меню

Структури и съоръжения 31.10.2018

Компостиране в Медведев

Компостиране в Медведев

Идеята на Валери Медведев за създаване на огнище на компостиране ще бъде полезна за летни жители и собственици на вили. С този дизайн решават 2 проблема. Едната е отглеждане на разсад, а втората - компост.

И двете са подходящи за всеки градинар. Разсад, необходими през пролетта за засаждане в открит терен, зрели компост необходимо е през есента, с помощта на която възстановява плодородието на почвата, подновява почвата в оранжерии.

Начертайте схема

Най-лесният начин е да се използва рисунката на автора;

  • височина на задната стена - 1 м;
  • височина на предната стена - 0,8 m;
  • дължина - 2 m;
  • ширина на външния ръб - 0,84 m, на вътрешния ръб - 0,8 m.

За да разберете как ще изглежда структурата на градината, можете да следвате завършената скица. Това показва, че горната част на компостиращата детска стая е наклонена, благодарение на което дъждовната вода ще се оттича от повърхността на покритието.

Консумация на материали

Добре е да има трайна, солидна конструкция в градината, която ще продължи повече от една година, така че Валери направи рамката на метална профилна тръба с напречно сечение 20 * 20 мм. Неговата консумация е дадена в таблицата.

Дължина на тръбата (см) Брой части (бр.)
200 8
80 5
64 6
40 3
82 5

Валери използва поликарбонат, 15 см ширина и 25 мм дебела дъска за покриване на рамката.

Размери на поликарбонатния лист (cm) Брой листа (бройки) Дължина на дъската (см) Количество (бройки)
210*90 1 200 8
200*44 1 80 8
200*24 1  

 

 

 

84*44*24 2

За да затегнете капака, имате нужда от 2 контура. За изграждане на рамката - винтове.

монтаж

За сглобяване на рамката на детската стая за компостиране се използва заваряване. Тръбата (профил) е първата рязана мелница в съответствие с размера, след това заварена, ориентирана към скицата. След това преминете към тапицерията на рамката, използвайте отвертка (отвертка).

Долната част (60 см) е пришита с изрязана дъска, горната част и капакът са пришити с поликарбонатни листове. С помощта на маркер, линийка, канцеларски нож, те се изрязват точно според схемата. Покрийте с пантите, прикрепени към дъното на гнездото.

Съвет!

В предната част на детската стая за компостиране, долните 3 дъски са направени подвижни, поставени са върху болтовете и са фиксирани отвън с гайки. Преди да получите зрял компост, те се отстраняват.

Структурата, облицована с дъски и поликарбонат през пролетта, е пълна с растителни отпадъци:

  • суха трева;
  • листата от миналата година;
  • лошо прегънат компост;
  • тор.

По повърхността на растителните отпадъци се излива слой плодородна почва с дебелина 10-15 см, който се полива добре и след няколко дни започват да сеят разсад. Всякакви зеленчукови и цветни култури се отглеждат в такава оранжерия.

Прочетете също

Зелената тор за домати в оранжерията

След като е построила оранжерия и е отглеждала първата реколта от домати, зеленчукопроизводителите, като правило, са доволни. Въпреки това, след няколко ...

Автоматично проветряване и поливане

Летните жители са извън града често, така че автоматизацията на напояването и вентилацията улеснява отглеждането на зеленчукови и цветни разсад. Автоматичното проветряване може да се осъществи чрез термично задвижване. Това устройство ще отвори леглото на детската стая, когато температурата на въздуха се повиши, затвори я, когато се спусне.

Необходимо е да се фиксира покривът на компостиращата единица със силен канап, така че да не се изважда от вятър. Дължината на ограничителното въже трябва да бъде по-малка от дължината на топлинното задвижване по време на максималното отваряне. Ограничителното въже при лошо време ще предпази термичния задвижващ механизъм от счупване.

Автоматичното напояване чрез капкова лента ще реши проблемите с напояването.Като източник на вода можете да използвате всеки голям контейнер. За да може водата да тече към компоста чрез гравитация, цевта (туба) трябва да бъде повдигната на 1,5 метра над нивото на земята.

При тази ширина на оранжерията (80 см) ще са необходими 4 реда капкова лента. За да ги свържете към водопроводната тръба, ще ви трябват фитинги. На входа на парника, трябва да инсталирате филтър за пречистване на водата и таймер клапан за доставката му с течение на времето.

Съвет!

Водата трябва да се сервира ежедневно в 18 часа. Настройте продължителността на поливането 1 час. Спазвайте интервала между поливането на 24 часа.

В такава оранжерия можете да отглеждате разсад на зеленчуци и цветя през пролетта и да сеете зеленина през лятото. През есента, растителни остатъци успешно perepryut. Готовият компост може да се използва, когато подготовка на почвата през есента в оранжерията и открита земя.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Компостиране в МедведевКомпостиране в Медведев

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания