меню

Доматените сортове със снимки и описания 24.12.2018

Суперлики холандски домати

Холандски домати

Климатът в Холандия е тежък. През юли средната дневна температура не надвишава 17 ° C. Холандските животновъди донесоха много висококачествени сортове домати за защитена земя. Можете да ги отглеждате в оранжерии от всякакъв вид. За ранно събиране на реколтата, трябва да изберете супериорни сортове (хибриди), които узряват за 70 дни.

Punker F1

Хибридът се отглежда във филмови оранжерии през пролетно-летния оборот. Доматът е рано узрял, първите домати се отстраняват след 2 месеца (60 дни). Храст от генеративен тип с мощна коренова система с височина 1.5-2 m (отстъп).

Панкерът F1 показва добри добиви на безплодни почви. Плодовете са големи, не се напукват, транспортират се без загуба на търговски имоти. Те принадлежат към групата домати от говеждо месо. Списък на основните характеристики:

 • първите плодове тежат около 450 g;
 • средно тегло 260-280 g;
 • цвят е тъмно червен;
 • кожата е гладка и лъскава;
 • формата е плоска;
 • месен сладък и кисел вкус.

Аксай F1

Храсти полу-определящ тип. Кратките междувъзлия са характерна черта на хибрида. Аксай F1 се отглежда в пролетно-летния оборот в парникови условия. Периодът на зреене е 100 дни. На храстите едновременно плодовете се завързват и узряват в няколко ръце.

Хибридът има добра устойчивост на нематоди и болести:

 • фузариум;
 • vertitsillezu;
 • вирус на мозайка от тютюн.

Плодовете са доста големи (140-180 г), червени на цвят, правилно закръглена. Те се отличават с добро съхранение, преносимост, отличен вкус.

Сакура F1

Дребноплодни (15-20 г), ранозрели хибриди. Толерира слаба светлина и ниска температура. SakuraF1 е предназначен за оранжерии. В дългата четка се образуват повече от 24 закръглени плода с красив червен цвят.

Важно е!

Постоянен имунитет, стабилен добив - основните предимства на холандските домати.

Хибрид Sakura F1 се отнася до групата на черешовите домати. Плодовете се считат за най-добри на вкус. Неопределени храсти по време на плодоносен период изглеждат грандиозно. Те са покрити с дълги групи плодове.

F1 Председател

Можете да расте както в оранжерията, така и на открито. Храстите са неопределени, но не се образуват много стадии, това улеснява грижите. Бушът е силен (1,5-2 м), броят на листата е среден. Зреещ президент F1 ранен хибрид (95-100 дни).

Плодове изравнени, големи (250-300 г), с гъста месеста каша с отличен вкус и аромат. Цветът на зрелите домати е червено-оранжев, формата е правилно плоска. От 1 m² до 9 kg домати F1 Председател.

Предимства:

 • универсалността на плода;
 • дълго съхранение;
 • транспортабилност;
 • стабилен добив;
 • устойчив имунитет.

Polybig F1

Много продуктивен хибрид със стабилен имунитет. Храсти с определящ тип не надвишават 80 см. Първата реколта се отстранява за 90 дни. Реколтата от 1 храст 4 кг. Разнообразие от универсална цел. Масата на плодовете варира от 130 до 200 грама.

Доматите са плътни, червени, леко оребрени. Зеленото петно ​​при стъблото липсва. Хибридният Polybig F1 реагира добре на подхранването, обича доброто осветление и е устойчив на фузариум и други заболявания.

Голямо говеждо

Ранно холандски хибрид, популярен сред руските летни жители. Зрелите домати започват да стрелят след 70-100 дни. Производителността е висока. Неопределените храсти (2 m) се нуждаят от грижи: образуване, жартиера, пасинковане.

Важно е!

Храстът трябва да се съхранява в един ствол, за да се отглеждат големи домати.

Голямо говеждо

Сортът е избран от любителите на големи домати. Отделни копия на Голямото говеждо на 2 кг. Масата на повечето плодове е 250-350 г. Месото е сочно, месесто, многокамерно, в зряла форма, ярко червено. домати Голямо говеждо съхранява до 3 седмици. Използвайте ги пресни и разрешени за сок, доматено пюре, кетчуп.

Холандските сортове ранозрели домати са подходящи за промишлено отглеждане. Високото качество на семената осигурява добра кълняемост. Вкусът на холандските домати е високо ценен.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 оценки, средно: 4,50 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания