меню

Заготовки за домати 31.10.2018

Горлодер от домат с чесън и хрян, вкусен и пикантен!

Доматеният холодер с хрян

Доматите са много пикантен подправки, които могат да включват чесън, корен от хрян, люта чушка (тази възможност е за ядене на огън), сладък пипер, оцет, смлян пипер, ябълки и дори сливи.

Пригответе я за зимата на червени и зелени домати. Съставките се разтрошават или смесват или преминават през месомелачка. По-рядко - когато няма кухненски уреди - те се търкат на ренде.

Най-популярната рецепта на холодер е домат, чесън и хрян. Такива подправки се съхраняват без проблеми в хладилника няколко месеца, като не се добавят нито оцет, нито лимонена киселина.

Доматите и нарязаният корен от хрян ще бъдат естествен консервант. Пикантната подправка е чудесна за месни ястия, може да се сервира с риба или да се разпространява в малки количества на хляб.

съставки:

  • зрели месести домати - 0,5 kg;
  • корен от хрян - 10-12 cm;
  • чесън - 1 глава;
  • сол - на вкус.

Как да се готви доматен gorloder с чесън и хрян

По-добре е да се вземат домати напълно узрели, месести, така че подправка не се окаже водниста. Измийте, отстранете клонките. Ако има повреда на кожата - нарязани. Кожата не трябва да се отстранява, не се усеща в готовата подправка.

домати

Нарежете доматите на парчета или големи парчета. Хрян гръбначен стържене нож, лющене на кожата. Нарежете на филийки. Почистете зъбите на чесъна.

приготвени домати, чесън и хрян

Първо прескачаме доматите, след това чесън и последния хрян. Твърдите влакна от хрян изтласкват пулпа от домати, почистват винта и ножа за месомелачка.

Нарязвайте зеленчуците

Лъжица се смесва с нарязаните зеленчуци. Ако подправката е твърде водниста, излишната течност може да се източи, но не и да се излее, но се добавя към аджика или доматен сос. Сол на вкус.

сместа се сол

Оставете подправката да остане за няколко минути, за да разтворите солта. След това поставете върху чисти стерилизирани банки и завъртете капаците.

изложени на банките

Съхраняваме подправките в хладилника или ги изнасяме в студена изба или мазе. Ако се спазват пропорциите и условията на съхранение, холодерът може да се съхранява няколко месеца. Успешни за вас приготовления!

Ostara hrenovina

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Доматеният холодер с хрянДоматеният холодер с хрян

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания