меню

Структури и съоръжения 14.01.2019

Парникови "Uralochka засилено" си ползи

оранжерия уралочка

Поликарбонатните оранжерии се оказаха практични проекти, които са подходящи за отглеждане на различни плодоносни и декоративни култури. Сградите задържат топлината, имат дълъг период на експлоатация и се характеризират с висока степен на светлопропускливост. Поликарбонатните оранжерии са най-добрата алтернатива на филмовите и стъклените конструкции. Подсилен "Уралочка" - дизайн, който е успял да се утвърди по-добре от други.

Как да изберем правилния дизайн на оранжерията

Характеристики на оранжерията "Uralochka" е комбинация от най-добрите параметри на структури от този тип. Този дизайн ви позволява да растат топлолюбиви култури, които не винаги могат да растат в определен регион без допълнителен подслон, тъй като плодовете нямат време за пълно узряване. Такива съоръжения защитават културите, отглеждани от случайни и внезапни студове, които могат да дойдат дори през летния сезон и да унищожат очакваната реколта. „Уралочка” е изработена от поликарбонат - най-добрият материал за оранжерията, тъй като се характеризира с такива свойства:

 • сила;
 • лекота на работа:
 • не се нуждае от преразглеждане всяка година;
 • ниска чувствителност към температурни скокове;
 • висока производителност на топлоизолацията;
 • дълъг експлоатационен период;
 • UV защита;
 • лекота на ерекция.
За справка!

Оранжерия е не само удължаване на топлия сезон, но и добра защита на растенията срещу птици, които са способни да унищожат бъдещата реколта дори на етапа на засяване на обекта.

Характеристики на "Уралочка"

Оранжерията “Уралочка подсилена” е аркова структура, която осигурява възможност за самоспускане на снежни маси и предизвиква по-добра устойчивост на силни пориви на вятъра в сравнение с други видове строителство. Рамката на оранжерията е изработена от стоманен профил. Твърдосмуканата секция с куха дъга с размери 20x20 mm осигурява увеличена здравина на конструкцията и ви позволява да не извършвате превантивни проверки на целостта на оранжерията през зимния сезон. Рамката не е податлива на ръжда и е покрита с антикорозионна боя. Благодарение на този дизайн Уралочка подсилена е в състояние да поддържа до 40 кг сняг на м2 и пориви на вятъра до 30 м / сек.

оранжерия уралочка

Рамката на „Уралочката“ се отличава от стандартната конструкция с голям брой дъги, които увеличават твърдостта на конструкцията. За разлика от обикновената "Уралочка", в подсиления вариант дъгата се намира на всеки 67 см, а не на стъпки от 1 м. ,

Металните компоненти на вратите и вентилационните отвори бяха сглобени и фиксирани с електрическо заваряване. Но, за да се улесни теглото на структурата, всички компоненти на рамката са кухи, което позволява да не се прави основа за оранжерията, а да се инсталира директно на земята. Пакетът "Уралочка подобрен" включва следните елементи:

 • закрепване към земята;
 • врати - 2 броя;
 • фронтон - 2 броя;
 • вентилационни отвори - 2 броя;
 • надлъжни замазки и основа;
 • ръководство за употреба и монтаж;
 • поликарбонат 4 mm;
 • крепежни елементи и фитинги;
 • набор от дъги.

Оранжерията „Уралочка подсилена”, поради конфигурацията на рамката, е призната от растениевъдите като един от най-добрите оранжерийни съоръжения в продажба. На фона на достойни характеристики, този дизайн е лесен за издигане, а крайната му маса прави лесно прехвърлянето на оранжерия от едно място на друго. Поради силата на рамката, не е необходимо да се разглобява „подсилената Уралочка” за зимата - конструкцията лесно прехвърля отрицателните атмосферни ефекти при сглобяването.

За справка!

Възможно е да се изгради оранжерия "Уралочка подсилена" сама, средно, инсталацията отнема около 2-3 часа. Но се препоръчва обвързване на рамката с помощник - за ускоряване на процеса.

Положителни и отрицателни аспекти на дизайна

Конструктивните особености на подобрената версия на оранжерията „Уралочка” придават на тази структура маса положителни страни. Материалите, от които са направени рамката и облицовката, позволяват да се предпазят растенията от неблагоприятни метеорологични условия и други фактори, които не позволяват на селекционера да получи приличен резултат от работата си. Ключовите положителни моменти на „Уралочка засилено“ са следните фактори:

 1. Дизайнът е в състояние да издържа на силни натоварвания от вятър и сняг.
 2. "Уралочка подсилена" е лесна за сглобяване и демонтиране на конструкцията.
 3. Основата за подобрената версия на „Уралочка” не е необходима, оранжерията може да се инсталира директно на земята.
 4. Когато всички вентилационни отвори са затворени, дори и в периода на тежки студове, температурата в оранжерията няма да падне под 0 ° C.
 5. Отдушниците са удобно разположени и материалът на кожата предпазва растенията от ултравиолетови изгаряния.

Въпреки това, подобрената версия на оранжерията има отрицателни страни. По този начин конструкцията не може да издържи снежна маса над 40 kg / m2. Рамката под такава тежест намалява. След нарушение на целостта на рамката за възстановяване на структурата е невъзможно - е необходимо да си купите нов дизайн. Невъзможността за ремонт на повредената рамка е основната негативна точка на оранжерията “Уралочка усилена”.

оранжерия уралочка

Видове комплекти "Уралочка подсилена"

Оранжерия "Уралочка" може да бъде доставена самостоятелно в присъствието на полу-кола, тъй като частите, включени в комплекта, са компактни. Обемът на товара зависи от приблизителния размер. Височината на цялата гама на модела е 2 m, но в зависимост от модела, параметрите на оранжерията "Уралочка подсилена" са различни по площ, дължина и ширина - тази информация може да се изясни в таблицата:

име Дължина на оранжерията Заемана ширина Налично пространство
Уралочка подсилена 4 4 m 2 m, 2,5 m, 3 m 6 м2, 10м2, 12м2
Уралочка подсилена 6 6 m 2 m, 2,5 m, 3 m 12 m2, 15 m2, 12 m2
Уралочка подсилена 8 8 m 2 m, 2,5 m, 3 m 16 m2, 20 m2, 24 m2
Уралочка подсилена 10 10 m 2 m, 2,5 m, 3 m 20 m2, 25 m2, 30 m2
Внимание!

Показаните размери са само стандартизирани опции. Ако имате нужда от увеличена площ, моделите със същата ширина могат да бъдат свързани по дължина.

Инструкции за монтаж

Към оранжерията е включена инструкция за монтаж, която ви позволява да ускорите монтажа на всички елементи. Първата стъпка в сглобяването на Uralochka подсилени - изборът на място на сайта. За да направите това, изберете добре осветена зона с равна повърхност. Допустимите нередности не трябва да надвишават 5 см височина. След разопаковането частите подгответе необходимия инструмент:

 • лопата;
 • чук;
 • рулетка;
 • въже;
 • ниво на сградата;
 • владетелят е дълъг;
 • отвертка;
 • Отвертка Phillips;
 • Нож за строителство;
 • гаечен ключ.

В избраната зона се елиминират всички външни обекти - натъртвания, пънове и др. Почвата трябва да е плоска. На земята около периметъра се препоръчва да се подготви основата за крепежни елементи - обща циментова замазка с излитане за фиксиране на дъгите. В началния етап основата се подготвя, след което се сглобяват крайните стени и се монтират дъги за закрепване на поликарбонатни листове.

оранжерия уралочка

Подготовка на основата

Основата на рамката се събира на земята. Тръбите трябва да бъдат поставени така, че приспособленията за дъгите да са насочени нагоре, под ъгъл навътре. В ставите има монтажни плочи и рамка с винтове с маркировка M6H50, която изисква ключове и отвертка. Необходимо е тези места да се затегнат плътно, така че дизайнът да не излиза. Ако е монтирана фундамент, системата е допълнително прикрепена към нея.

Крайни страни на оранжерията

При сглобяване на крайните страни на „Уралочката“ е необходимо да се подредят частите така, че отворите за отваряне (вратата и прозоречното крило) да са обърнати нагоре. Върху крайната рамка са разположени 2 поликарбонатни плочки с дължина 2.02 м и една дължина 1.96 м. Защитното фолио се отстранява от повърхността и се закрепва с маркировка 5.5Х25 със самонарезни винтове, за които са предвидени отвори в рамката. След фиксиране на плочите трябва да се отрежат отвори с конструктивен нож. Вторият край се събира по същия начин. Закрепването на кукички и резета на вятъра е по свое усмотрение. Дръжките са фиксирани в технологичните отвори с винтове с пометонна 4Х30 и М4 гайка.

Внимание!

При рязане на поликарбоната върху отворите, трябва да се вземат под внимание сканирането на вратите и вентилационните отвори, за които в участъка на пантите се нарязва допълнителна част от листа.

Сглобяване на рамката

Дъгите са фиксирани към щифтовете на страничните части на основата с винтове M4X55. При фиксирането трябва да държите всеки един от тях, който ще се нуждае от помощ. В интервалите между дъгите опънете замазката близо до тавана и фиксирайте с болтове M4X55. При сглобяване следете плоскостта на линията на тавана. Разстоянието между дъгите е 67 см. Крайните страни са фиксирани към основата към рамката с болтове M6X50 със свързващи пластини.

Поликарбонатна обвивка

Когато рамката вече е сглобена, се подготвят разфасовки от поликарбонатни плочи. За да направите това, измерете дължината на дъгата до тавана и добавете стойността на запаса от 8-10 мм. Изрезите се поставят върху рамката, обърнат навън и се закрепват с винтове 5.5,525, първо към дъгите, а след това към основата на рамката. Поликарбонатните листови клетки са разположени паралелно на дъгите.

Uralochka

Препоръки за обслужване

Правилното сглобяване на оранжерията "Уралочка подсилена" гарантира дълъг експлоатационен живот и нормален микроклимат за отглеждане на растителността, а подсилената рамка ще осигури стабилността на конструкцията срещу снежна забележка и вятър при бурни атмосферни условия. Но всяка конструкция се нуждае от грижа, за която се препоръчва да се спазват следните правила:

 1. През зимния сезон е препоръчително рамката да се поддържа отвътре в зоната на свързване на дъгите с таванните стойки, за да се увеличи силата по време на снеговалеж. След силни нотки снегът от оранжерията също трябва да бъде отстранен.
 2. Поликарбонатните плочи могат да се почистват с различни детергенти. Но, преди да използвате, е необходимо да проверите състава за наличието на амонячни съединения (амоняк) - такива компоненти разрушават материала.
 3. Пределните страни на плочите, където има отворен достъп до вътрешността на клетките, се препоръчва да бъдат покрити с уплътнител или перфорирана залепваща лента. Това ще предпази кухините от насекоми.
За справка!

Преди полагането на земята в оранжерията се препоръчва да се постави дъска по стените, за да покрият фиксирането на дъгите от влага.

заключение

Оранжерията "Уралочка подсилена" има висока якост и дълъг експлоатационен живот. Този дизайн е лесен за сглобяване и неизискващ за грижа. Поради компактността на частите, такава оранжерия може да бъде транспортирана или разглобена, ако е необходимо, за да се освободи парцелът. Поликарбонатните плочи в случай на повреда могат лесно да бъдат заменени с нови.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
оранжерия уралочкаоранжерия уралочка

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания