меню

Заготовки за домати 20.09.2018

Доматите за супа от български пипер и моркови, вкусни и здрави

Превръзка за зеле

Бензиностанция за зимно зеле от домати, български пипер и моркови е традиционен препарат в нашето семейство. Баба ми и майка ми подготвят този вид бензиностанция, така че рецептата е фамилна. Бързам да споделя с вас подготовката на вкусна зеленчукова превръзка, която ще е добра както за зелената супа, така и в самостоятелна форма.

През зимата е трудно да се купуват висококачествени домати и сладки пиперки и те са скъпи, така че през лятото, когато пазарите са препълнени със зеленчуци, не забравяйте да натрупате различни салати, сосове, превръзки и хайвер.

За днешното зареждане, ние се нуждаем от зрели домати и ароматни сладки пиперки. С тях супата става вкусна и домашно приготвена. Чрез варене бульон (например, пиле), можете да добавите картофи, зеле, и част от консерви превързочни материали. При тази подготовка супата може да се счита за пълна. Както виждате, няма нужда да се бърка с моркови, домати, лук и чушки.

Ако отглеждате собствени зеленчуци в градината, тогава превръщането на домашно приготвени домати и чушки е истинско откритие, защото първите ястия стават толкова ароматни, че ще оближете пръстите си. Като цяло, ще трябва да оре малко малко през лятото за почивка през зимата и да се насладите на богата и домашно приготвена супа, но това е само добро!

Необходими продукти:

  • 500 грама моркови,
  • 1 кг домат,
  • 200 грама сладък пипер,
  • 200 грама лук,
  • 20 грама захар
  • 40 грама сол
  • 40 грама растително масло,
  • 40 грама трапезен оцет (9%).

съставки за превръзка

Как да се готви превръзка за супа

Зеленчуците незабавно се почистват и изплакват. С морков и лук, обелете кората и премахнете всички вътрешни семена от сладък пипер. Лук и пипер нарязани на кубчета с малък размер и моркови три с помощта на ренде.

нарежете лук, чушки и моркови

Смелете доматите в блендер (или месомелачка) до състояние на картофено пюре.

доматено пюре

Задушете морковите, лука и чушките с масло, сол и захар. Забелязваме 15 минути и се задушаваме, като периодично разбъркваме, така че зеленчуците да не изгарят до дъното на съда.

сол и захар

Добавете сок от доматено пюре към зеленчуци, оцет и яхнете всички заедно за още 15 минути. Понякога се разбърква с лъжица, така че зеленчуците на дъното да не се изгарят.

разбърквайте и варете

Налагаме бензиностанция в стерилно измити и задушени буркани.

подредени в буркани

Ние сме с капачки и ги поставяме под „палтото“. „Кожено палто“ е обичайно топло одеяло или одеало, под което уплътненията бавно се охлаждат, претърпяват допълнителна стерилизация, което означава, че те ще бъдат съхранявани през зимата без проблеми.

буркан с дресинг

Когато банките с дресинг за зеле напълно охладени, да ги изпратите на почетно място в килера. През зимата се добавя към супа или просто се яде с пресен тост, като се разпространява като лъжица с хайвер. Добър апетит!

бурканче за пълнене на зеле

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Превръзка за зелеПревръзка за зеле

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания