меню

Доматените сортове със снимки и описания 27.05.2017

Чудото домати

Доматът е гостоприемна характеристика и описание на сорта.

Климатът в регионите е много различен и единиците често могат да се похвалят с топло, дълго лято без ветрове, градушка, бури или капки. За всички останали се нуждаем от добри, доказани сортове, и тъй като говорим за домати на страниците на сайта, ще продължим традицията. И сега такъв издръжлив сорт е на дневен ред днес - Khlebosolny домат, нека да се запознаем днес с неговото описание на разнообразието, снимки и ревюта на тези, които вече са отглеждали този домат на леглата си.

Общо описание

Някои от най-добрите домати са създадени от развъдчиците на Сибир. И днес нашият домат от тях. Той е подходящ за отглеждане във всички региони, и дори в студа може да расте и да дава плодове, освен това, той дава големи плодове. Разбира се, Сибир и крайния север, сурови места, и тук трябва да растат култури в оранжерии. Този домат има много предимства, добра възвръщаемост.

Важно е то да е продуктивно, а доматите да са добре. Те могат да бъдат транспортирани. Ето защо, ако продавате, този сорт ще ви подхожда. Той, като цяло, издържа на всички трудности перфектно не само кратко лято и прохлада, но и топлина, силен дъжд, суша. И името на това, което си струва, веднага си спомняме нашите традиции, богати маси, където има много различни кисели краставички и конфитюри от нашия двор. Нека се запознаем с доматите по-близо.

Вижте също: Доматените сортове със снимки и описания

Домат "гостоприемен". Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се за сортове със средно ранно узряване. След 110-120 дни ще получите големи, вкусни домати.
 • Той има листна корона, разтегнат клон. Той се нуждае от много пространство.
 • Този домат произвежда много големи плодове. Средното тегло е 600 грама, но не е рядкост, когато градинарите получават домати и повече от 1 кг. Това предполага, че клоните с реколтата ще се нуждаят от подкрепа.
 • Кожата има богат червен цвят, на доматите има леко ластика, формата е леко сплескана.
 • Вътре има малко семена. Вкусът на плода е много сладък, приятен аромат.
 • Може да расте в оранжерии и на открито.
 • Тя има универсална маса цел - те ядат такива домати, пресни, консервирани, приготвят сокове, паста, картофено пюре и така нататък. Подходящ за хранене на малки деца.
 • Определящ тип. Храстите растат ниско, около метър. На улицата, височината на доматите "Klebosolny" е около 70-80 cm.
 • Домати с високи добиви.
 • Неизискващ сорт, плодовете се съхраняват дълго време.
 • За основните болести има резистентност.
 • Изисква pasynkovaniya и образуването на две стъбла.

Ето такъв красив домат с гигантски плодове. Можете да я отглеждате сами, да купувате разсад и вече знаете какво може да излезе от него. Ако искате да засадите собствени ръце, тогава следващият раздел е за вас. Когато засаждате разсад, винаги е по-приятно да получите реколта в края на краищата, освен това със сигурност ще знаете какво сеете, тъй като на пазарите често се случват измами.

Вижте също: Характеристика и описание на сорта на домати "Краснобай"

Агротехническо отглеждане на домати "Хлебосолен"

Културите започват от началото на март, ако след отглеждането на сорта в оранжерията и по-близо до април, ако е отвън. Можете веднага да засадят в отделен контейнер, така че да не се гмуркат след разсад, можете също така в общ контейнер. Почвата се продава в магазините или прави своя собствена - смесва се приблизително в равни пропорции от пясък, хумус, почва от градината. Тук добавете малко пепел и суперфосфат.

Семената на доматите "Хлебосолен" се задълбочават с 1,5 см, след което се овлажняват и покриват с филм. Когато разсадът поникне, те го свалят, редовно се овлажняват и се обръщат към слънцето, така че стъблата да не се огъват.Ако разсадът е нараснал заедно, след развитието на две листа, те се гмуркат. Носете разсад на постоянно място, което ще бъде в края на май или началото на юни. Всеки регион има свой климат, най-важното е, че почвата е топла, а заплахата от замръзване вече е преминала. Прехвърлянето към оранжерията ще бъде по-рано поради защитата на почвата.

Почвата на мястото се подготвя за една седмица - те я изкопават, разливайки вряща вода от паразити. След това се подготвят кладенци - 3-4 на квадратен метър, те се изсипва една супена лъжица минерални добавки. Можете да поставите подкрепа само на етапа на узряване, така че клоновете под тежката маса на културата не се счупят. Образувани храсти на две стъбла, така че реколтата е по-голяма, това означава, че редовно премахвате доведени деца, но не докосвайте последния в горния ляв или десен ъгъл. Това ще е втората ти дръжка. Вземайте стъпки на всеки 7-10 дни сутрин или вечер, така че раните бързо да се заздравят.

Съвет!

Почвата е по-добре под храстите, замълчират. Това ще запази топлината, влагата и ще помогне на паразитите.

Вода на храстите, тъй като те изсъхват, те са неизискващ, по-добре е да се разхлаби почвата след това, за да въздуха на оранжерията. Фитофтора, вирусни и гъбични заболявания не застрашават доматите. Паразитите могат да ви безпокоят, но можете да се справите с тях чрез пръскане на плевелната инфузия, смесена с пипер или сапунена вода. Инсектицидите се използват най-добре само в случай на извънредна ситуация, ако храстите са били ударени от паяк. Добавя се допълнително хранене 2-3 пъти след кацане на място за нанасяне с периодичност от 14-20 дни. Така че, ще получите отличен резултат от разнообразието от домати "Khlebosolny", мненията за които винаги са положителни, те мотивират да растат.

Вижте също: Домат "Königsberg" коментари, снимки, доходност

Съвет!

За предотвратяване на болести и паразити, използвайте пръскане на слаб разтвор на манган или препарат "Фитоспорин". Всички пръскане се извършва сутрин или вечер, никога не пръска в мъгла и на слънце - ще има изгаряния на храстите.

Така че просто можете да получите отличен в своя вкус и тегло на плода. Не забравяйте за превенцията.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Доматът е гостоприемна характеристика и описание на сорта.Доматът е гостоприемна характеристика и описание на сорта.

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания