меню

Заготовки за домати 4.09.2018

Мариновани домати с хрян, просто вкусни пръсти

Домати с хрян

Ако искате да експериментирате и да опитате нови рецепти за зимата, не забравяйте да опитате доматите с хрян. Обърнете внимание на тази рецепта с снимка, заготовката се оказва невероятно вкусна, просто вкусни пръсти.

В него, към традиционния набор от пикантни зеленчуци, се добавят корен от листа и хрян, а коренът се добавя като нарязан и смлян на ренде. Съкровището на тези домати се оказва енергично, доста остро и много ароматно, самите домати са силни, съвършено се съхраняват и консумират с удоволствие.

Не много големи, месести домати са идеални за ецване, избирайте обема на консервите по ваша преценка. Изчисляването на марината в рецептата ще бъде дадено на един литър вода, а количеството на останалите съставки на литър буркан. Не забравяйте, че хрян има остър, специфичен мирис, така че е необходимо да го смила бързо и не забравяйте да си измиете ръцете след като коренът е смачкан.

съставки:

 • домати вид "сметана" - колко е необходимо за един буркан литър;
 • чесън - 3 скилидки;
 • бахар - 3-4 грах;
 • черен пипер - 2-3 броя;
 • сух копър - 2 чадъра;
 • листа от хрян - 1 не много голямо;
 • корен от хрян - 0,5 ч. л. настъргани + 5-6 кръгове;
 • лют пипер - 2-3 къдрици.

марината:

 • вода - 1 литър;
 • захар - 3 супени лъжици. л;
 • сол скала - 1 супена лъжица. л;
 • оцет 9% концентрация - 70 мл.

Готвене на домати с хрян за зимата

Подготовка на буркани (задушени или стерилизирани както обикновено), напълнете първо с подправки и билки. На дъното се поставя голямо парче хрян и голям чадър от сух копър.

приготвяне на консерви и подправки

Добавете чесън, нарязани плочи, пръстени с люти чушки, пипер и черен пипер. Корен от хрян се почиства от тънка кожа. Част се нарязва на пръстени, други се търкат на ренде. Добавете към буркана с останалите подправки.

добавете чесън и пипер

Поставянето на домати, разклащане на буркана. Поставете лист хрян, хвърлете настърган и нарязан корен, люти чушки, чесън.

поставете доматите в буркан

На върха се пълнят с домати. Ако останат празнини, избутайте зеленчуци и изсушен копър. Сварете необходимото количество вода, залейте доматите за десет минути.

налейте вряща вода

Десет минути по-късно доматите се затоплят, водата се охлажда. Изсипва се в тенджера, отново се вари и се налива за пет минути.

оставете за 10 минути

Изцеждайте за втори път водата, добавете суровата сол, захарта. Сварете, разбърквайте.

марината за готвене

Изсипваме оцета и изваждаме маринатата от огъня, в противен случай оцетът губи силата си.

изливане на оцет

Допълнете доматите с кипяща саламура под покритието, дори ако маринатата се излива малко върху чинията. Винтови капачки.

налейте кипене на саламура

Херметически запечатани брегове с домати и хрян, обърнете се на едната страна и покрийте с одеяло, одеяло. Оставете да се охлади напълно, след това извадете за съхранение. Готови домати ще бъдат около месец, през цялото това време те ще бъдат напоени с марината и ще получат вкус. Успешни за вас приготовления!

мариновани домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Домати с хрянДомати с хрян

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания