меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 3.11.2017

Характеристики и описание на хибрид от домати "Евпатор F1"

Да, много домати. Но кой от тях е по-добре да избере за вашия проблем? Съветваме ви да погледнете на домат "Evpator", прегледите за него от тези, които са се увеличили положително. За да разберете по-добре какви са тези домати, какви са техните предимства и какъв е техният вид, прочетете нашата статия.

Характеристики на доматите "Евпатор"

Веднага трябва да се отбележи, че сортът "Evpator" е висок домат, който се проявява най-добре в парникови условия. Защо така произвежда? Факт е, че в оранжериите най-благоприятният климат за отглеждане и високите сортове помагат за оптимизиране на територията до максимум. Но това не означава, че този вид не може да се отглежда на открито.

Доматът "Евпатор" е хибрид, разработен от Гавриш. Това е много известна компания, която създава добри продукти за селското стопанство. Семената на този производител са едни от най-популярните и търсени на вътрешния пазар.

Вижте също:Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Така че, нека поговорим за характеристиките на сорта.

 • Височината на доматения храст "Evpator" може да достигне повече от два метра. Това означава, че тя трябва да бъде завързана или оформена. Тел и пергола са подходящи за поддръжка.
 • Максимален добив по време на затворения начин на отглеждане.
 • Често сортът се използва за отглеждане на големи ферми. Това означава, че от това може да се разбере, че доматът е подходящ за засаждане за продажба. Добивът му достига 45 кг на квадратен метър.
 • Хибриден сорт.
 • Периодът на узряване е кратък от времето на засаждане. Първата култура може да бъде събрана в рамките на 100-105 дни след засяването.
 • Хибридът е ценен за устойчивостта си към тежки заболявания на доматите.
 • Плодовете понасят транспорт на дълги разстояния, те не се развалят дълго време и не се напукват.
 • Плодовете изглеждат апетитни и естетически красиви. Те са закръглени, пропорционални, гладки, лъскави.
 • Теглото на един домат средно е около 150 грама.
 • Вкусът и вкусът са отлични.
 • Компактността на плода дава възможност да се изкриви като цяло. А високите показатели на вкуса осигуряват удоволствие, докато ядат пресни и в салати.

Сега е необходимо да се разгледа отделно отговорът на въпроса как да се оформи домат "Evpator" В края на краищата, най-високите сортове дават добри резултати, когато се грижат правилно. А формирането, жартиерата, отстраняването на пасинките са онези земеделски практики, които пряко засягат добивите.

Видео ревю "Евпатор F1"

Вижте също:Как да се хранят разсад домати, за да бъде дебеличка?

Формиране на храст

как да оформяте доматите eupatorДоматеният храст расте много силно, разклонява се силно. Тъй като плодовете не бяха в сянка, нямаше застой на излишната влага, растенията трябваше да се оформят. Също така е важно този сорт да образува много стъпала. Те трябва да бъдат отстранени напълно и всичко.

Това означава, че от тук можем да заключим, че храстът е оформен в едно стъбло. Ако не разбирате за какво става дума, ще обясним. Ако се препоръчва да се образуват всякакви домати в едно стъбло, тогава трябва да напуснете основния изстрел, всички странични пасици се отстраняват. Също така, горната част може да бъде закопчана така, че втулката да не се разтегне много.

Вижте също:Доматите на балкона. Отглеждане стъпка по стъпка

Ако препоръките за сорта предполагат, че е по-добре да се оформят в две стъбла, то от коронката трябва да се намери първата странична стреля, в пазвата му ще има един доведен син. Неговата и си тръгвай. Скоро ще бъде втората дръжка. Всички други доведени деца са отстранени. Същият процес се случва и при образуването на трите стъбла.

Всички стъпки за премахване на пасинките трябва да се извършват рано сутрин или вечер. Така раните ще се забавят по-бързо. Останалата част от доматите "Evpator" в грижата не се различава от останалите. Той също така трябва да осигури поливане, кора, разхлабване, достъп на кислород.

Така че сега разбираш какво е домат "Evpator". Отзиви за това са страхотни, можете да видите снимката тук, добива също се радва.

Всичко това се потвърждава от факта, че този сорт не се цени само от стопанствата. Погледни го и ти.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания