меню

Заготовки за домати 5.10.2018

Доматите на полски език без стерилизация

Полски домати за зимата без стерилизация

Когато видите летното разнообразие на зеленчуци, разбирате, че това не е дълго. Много скоро богатите броячи на хранителни пазари ще избледнеят и ще трябва да се обърнете към собствените си кофи. Ярки буркани с домати, краставици, различни превръзки и сосове допълват ежедневното меню. В нашето семейство всеки обича консервирани салати. Доматите на полски за зимата без стерилизация не толкова отдавна. Тази проста, но оригинална рецепта ми беше изпратена от приятел преди няколко години. Сега ви го препоръчвам. Мисля, че стъпка по стъпка снимки няма да бъдат излишни.

Първоначално направих малка сума, за да опитам, но след първата дегустация разбрах, че греша. Вкусна закуска, консумирана в края на есента. Списъкът на компонентите не е голям и е доста достъпен. Доматите се избират месести, средни. Те трябва да са зрели, но твърди. Зелените магданоз, подправени с чесън, придават специален вкус на закуската. Благодарение на лука компонент, доматите имат леко сладък вкус. Такава успешна комбинация от обикновени зеленчуци ви позволява да придружите най-обикновените зърнени храни, горещите зеленчукови ястия, макароните и, разбира се, месото. Интересна част като всеки, който се опитва, не мисля, че ще бъдете изключение.

На половин литър буркан ще ви трябва:

  • домати - 600 грама;
  • лук - 1 брой;
  • рафинирано растително масло - 1 супена лъжица;
  • чесън - 3 филийки;
  • гранулирана захар - 1,5 супени лъжици;
  • магданоз - китка;
  • 9% маса за оцет - 1 супена лъжица;
  • сол - ½ супена лъжица;
  • вода - 0,5 литра.

домати и подправки за рецептата

Как да готвя домати на полски език за зимата

Измийте и дезинфекцирайте със сода за хляб с вряща вода. Магданоз зелените няколко пъти натопи в контейнер с вода, след това лежеше на решетката за източване на влага. След 10-15 минути го нарежете. Чесънът просто наряза голям. Лукът се обелва и се нарязва на половин пръстени или четвъртинки.

нарязани зелени, лук и чесън

Поставете парче магданоз и чесън на дъното на буркана.

поставете част от зеленината в кутии

Изплакнете доматите с течаща вода, ако е необходимо, подредете меката и развалена. Нарежете стъблото и го отрежете наполовина. Поставете половинките домати върху билките и чесъна.

поставете домати в буркани

После положи носа.

постави лъка

Повторете редовете, започвайки със смес от чесън и копър. В последния ред, определете оставащия нарязан лук.

За наливане на марината смесете белите кристали със сол и захарта и напълнете с питейна вода. Оставете да заври и премахнете след една минута. Налейте с масло и оцет.

готви марината

Налейте марината в буркана. Покрийте го с капаци, обработени с вряща вода, завийте бурканите, проверете плътността и я обърнете с главата надолу. Покрийте с одеяло и след 12-24 часа определете мястото за съхранение.

Готови домати на полски език

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Полски домати за зимата без стерилизацияПолски домати за зимата без стерилизация

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания