меню

Доматените сортове със снимки и описания 27.05.2017

Описание на разнообразие от домати "Дива роза"

характеристика на дивата роза от домати и описание на сорта

Ще ви разкажем за домати в изделия, а ако сте жител на район, в който почвата не е богата, не може да се нарече мек климат, тогава домат, който ще откриете днес за вас. Като описваме сорта доматена роза, искаме да кажем, че е много непретенциозен. Да, това е висок домат, задължава се да изпълнява редица селскостопански техники, но все още няма достатъчно проблеми с него.

Общо описание

Добър домат, който дава отлична реколта, не винаги ви кара да стоите на леглата, а има добър вкус, аромат и възможност за неговата обработка. И всички тези качества могат да бъдат приписани на "Дивата роза". Тя е отглеждана в Русия през 1999 г., оттогава активно се отглежда, градинарите обичат, защото сред предимствата е и фактът, че тези домати са големи.

Също така трябва да се отбележи, че плодовете могат да се съхраняват дълго време, те не губят представянето си по време на транспортиране на дълги разстояния. Разбира се, условията за съхранение трябва да са подходящи. Това не е типично за всички домати, които растат големи. Често те се спукват, бързо се влошават и лошо толерират пътуването. Дори доматите от дива роза могат да бъдат събрани неузрели, това не е проблем и реколтата е узряла у дома.

Вижте също: Домати "Верлиока": характеристики и описание на сортовата снимка

Домати "Дива роза". Характеристики и описание на сорта

 • Третира доматите със средносрочно зреене. Реколта можете да съберете през 110-115 дни.
 • Високи домати, които могат да растат повече от 2 метра, което изисква от него да направи силни опори.
 • Неопределен тип.
 • Този домат има много богат листен храст.
 • Необходимо е образуване и прищипване.
 • Високопродуктивен сорт.
 • Непретенциозни към атмосферните условия и почвите.
 • Образува вкусни и ароматни домати. Те имат сплескана форма.
 • Голям плодов сорт - до 350 грама тегло на един домат.
 • Универсалност на отглеждането - подходяща за открити и затворени терени.
 • Плодовете са розови на цвят, в плътта има лека киселинност. Не са воднисти домати.
 • Перфектен за готвене - можете да правите сокове, сосове, пасти, кетчуп, да ядете пресни.
 • Може да се отглежда в цяла Русия.
 • Съществува резистентност към редица болести в сорта „доматена роза“.

Снимката и описанието ни показват, че доматите са наистина големи. Ако се грижите добре за тях, можете да получите добра реколта, която ще лежи дълго време. За останалите тънкости, които ще обсъдим в следващия раздел.

Вижте също: Домат "Evpator" ревюта за него за тези, които го отглеждат

Аграрна техника. Клас "Дива роза"

Разбира се, този домат има плюс в това, че е много непретенциозен. Но все пак не трябва да разчитате на тази функция и да се грижите минимално. Ако отглеждате разсад в добра почва, плодородни, тогава реколтата ще имате повече. Също така, доматите ще са по-устойчиви по време на пристъпи на заболяване. Разбира се, този сорт ще расте без много усилия, но все пак е по-добре да прекарате малко повече време и резултатът ще бъде по-висок и по-добър.

Затова културите, които започват да се произвеждат през март, се извършват в плодородна почва. Закупена почва има оптимален състав, освен това, преди засаждането, можете да го хвърлите с разтвор на манган или меден сулфат, което ще намали риска от инфекция от болести на ранен етап. Създавате култури в общ контейнер на дълбочина 1 см, последвани от бране в отделни чаши. Веднага вземете тези, които могат да бъдат поставени в бъдещето в земята. Засадете семена, вода, покрийте с филм до момента на появата.Температурата в стаята не трябва да е под 23-25 ​​градуса.

Съвет!

Преди сеитбата е по-добре семенният материал да се третира в разтвор на манган или "циркон".

Когато на листата се появят 3-4 листа, ги посаждате. След бране до месец май или юни, водата на вашите разсад, обърнете я към светлината. Преди да се прехвърлите на улицата, започвате да понижавате температурата за 7-10 дни, така че разсадът да може да свикне с новите условия.

Място на място е по-добре да изберете къде е слънчево, но това е малко вятър, в противен случай храстите могат да се счупят. Направете опори веднага - пръчки или пергола, можете да използвате въжета или тел за жартиери. Един метър не е засаден повече от три храсти, разстоянието не е по-малко от 70 см. В дупката се поставят шепа пепел и минерални превръзки. Следващата храна ще бъде след 14 дни. След това на всеки 14-21 дни.

Формата на храстите се нуждае от две стъбла. Месарите, които премахвате, когато са дълги 8-10 см, са около веднъж седмично. Последният доведен в пазвата, който оставяш, ще бъде вторият стълб. По-добре е да премахнете долните листа веднага, така че да няма сгъстяване. Можете също така периодично да премахвате листата по целия храст, така че доматите да са добре узрели. Поливането трябва да бъде умерено, както и редовно хранене за високи добиви с помощта на минерални торове и органични. Азотното торене е по-добре да не се използва, в противен случай ще има още по-зелена маса.

За вредители не се притеснява доматите, можете да използвате сапунена вода или инфузия на пипер или канела. Паразитите не обичат миришещите вещества. Ако паякът е заселен, той се отстранява от инсектициди, но могат да се използват изключително до момента, в който се образува културата. Вие не искате вашите домати да не са чисти от екологична гледна точка.

Вижте също: Описание на доматите "Бяло пълнене", снимки, ревюта

Също така, така че патогенната среда да не се натрупва на вашия участък, разхлабете почвата редовно след поливане. Ако отглеждате домати в оранжерия, винаги го проветрявайте. Вътрешната почва е по-добре да се променя всяка година на нова или да се засъхне. Важни и предшественици, защото много култури имат едни и същи вредители и болести. Болни домати е изключително рядко, за предотвратяване понякога може да се използва пръскане на слаб разтвор на манган.

Ако сте извършили предсеитбена обработка, имате добра почва, се грижите за вашите култури, ги нахранявате, тогава сте гарантиран успех. Освен това, доматите ще бъдат благодарили за труд с по-високи нива на качество и доходност на плодовете. Ето защо, дори и да изберете един непретенциозен сорт, но имате време, по-добре е да го даде малко повече на вашата градина. Това е всичко, което искахме да ви разкажем за доматената дива роза, нейните прегледи. Вие погледнахте снимката, срещнахте добива. Знаеш как да отглеждаш домати.

Успех в новия ви летен сезон. Грижата и работата на летовника винаги се изплаща, помнете това.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
характеристика на дивата роза от домати и описание на сортахарактеристика на дивата роза от домати и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания