меню

рецепти 14.01.2019

Салата със зеле и чушки

салата със зеле и чушки

Много често, през зимния период от време, за да попълнят организма с поне някои витамини, приготвям салата от зеле с чушка. Най-важното за мен е, че тази рецепта е много проста, тъй като съставките не са скъпи и е достатъчно само да ги нарежете и да подправите с оцет и масло и разбъркайте. Вкусът на тази салата е толкова вкусен и свеж, че наскоро започнах да го готвя за всички празници. И, знаете, гостите също го ядат с голямо удоволствие.

За приготвянето на салата ви съветвам да си купите бяло зеле или пекинско зеле. От салата Пекин се оказва, че е като цяло чудесно и много деликатно на вкус, но също така излиза от бялото, не по-лошо и дори по-полезно.

Замразявам българския пипер за зимата във фризера, така че за приготвянето на салата първо го изваждам и размразявам. В продажба, разбира се, има български пипер, но не е толкова ароматен, колкото този, който се продава през лятото. А витаминът в него не е толкова голям, защото не се отглежда естествено, с добавяне на торове и различни ускорители на растежа. Вижте рецептата за приготвяне на салата със стъпка по стъпка снимки.

Необходими продукти:

  • Български пипер - 1 брой;
  • моркови - 100 грама;
  • лук - 1 брой;
  • бяло зеле - 1/5 глави;
  • сол - 4 грама;
  • захар - 4 грама;
  • черен пипер - 4 грама;
  • рафинирано масло - 30-40 милилитра;
  • Оцет 9% - на вкус (добавих 10 милилитра).

Как да се готви зеле салата с чушки

На голяма дървена дъска, нарязани зеле на тънки чипове. Обелете лука, нарежете го по начина, по който искате. Ако имате цял български пипер, след това го нарежете на половина, отстранете семената. Изплакнете зеленчука под течаща вода, за да измиете останалите семена. След това изрежете всяка половина сламки. Настържете морковите. Поставете всички зеленчуци в купа.

нарязвате зеле, нарязвайте чушки и лук

Към тях се добавя сол, захар, смлян пипер.

сол

Изсипете маслото, оцета. Сега просто разбъркайте всичко много добре с лъжица.

добавете оцет и масло

Оставете салата и после я прехвърлете в красива купа, поставете зеленчуците отгоре.

остави го

Приятно апетит!

салата от зеле и чушка

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
салата със зеле и чушкисалата със зеле и чушки

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания