меню

Заготовки за домати 12.10.2018

Мариновани домати в банките - много вкусни, като формата на бъчва

Мариновани домати

Можете да приготвите вкусни кисели домати в условията на градски апартамент, като използвате обикновени стъклени буркани под капаните на капрона като контейнер. Процесът на вкисване е напълно естествен, без добавянето на оцет или захар, и въпреки че не е бърз, доматите ще са невероятни, точно като от дървена бъчва. И с помощта на рецепта с снимка лесно можете да се справите с процеса.

Единственият недостатък е, че те трябва да се съхраняват в студа, така че да не се пероксид, затова е по-добре да се запасите в края на сезона, през септември-октомври. Докато доматите гладуват и придобиват вкус, ще отнеме поне две или три седмици. През това време улицата ще стане по-студена и можете да извадите бурканите на балкона или в хладно помещение.

съставки:

  • червени и кафяви домати - 5-6 кг;
  • готварска сол - 60 гр. на литър вода;
  • сух или пресен копър с чадъри - 5-6 броя;
  • листа от хрян - 2 бр.
  • корен от хрян - 1 бр. (10-12 см);
  • листа от касис - 8-10 броя;
  • лют червен пипер - 2 броя;
  • целина или магданоз - китка;
  • чесън - 2 глави;
  • вода - около 3 литра.

Как да готвя мариновани домати в буркани

Изберете сорта и размера на доматите за ецване по ваш вкус, но е по-добре да се вземат не много големи, месести, с гъста кожа. Те няма да се накисват в саламура и ще изглеждат красиви при сервиране. Доматите се измиват внимателно, изхвърлят се набръчкани или повредени. Нарежете зеленчуци на парчета, чушки с пръстени, кора от хрян и чесън.

приготвяне на домати и зеленчуци

В трилитров буркан лежеше слой от зелено, хвърлят чесън, нарязан на плочи, филийки пипер и хрян.

Зелените поставени в буркан

Ние поставяме слой от домати, отидете на дъното на най-плътни и големи. Pereslaim зелени, пикантни добавки.

подреждаме домати

Напълнете буркана нагоре. След половината от обема, сложете слой зеленина и изберете доматите с по-малък размер. Ние го затваряме с чадър от копър, голям лист от целина или хрян, така че доматите не се появяват.

поставете зелените отгоре

Пригответе саламурата от филтрирана чиста вода (студена или леко нагрята) и сол. Слагаме 60 грама сол на литър вода, използваме големи, готвени. Напълно разтворете и изсипете саламура в банките. Покривайки плътно с капак, оставяйте при стайна температура за една седмица или повече, докато се появи характерен кисел мирис. Ако на върха се образува белезникав филм, съберете го с лъжица.

изсипете саламура

Седмици след две кутии, трябва да затворите плътно капака и да го занесете в хладно помещение, така че доматите да не са пероксид. Или поставете в хладилника, ако има свободно място. Можете да опитате в 14-15 дни, и накрая да опитате добива печалба за един месец. Успешни за вас приготовления!

мариновани домати в банки

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Мариновани доматиМариновани домати

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания