меню

Заготовки за домати 1.11.2018

Зимна салата "Дунав" от зелени домати, много вкусна

Салата

Днес се готвих за зимната вкусна салата "Дунав" със зелени домати. Оказва се, че винаги е отличен вкус и много помага, ако нямате време да узреете всички домати на вашата вила.

Мнозина вярват, че зелените домати не могат да бъдат изядени. Точно така. Въпреки това, ако те се сервират за всяка топлинна обработка, тогава всички вредни вещества, които те съдържат, се “изпаряват” веднага.

Тази салата от незрели домати се приготвя много просто. Най-важното е първо да нарязвате всички зеленчуци, а след това да ги задушите на най-слабия огън. След това просто трябва да сложите салата в буркани и да ги запечатате с капаци. Не е необходимо да стерилизирате бурканите със салата, тя е отлична и се съхранява по този начин през цялата зима и най-често нито един капак на буркана не е подут.

съставки:

  • зелени домати - 4 броя;
  • лук - 0.5 броя;
  • моркови - 0,5 броя;
  • сол - 3 грама;
  • захар - 3 грама;
  • грах - 2-3 броя;
  • 1-2 дафинови листа;
  • растително масло - 50-70 милилитра;
  • Оцет 9% (или оцетна киселина, просто не забравяйте да го разреждате с вода в правилните и правилните пропорции) - 1 супена лъжица.

съставки на салати

Как да се готви салата "Дунав" на зелени домати

Измийте зелените домати много внимателно. Отрежете онези части от кората, където са тъмни или повредени. Нарежете зеленчуците на филийки. Поставете доматите в неръждаема купа или тиган.

нарязани домати

Обелете останалите зеленчуци. Лукът се нарязва на произволни парчета (нарязвам го на половин пръстени), настъргваме морковите. Изпратете тези зеленчуци на нарязани зелени домати.

добавете лук и моркови

След това добавете сол към зеленчуците, захарта, сложете черен пипер, дафинов лист. Налейте растително масло.

добавете сол, захар

Сложете купа или гърне на слаб огън, оставете да къкри зеленчуците за 15-25 минути. Препоръчително е да се покрие контейнера, в който се гасят зеленчуците с капак.

Задушете зеленчуците

Банките се измиват, изпращат ги във фурната за няколко минути. Разстелете дунавската салата в приготвени стъклени буркани. Незабавно покрийте бурканите с капаци, увийте ги с одеяло. Ден по-късно донесете салата в килера за съхранение.

поставете в буркани салата от зелен домат

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Салата Салата

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания