меню

Заготовки за домати 5.10.2018

Доматите със зеле за зимата, пръстите ще лижете

Доматите със зеле за зимата

Моята свекърва винаги ни се отнася с вкусни домати и кисела салата от зеле. Най-интересното е, че зеленчуците от един може. Миналата година за първи път направих домати с зеле за зимата. Оказа се, че е много вкусно и моят дом е одобрен, казва: "Просто ще оближеш пръстите си!". Готвенето на зеленчуци е съвсем просто. Моята рецепта със стъпка по стъпка снимки ще ви помогне с това. Достатъчно е да се вземат вилици от късно зеле. Рано по това време вече се отклонява, и прекалено мека, но се нуждаем от сочно, хрупкаво. От това ще има смисъл. Доматите са червени, умерено зрели и твърди. Броят на продуктите е предназначен за един литър буркан.

съставки:

  • зеле - 1/4 от главата;
  • домати със среден размер - 500 грама;
  • гранулирана захар - 30 грама;
  • 9% оцет - 30 милилитра;
  • пипер бахар - 6-8 броя;
  • готварска сол - 10 грама;
  • моркови - 0,5 броя;
  • дафинов лист - 2 броя;
  • вода - 1 литър.

домати за рецепта

Как да се готви зеле с домати за зимата

Зеле, почистете горните листа на покрива и разделете главата си наполовина. Нарежете половинките с фини чипове. Правя това с раздробяване. Пера са гладки и красиви. Ако желаете, можете да нарязвате главата с остър нож, вкусът няма да бъде засегнат. Обелете морковите, настържете ги и ги смесете със зелето.

нарязвай зеле

Сортирайте доматите, изхвърлете неузрелите и повредени. Примятие се използва за сок. Измийте избраните плодове и ги поставете в широка купа, за да оставите малко чаша вода.

Погрижете се за опаковката. Измийте бурканите с малка щипка сода и ги поставете за стерилизация с пара или други удобни методи. Ако има микровълнова печка, използвайте. Метални капаци кипи 4-5 минути. В охладените буркани на дъното поставете парче зеле, нарязано с моркови, отгоре с черен пипер и дафинов лист.

поставете зеле в банките

Леко се кондензира зелето и се поставят доматите. Повторете слоевете, като започнете с бели зелечета. Форма дебелината на всеки ред по свое усмотрение, защото тя трябва да бъде не само вкусно, но и красива.

поставяйте домати

След като приключите с полагането на зеленчуците, налейте в бурканите вряща вода, покрийте с капаци и оставете да престои една четвърт час. Изцедете зеленчуковия сироп, добавете суровата сол и захарта и сварете марината.

готви марината

Налейте оцет.

добавете оцет

Изсипете зеленчуков асортимент с кипяща саламура и го навийте.

зеле с домати излея марината

Обърнете кутиите, проверете плътността и увийте топлината.

Доматите със зеле за зимата

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (10 оценки, средно: 4,00 от 5)
Зарежда се ...
Доматите със зеле за зиматаДоматите със зеле за зимата

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания