меню

Доматените сортове със снимки и описания 21.11.2017

Описание на доматения сорт "Лапа на мечката" и неговите предимства

Разбира се, засаждането на семена и получаването на висока реколта в наше време, дори в райони с рисково земеделие, вече не изглежда като голям проблем. Семената се продават на достъпна цена, а информация за сортовете може да се намери, например, на нашия уебсайт. В тази статия ще обсъдим разнообразието от домати "Bear Paw".

Общо описание

Този сорт има ярко име, но от гледна точка на производителността то харесва летничарите. Доматът се отглеждаше чрез аматьорско развъждане, но резултатът беше отличен. Този сорт се показа много добре по време на отглеждане в парникови условия - това е по отношение на райони със студен климат. В умерената зона и на юг лятото фермерите получават високи добиви на открито.

Ако говорим за плюсовете и минусите, тогава първото, разбира се, повече. От недостатъците, дори ако те могат да бъдат наречени това, е височината на храста и необходимостта от формиране. Разнообразието на лапата се отличава с голямо и мощно стъбло, големи плодове и е типично да се счупи под тежестта си без подкрепа. И формирането ви позволява да получите най-високата възможна доходност, която, между другото, доматите на Bear Paw могат да имат до 30 кг, коментари и снимки на летни жители потвърждават това. И този добив не е от метър, а от храста.

Също така, не всеки обича малко киселост в плода, но това също трудно може да се нарече недостатък.

Вижте също: Сортове домати за оранжерии от поликарбонат с описание и снимка

184005_99524nothumb650Сортови характеристики

  • Сортът се отнася до домати със средно ранно узряване.
  • Високо устойчива.
  • Неопределен храст, който може да надвишава височина от два метра, като цялото стъбло и клоните са плътно покрити със зелена маса.
  • Плодовете могат да имат маса от 800 грама. Те узряват в киста от 3-4 парчета. Те узряват цялото лято до студа.
  • Вкусът и ароматът са приятни.
  • Устойчиво разнообразие и основни доматични болести.
  • Добре толерира суша, но при правилно поливане реколтата винаги е по-голяма и плодовете са по-вкусни и сочни.
  • Формата на плода е кръгла, плоска, в областта на стъблото има ребра. Във фазата на пълна зрялост доматите са богати на червено. Кожата не е твърда, плътта е месест. Доматите имат много семена.
  • Летните обитатели на сорта „Мечка лапа” са много похвалени за вкусни домати, от които излизат отличен доматен сок и сосове. Но пресни в салати, доматите не са по-ниско вкус от тези, които са били преработени.

Вижте също:Сортове домати чудо сибирска селекция

98976Доматите "лапа на мечката", характеристиките и описанието на сорта, които ви описваме в статията, не могат да бъдат пълни, без да се споменават основните техники на агротехниката. Те се състоят в предсеитбена обработка на семената, втвърдяване на разсад преди прехвърляне в открит терен, дресинг, обилно поливане и, разбира се, в жартиера и формация. Най-добре е по време на формирането да оставите 1-2 стъбла. Можете да разредите и зелена маса, така че плодовете узряват по-бързо.

Това са основните техники, които трябва да бъдат направени. Тогава реколтата ще бъде отменена. Също така трябва да се отбележи, че този сорт реагира много добре, за да се хранят. Минерални препарати в комбинация с органични не само ще дадат високи добиви, но и ще удължат плодните, което ще ви позволи да опитате прекрасните плодове преди замръзване.

Големите плодови домати винаги се изплащат стократно. Защото през следващата пролет можете да сеете "лапа на мечка" върху разсад.

Видео преглед на мечка мечка доматен

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания