меню

Доматените сортове със снимки и описания 26.08.2017

Голям доматен Сорт от домати - характеристики и описание

Характеристики и описание на сорта за домати

Тези, които поне веднъж са отглеждали голям домати от говеждо месо в градината си, вече няма да се откажат.

Официални данни

Основател на хибрида е фирмата "Монсанто" Холандия. В регистъра на селекционните постижения на Руската федерация доматите са вписани през 2008 г. под номер 9153817.

Домат се препоръчва за отглеждане в Северна, Северозападна, Централна, Волга-Вятска, Централно-Черноземна, Севернокавказки, Средноволжки райони на Руската федерация в частни стопанства и под филм.

Описание на формата на растението

Индетерминантен хибрид. Това означава, че височината му ще се увеличи, докато някой или нещо не спре растежа му. Често растението, което се формира в едно стъбло, лесно расте до два метра.

Опитните производители на зеленчуци твърдят, че доматите с говеждо месо са красиво оформени в два издънка, докато те не намаляват размера на плода и добива.

Листата на този домат са големи, но не се различават по специфичната интензивност на зеленината, дори и ако се усвояват усилено с азотни торове. Доматите са мощни, силни, защото трябва да държат достатъчно тежки плодове.

Доматът има просто съцветие.

Вижте също: Доматените сортове със снимки и описания

Плодът

Регистърът на развъдните постижения на Руската федерация твърди, че плодовете с тегло 210 г, но местните му развъдчици, както и американските, също твърдят, че 350 грама тегло на плода е норма за този домат. В интернет можете да намерите ревюта на производители на зеленчуци, които често представят снимки на домати по скалите, чийто показател показва 400 или повече. Съдейки по техните истории, доматен хибрид е в състояние да постигне такова тегло не само на първите съцветия, но и на втория и третия.

Плодовете се сервират като плосък кръг. Въпреки това, тези, които са засадени, твърдят, че едно растение носи върху своите издънки както плоски кръгли, така и напълно заоблени, нивелирани, класически домати.

Формата на плода е абсолютно кръгла и леко оребрена. Незрели домати са зелени, зреенето става равномерно по цялата повърхност, без да оставят зелени петна по стеблото, а доматът придобива ярък, богат, червен цвят.

Изрязвайки домат, лесно можем да преброим гнездата - има шест от тях, но в някои плодове може да има повече. Вътрешността на доматите е гъста, богата, месеста.

Размерът на говеждото месо на доматите е предназначен да ги нарязва на плоски напречни части, лесно може да се постави на пържола и да се направи сандвич, а най-подходящо за такова кулинарно творение е доматеното говеждо месо, чието описание напълно отговаря на тази цел.

Дегустационни свойства на домати "Голяма говеждо"

Провеждайки дегустационна оценка на хибрида, всички експерти стигнаха до една единствена оценка на "Отлично". Много рядко хибридният вкус е толкова добър, колкото сортовите домати, но в този случай наистина е така.

Доматеният хибрид изненадва със своя богат, приятен вкус и аромат на домати.

Доматът се сервира като салата. Въпреки това, за да приготвите безупречна салата, кожата му е леко плътна, така че такава технологична операция като изгаряне не трябва да се изключва.

Под кожата ще държи плътна плът, която е перфектно изрязана, не се смачква и дълго запазва формата си в сосове.

Вижте също: Домати "Интуиция" ревюта, снимки, доходност

обработване

Домат с такива показатели за вкус и представяне би било грях да започнем обработката. Въпреки това, ако не е възможно да се реализира излишъкът, възможно е да се приготвят продукти от домати.

Сокове, сосове, кетчупи от този хибрид се оказват нежни и наситени, плътни и ароматни. И от нарязани домати отиват страхотни салатни препарати за зимата.

Доматеният сок от излишния домат излиза дебел и богат.

Производителност и търгуемост "Голяма говеждо"

Регистърът за размножаване показва добив от 9,4 kg cm2, Въпреки това, зеленчукопроизводителите казват, че хибридният добив е много по-висок.

Хибридът отговаря на оплождането. Всяко приложение на корен или листа увеличава добива на растение от домати на моменти.

Добивът на продуктите от домати е 98%. Това означава, че почти всички произтичащи от това плодове стават подходящи за консумация или продажба. Такъв показател за търгуемост прави хибрида желан и обичан.

Съпротивлението на доматите "Голям говеждо" към болести

Жълтият нематод заобикаля доматите. Това е твърде трудно за хибрид и TMV, verticillosis и fusarium.

По отношение на fitoftoroz мненията на зеленчукопроизводителите бяха разделени. Въпреки това, тези, които са отглеждали хибрида на открито, се оплакват от нестабилността на централата. Който се придържа към технологичните правила, не може да каже, че хибридът не е устойчив на фитофтората.

Вижте също: Сортове домати за Сибир със снимки и описания

Характеристики на плодните

След като са получили издънки, започва интензивен растеж. Дори на пръв поглед може да се види, че растението ще бъде мощно и високо.

Веднага след появата на доведените деца, те трябва незабавно да бъдат отстранени и растението да се оформи в едно стъбло.

Засаждане на разсад в оранжерия, можете леко да я задълбочите, докато стъблото ще даде допълнителни корени, което ще увеличи зоната на хранене.

Почвената смес трябва да бъде хранителна и да съдържа всички необходими хранителни вещества. Този момент обаче не означава, че растението не се нуждае от хранене. Високият добив на огромни домати е възможен само при редовни превръзки.

Доматът се отнася до средата. Като се има предвид голямото говеждо месо от домати, характеристиката и описанието на сорта предполагат, че хибридът е много устойчив на температурни крайности и по-специално издържа на краткосрочни намаления. Този имот не може да се използва по-добре за ранна реколта. Чрез засаждане на разсад в оранжерийни заслони, зеленчукопроизводителите успяват да направят пластмасови заслони вътре в оранжерията и по този начин да получат допълнително време, позволявайки на доматите да се адаптират и да навлязат във фазата на плодните навреме.

Спазването на отглеждането на култивиране на доматени култури, своевременното поливане и хранене ще осигурят добра реколта от вкусни домати.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристики и описание на сорта за домати Характеристики и описание на сорта за домати

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания