меню

Отглеждане на домати 11.10.2018

Супер мощни разсад от домати при варене

Любителите на доматите постоянно идват с нещо ново, полезно, практично за отглеждане на разсад. Намерени използването на чай торби, те се използват за засяване на семена от домати. С правилния подход, приготвянето на чай перфектно замества торфените таблетки, скъсява периода на адаптация след бране.

Има ли полза?

Не си струва да се страхува, че заваряването ще навреди на разсад. В единична чаена торбичка неговото приемливо количество. Тя не може да навреди на младите растения, но не се ползва от веществата, съдържащи се в чаените листа, без съмнение:

 • благодарение на калция, семената поникват по-бързо, образуват се силни корени;
 • поради магнезий разсадът ще страда по-малко от липсата на слънчева светлина;
 • предпазва от хлороза желязо;
 • предотвратяване на гниенето на танини;
 • Калият след бране ще ускори адаптацията.

Съвет!

За разсад на домати са подходящи черни сортове чай, в които няма външни химически добавки. Бои, аромати са вредни за младите растения.

Процесът на бране на домати изисква много време. Оставя по-малко, ако разсадът е засаден в отделни торбички. Корените по време на трансплантацията не се нараняват, което е много важно за здравето на разсад.

Против и против

Преди да се приложат нови методи за засяване на семена, си струва да се оценят неговите предимства и недостатъци. Необходимо е да се прилага само когато има много пъти повече плюсове от минуси. В случай на торбички за чай няма съмнение, че повече от тях:

 • голямо количество се натрупва през зимата, достатъчно, за да покълне не само семена от домати, но и други зеленчукови култури;
 • без допълнителни разходи;
 • малко време се харчи за подготовка за сеитба;
 • разсад в чували се гмуркат лесно и бързо.

Вижте също:

Цитрусов пот за домати

Семена от домати в разсад, засети от края на февруари до април. Времето, отделено за грижи за нея, не е достатъчно. За да се ускори ...

Има един минус, но е лесно да се отървете от него, ако не прекалявате с варенето. Факт е, че чаените листа малко се окисляват, а доматите - с неутрално рН. Това не се случва, ако таблетките за разсад от чайни торбички се готвят според правилата.

Правила за кацане

Разсад от доматиПо време на пиенето на чай не добавяйте захар, докато чайът не бъде сварен. Излейте го само след като торбичката бъде отстранена. Благодарение на сладкото, когато се суши, се образуват форми, мушиците се повдигат, стават неподходящи за отглеждане на разсад.

Сашетата се сушат, съхраняват до пролетта. През февруари, март, те започват да засаждат домати за разсад. Това ще отнеме грунд. Някои се опитват да го купят в магазина, да изберат стоки от известни компании, а последните да го подготвят от самата есен. За приготвянето на почвена смес за покълнали семена ще са необходими 2 кг:

 • компост;
 • градина, градина или горска земя.

Всичко това се смесва добре с 2 супени лъжици. Лъжици, пресяващи пепел.

Всички торби отрязват горната част. В тях се запълва пластмасова лъжица за еднократна употреба. Предварително се приготвя нисък пластмасов контейнер. Приготвената земя се излива в слой точно под височината на чантата за чай.

Вижте също:

Начини за отглеждане на разсад от домати

Колко зеленчукопроизводители, колко и методи за отглеждане на разсад от домати. Ако зеленчукопроизводителят е любознателен, желаещ ...

Напълнените заготовки се потапят в почвата, оставяйки горната част над повърхността.След като всички торбички са поставени, няколко капки растежен стимулант се разтварят във вода и поливайте почвата.

Това приключва подготвителния етап. Остава да вземете семената на доматите и да ги разпръснете по джобовете, като ги притиснете в почвата. За разсад се появяват по-бързо, контейнерът може да се затегне с прилепващ филм и да се постави на място, добре осветено от слънцето. Сниманията ще се появят по-бързо, ако стаята е топла (25-27 ° C).

Как иначе можете да използвате сашета (видеоклип)

 

заключение

Използвайки чайни торбички, градинарите не харчат пари торове и торфени таблетки. Разсадът на доматите, благодарение на полезните свойства на чая, става силен и здрав. Най-важното при използването на този метод е добра подготовка. Сашетата трябва да бъдат изсушени, така че да няма плесен.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (22 оценки, средно: 3,59 от 5)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 1
 1. Александър

  Благодаря за единствената полезна забележка.
  Бъди мил, просвети - какви чайове, особено в чаени чанти, отговарят на твоята забележка.

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания