меню

Отглеждане на домати 3.09.2018

Цитрусов пот за домати

портокалова кора

Семена от домати в разсад, засети от края на февруари до април. Времето, отделено за грижи за нея, не е достатъчно. За да се ускори процедурата за бране и отглеждане на здрави разсад, използвайте кожите от портокали. Традиционно се ядат през януари. Много хора свързват Новата година с миризмата на смърч и цитрусови плодове.

Полезните свойства на портокалови кори

Ароматните портокалови кори се съдържат етерични масла. Те изплашват корените на доматите от корените на доматите. За полезни микрофлора ароматичните вещества не са опасни. След като влязат в почвата, кожата започва да се разлага бавно.

Когато засаждате картофи, поставете сухите портокалови кори в дупката, те плашат телника.

Полезни микроелементи, съдържащи се в портокаловата кора, преминават в почвата, подхранват растенията. Самите корички подобряват структурата на почвата, което я прави по-ронлива, пропусклива и пропусклива.

Правила за оранжева кора

За засаждане на семена от домати трябва малко. Правенето на портокалови кори е лесно. Голям плод се нарязва наполовина, при малкия се нарязва горната част на главата. Пулпата се отстранява и се използва за приготвяне на пресен сок, консумиран или използван като съставка в кулинарно ястие.

Съвет!

За пръскане на храсти от домати, натрошени кори (0,5 л) се изсипват в 10-литрова кофа, влива се в продължение на 24 часа, сварява се.

В кора изсипва универсална почва за разсад. Той се овлажнява, след което в него се засяват семена от домати (1-2 броя). Цитрусовите чаши с домати, засадени в тях, са плътно поставени в плитка пластмасова кутия.

След като кълновете се излюпват и отглеждат малко, един по-слаб разсад се отстранява. Отглеждат се разсад заедно с чаша се поставят в голям контейнер. Кожата не пречи на развитието на корените, предпазва ги от гниене.

Силни и слаби страни

Обелете над земната кора за дълго време, така че при пресаждането на разсад в открит терен (оранжерия), те продължават да отделят етерични масла и това отблъсква насекомите:

  • листни въшки;
  • мравки.

В същото време, корените на домати абсорбират азот, освободен при прегряване на корите. Няма никакви недостатъци от приложението. Има неудобства, които възникват по време на съхранение. Трябва да съхранявате цитрусовите препарати във фризера, така че да не изсъхнат.

заключение

За отглеждане на домати подходящи кожи от всички цитрусови плодове. Големи могат да бъдат използвани като чаши, и смачкани - като торове и средство за вредители.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
портокалова корапортокалова кора

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания