меню

Заготовки за домати 4.09.2018

Доматеният сок за зимата у дома през месомелачката

доматен сок

Тази рецепта за доматен сок ще бъде особено подходяща за летни жители. Там не винаги има блендер или процесор за храна, но обикновена механична мелница със сигурност ще бъде намерена - така че тя ще ви помогне, когато трябва да рециклирате реколта от домати.

Не е необходимо да има специална дюза, която събира тортата и семената - ако няма такова устройство, просто прегледайте месомелачката и след това разтрийте през сито. Разбира се, ще отнеме повече време, но ако искате да направите вкусен доматен сок за зимата у дома без парчета месо, семена и пилинги, трябва да работите усилено. По-бърз вариант е да не се избърсва сокът, а веднага да се свари и да се излее върху кутиите. В тази форма, тя е подходяща за пълнене на първите ястия, растително яхния, печено, ще бъде основа за сосове и сосове.

съставки:

  • зрели домати - 2 кг.,
  • сол груби - 1 супена лъжица. л.

Процесът на приготвяне на доматен сок у дома

За да премахнете кожата от доматите няма смисъл - че няма да ускорим процеса на готвене изобщо, а само ще губим времето си. Измиваме доматите и ги нарязваме на парчета, като премахваме жълтото петно, на което е прикрепена клонката.

парче домати

Порциите слагат парчета домати в камбаната. Ако има устройство за премахване на тортата, първо го прикрепете към месомелачката, след това настържете доматите. Тортата ще се окаже сочна, превъртете още няколко пъти, за да оставите почти суха.

превъртете през месомелачка

Изсипете готовия сок в тенджера и поставете на малък огън. Внимавайте, за да не избягате, когато завие.

поставете сока на огън

Zakipev, сок започва да се увеличава, плътна шапка от пяна се формира от горе. Разбъркайте. Гответе пет минути.

да заври

След пет минути събираме останалата пяна с лъжица и продължаваме да кипваме сока със слаб ври в продължение на още пет минути.

отстранете пяната

Когато сокът се свари малко, добавете сол. Сол доматен сок умерено, той винаги може да се осоли преди употреба. Дайте отново да заври.

добавете сол

Подгответе предварително капацитета за сок. Взимаме банки с подходящ обем (те обикновено навиват сока в еднолитрови или трилитрови буркани). Внимателно измийте стъклото отвътре и отвън, измийте шията с гъста гъба. Поставете капака на кипене за около пет минути. По времето, когато сокът се приготвя, ястията за него трябва да са готови. Налейте кипящ сок през бреговете, капачки на винта.

налейте върху банките

Покрийте с нещо топло или увийте одеяло и оставете бурканите с доматен сок за един ден. След това изваждаме за съхранение в хладно мазе или поставяме в гардероба. Успешни за вас приготовления!

готов сок

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
доматен сокдоматен сок

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания