меню

Доматените сортове със снимки и описания 25.10.2017

Домати "Експлозия". Характеристики и описание на сорта

Всеки уважаващ себе си агроном трябва да разбира това разнообразие. Днес ще ви запознаем с доматите "Експлозия". Ще намерите и отзиви, вижте снимката. Кой е засадил този вид вече, той знае, че "взривните" домати дават добри добиви, затова трябва да научите повече за тях.

Домати "Експлозия". Обща информация

Домати Доматите от този сорт са се превърнали в най-добрата версия на сорта “Бяло пълнене”. Доматите са обичани от градинарите в цялата страна заради отличната им производителност. Те лесно понасят всички метеорологични неприятности, утвърждават се добре на повечето почви и са лесни за поддръжка. Единствената трудност възниква поради факта, че храстът е много разтегнат, изисква постоянно наблюдение на доведените деца. Но това компенсира отличната му реколта.

Също така трябва да се отбележи, че храстите са широки, но ниски. Подставки, които не се нуждаят. Голямото предимство на сорта "Експлозия" е, че той създава плодове, които впоследствие са отговорни за високи добиви.

Сортът се отнася до ранните видове домати. Така че, от момента на засаждането до първите култури, само 90-100 дни ще минат. Друга характерна черта на „Експлозията“ е възможността за отглеждане без отглеждане на разсад.

Вижте също:Домат "Лятно пребиваване". Отзиви. Снимка, кой засади?

Характеристики и описание на сорта "Експлозия".

  • Височината на храста е 40-50 cm.
  • Разнообразието е определящо.
  • Формата на плода е кръгла и леко равна. Теглото им обикновено е 100-120 грама. Но ако културата се отглежда на богати почви с мек климат, плодовете могат да тежат два пъти повече.
  • Сортът узрява рано и страда много добре от студ. Ето защо взривните домати са божи дар за жителите на северните студени райони, където може да се отглеждат малко култури. Но най-добрият резултат в студените условия ще бъде, ако засадите домати в топли легла.
  • Толерантността и сухите домати вършат добра работа. Но, разбира се, добивите ще бъдат по-високи, а самите плодове са месести, ако гарантираме поливане в суха година.
  • Друг голям плюс на сорта е неговата устойчивост към болести. Повечето от болестите, които страдат от домати, не са ужасни за сорта Бласт. Това е особено вярно за гниене. Доматите са резистентни и към едно от най-честите заболявания - късната болест.
  • Плодовете се използват за прясна храна, за консервиране, за приготвяне на сокове и салати. Те са много вкусни и меки.
  • Поради факта, че разновидностите на пулпа са много плътни, доматите лесно се транспортират на дълги разстояния. Те са добре съхранени, което многократно увеличава конкурентоспособността им на пазара на зеленчуци. И това също така дава възможност да се отглежда този домат за продажба в голям мащаб.
  • Той расте добре на много почви, но обича почвата с ниска киселинност и е добре дишаща. Отличен отговор на превръзката.
  • Производителност от храст - 3-5 кг.

Вижте също:Домат "Космонавт Волков". Отзиви. Фото. Кой засади?

Домати "Експлозия": Характеристики на отглеждането

Домати Ако сте решили да отглеждате домати от първия етап, т.е. по метода на семената, тогава семената на Домати Експлозия се засяват през първите пролетни месеци, т.е. това може да стане както през март, така и през април. За дати вижте календара за кацане ежегодно.

Необходимо е да се прехвърлят разсад на открит терен на възраст от 60 дни. Разсадът се засажда в контейнери на дълбочина 1 см. След появата на тези листа разсадът се засажда в отделни чаши. Също така през тези два месеца трябва да направите тор.Преди прехвърляне в отворена земя, разсадът трябва да се втвърди.

Засаждането на площадката се извършва на разстояние от 40 до 50 cm, като във всяка ямка се поставят шепа торове. За да бъде реколтата добра, фиданките трябва да осигурят добро поливане, торене, да не забравят да се борят с вредителите, както и да разхлабят почвата след поливане. По отношение на вредителите, тогава независимо от сорта, който е устойчив на различни болести, е трудно да се противопостави на всяка култура срещу колорадския бръмбар. Той е способен да унищожи цялата работа и да лиши реколтата.

Летните жители са много любители на този сорт, а мненията за него остават само положителни. Отлични сортови характеристики, висок добив на вкусни плодове, както и възможността за отглеждане в условия на рисково земеделие - това е, което се търсят от доматите Explosion.

Вижте също:Домат "Ракета", ревюта, снимки, кой засади?

Ако засадите сорт с разсад, реколтата ще бъде ранна, но ако използвате метода на разсад без семена, тогава „Експлозия“ ще даде плодове през цялото лято и през първото десетилетие на есента.

Доматите "Експлозия" са много добър и достоен вариант за малки площи и за големи площи. Изгодно е да се отглежда за продажба и само за храна.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания