меню

Доматените сортове със снимки и описания 23.05.2017

Домат "Чудо на Земята"

Тази статия не е изключение и днес доматът е необичаен за изпълнението си. Има нещо, което да го обича, защото той е популярен и търсен. Сигурни сме, че всеки летовник мечтае за рекордни реколти, така че съседът да се изненада и семейството ще се зарадва. Така че видът на домата "Чудото на Земята" е. Отзиви потвърждават, че можете да получите много вкусни и големи плодове, докато технологията е лесна за отглеждане.

Общо описание

Този домат е създаден в Русия от животновъдите. Тя се превърна в самостоятелен сорт от 2006 г. насам и през цялото време се развива активно в повечето региони на страната. Доматът има впечатляващи храсти, които могат да растат на повече от два метра височина. Но това е типично за сортове, които произвеждат високи, стабилни добиви и големи домати. Да, височината на храста изисква от него да се завърже, но все пак резултатите плащат за всички усилия, които са положени в него по време на отглеждането.

Вижте също: Домати "Интуиция" описание на сортовете за описание на сорта

Доматите могат да се отглеждат както на улицата, така и в оранжерията, докато плодовете им се отглеждат добре дори в северните райони. Да, добивът е малко по-нисък в доматите "Чудото на Земята", както е описано в описанието и описанието на сорта, но все пак е доста високо. Вие ще бъдете удовлетворени във всеки случай.

Важно е!

Когато се отглеждат на открито, по-добре е да се избират райони, в които ще има по-малко течение и вятър. Или ще трябва да приготвите допълнителен подслон, така че храстите да не се счупят по време на нашето променливо време.

Ако говорим за ползите, те са много. По отношение на резистентността към болести е невъзможно да се нарече домат абсолютно стабилен. Има рискове от мозайка и зацапване. Но въпреки това има имунитет към много заболявания и как да се направи по-малко доматите болни, ще кажем по-нататък.

Домат "Чудо на Земята". Описание на сорта. Снимки и отзиви

 • Изглед отвътре. Стандартни храсти.
 • Голям домат. Доматите "Чудото на Земята" могат да достигнат до 1200 грама тегло. Средно теглото е стабилно 500-700 грама.
 • Високодоходни домати - в умерен, топъл климат и в оранжерии, можете да съберете повече от 20 кг плодове на квадратен метър. В северните райони - до 15 кг.
 • Третира доматите с ранни срокове на узряване. Първите големи домати можете да съберете след 900-100 дни след засяването.
 • Височината на храста - 170-200 cm.
 • Изисква се блокиране и формоване.
 • Плодовете имат малинова кожа, плоска форма.
 • Най-големите домати се формират в долната част на растенията, по-малки в горната част, най-често се използват за зимни завъртания.
 • Плюс сортове и че е добре съхраняван и транспортиран, което не винаги е характерно за домати с големи плодове. Това ви дава възможност да отглеждате домати "Чудото на Земята" за продажба.
 • Камери в домати 7-8.
 • Той разполага с разнообразна маса за хранене - доматите са много вкусни и свежи, подходящи са за приготвяне на разнообразни ястия - сокове, сосове, кетчуп, салати, разбира се, поради голямото тегло, доматите не могат да бъдат запазени като цяло.
 • Има резистентност към редица общи заболявания. По-подробно описание на сорта „Чудото на Земята” в областта на земеделските технологии.
 • Подкрепата се изисква не само от стъблото, но и от клоните с плодове, в противен случай те просто ще се счупят под тежестта.

Това е толкова прекрасно разнообразие, виждате ли, искам да го отглеждам в моите градински легла. За да знаете как да направите това, прочетете статията по-долу.

Вижте също: Доматените сортове със снимки и описания

Аграрна техника. Домат "Чудо на Земята"

Този домат е доста лесен за отглеждане, той е непретенциозен по много начини.Културите започват през второто десетилетие на март. Тъй като този сорт няма абсолютна устойчивост към всички болести, тогава, разбира се, е необходимо предсеитбено лечение. Най-простото и традиционно средство е разтвор на манган. Те могат да се справят с всичко - семена, почва преди засаждане, храсти в леглата за превенция.

В този случай, по-добре е да се разлее почвата с вряща вода с манган в началния етап, т.е. преди сеитбата на семената, и когато прехвърляте разсад на постоянно място. Дори закупената земя може да бъде заразена, но не си струва да говорим за тази на улицата. От година на година, летни жители отглеждат различни продукти в нея, културите могат да се разболеят, в почвата се натрупват различни патогенни флори. В същото време доматите имат подобни заболявания с картофи, патладжани и пипер. Следователно, тези култури не могат да бъдат предшественици.

За информация!

Има и готови препарати за продажба, които дават имунитет на растенията и да предпазват културата от смърт. Сред тях са "Имуноцитофит", "Циркон", "Епин-Екстра".

Така че, семената се засаждат на дълбочина от 1 см, овлажняват и затварят филма. Стъблата се появяват бързо, след 5-10 дни. Премахвате филма, овлажняват, докато почвата изсъхва. Когато има 3-4 листа, извършете подбор в отделни чаши. По-добре е да използвате торф или дебела хартия, всичко това е в продажба. С тях поставяте разсад в земята на постоянно място. Той ще бъде около края на май - юни в повечето региони.

Докато разсадът е у дома, можете да добавите минерална добавка веднъж, при условие на сеитба в закупената хранителна почва. Можете също така да нанесете тор в отвора преди засаждането, но първо трябва да изкопаете района, да хвърлите вряща вода. Един метър не засажда повече от три храсти. Веднага направи подкрепа. Можете да поставите шаблон за шахматна дъска или подред.

Вижте също: Толстой домати ревюта и снимки

Грижа ще бъде в поливане, между другото, този домат толерира суша доста лесно. Също така трябва да разхлабите земята, така че да няма стагнация, а патогенната среда да не се размножава. Най-добре се отстраняват долните клони на храстите за същата цел. Необходимо е и пасинковане. Но не започвайте да разкъсвате пасищата твърде скоро, в противен случай ще стимулирате растежа на издънките от пъпките, които са заспали. Pysanka трябва да растат около 8-10 см, след което те вече са отстранени веднъж на всеки 7-10 дни. Това се прави вечер или рано сутрин. Храсти се образуват в 2-3 стъбла за по-добра реколта, т.е. премахвате всички доведени деца до върха, където оставяте едно или две и основното стъбло.

За информация!

В горещо време, този сорт може да къдря листа, за да запази влагата. Но ако те паднат, свиват се, пожълтяват, това е признак на болест.

Доматите от този сорт могат да наранят, въпреки че не ги е грижа за фитофтората, но мозайка и зацапване могат да бъдат невероятни. Ето защо е важно да се направи предварително сеитба на почвата и семената, превантивно пръскане, изтъняване на храста, правилния режим на напояване. Ако мозайка удари, тогава е по-добре да се отстранят болните части или храстите напълно, и да се третират местата на разфасовките на клоните с калиев перманганат. За профилактика и лечение на зацапване използвайте "бариера" или лекарството "бариера". Ако пеперудите и червеите на белите пеперуди ви притесняват, те могат да бъдат отглеждани от Confidor.

Също така, тези растения, които не само са обработени правилно и навреме, но и добре хранени, не се разболяват. Доматите реагират много добре на торове, този сорт може да се полива 3-4 пъти на сезон. Оптимално се заместват органичните торове и минералните фуражи от магазина. Първата храна се прави приблизително 10-14 дни след кацане на ново място, след това на всеки 14-21 дни. И така, описанието на доматения сорт “Чудо на Земята” е приключило, прегледите на които винаги са положителни.

Отглеждайки зеленчуци на вилата, осигурявате на себе си и семейството си чисти и здравословни продукти. Тя е необходима за дълголетие и здраве.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания