меню

Заготовки за домати 24.08.2018

Хрян с домати и чесън за зимата

Лека закуска от хрян

Хрянът е вкусен пикантен сос от домат, хрян и чесън. Мнозина се чудят как да приготвят хрян с домати и чесън за зимата, за да се накиснат. За да направите това, запомнете няколко важни правила: съставките трябва да са свежи, зрели и сочни. След като зеленчуците са усукани в месомелачка, трябва да добавите няколко капки оцет, които не променят особено вкуса, но запазват зеленчуците за 3-4 месеца. Каква е красотата на глупостите: това е суров сос, което означава, че зеленчуците не варят и се използват само в прясна форма, което прави закуската много полезна, тъй като ще запази максимално количество витамини от зеленчуци. За да направите това глупости още по-скъпо, добавете гореща люта чушка.

Продуктите са прости и ясни, а самото готвене няма сложни етапи, всъщност всички съставки са усукани през месомелачка, но най-важното тук е да не се изгарят лигавиците, така че да се носят ръкавици или да не се докосват до лицето, очите и други области. Измийте ръцете старателно след приготвяне. Не е нужно да сте професионален готвач, за да приготвите домашен горещ сос.

Етерични продукти за лайна:

  • 500 г домати
  • 100 г корен от хрян;
  • 3 скилидки чесън;
  • 1 люта чушка;
  • 0.5 ча. л. захар;
  • 2 ча. л. груба сол;
  • 1 чай л. 9% оцет.

съставки

Готвене на хрян с домати и чесън

Пригответе всички необходими зеленчуци, почистете корена от хрян, ако е необходимо, обелете чесъна, отрежете опашката от лют пипер, семената могат да се оставят за увеличаване на рязкостта, измийте зеленчуците, нарязани на големи резени, така че да е по-удобно да се превърне в месомелачка.

Нарежете зеленчуците

Преминете през всички зеленчуци чрез месомелачка, получаваме зеленчукова смес. За да ускорите процеса, можете да използвате купата на пасатора, ако имате такава. Но имайте предвид, че за превъртане хрян се нуждаят от повече енергия.

Превъртете през месомелачката

За лайна, налива се сол, захар, разбърква се получената смес.

Добавете сол

Добавете оцет, за да удължите срока на годност на нашата заготовка.

Добавете оцет

Слагаме в буркани, които трябва предварително да се измият и изсушат. По-добре е да крадете бурканите за 3-4 минути, така че контейнерът да се стерилизира.

Напълнете буркана

Ние извиваме кутиите с капаци, поставяме ги на хладно място за съхранение до зимата. За съхранение е подходящ хладилник или мазе, където е тъмно и няма слънчева светлина.

Twist банки

Готовият хрян се яде с всяко ястие като сос. За любителите на пикантни, това е най-добрият сос от пресни зеленчуци.

Готов е

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 оценки, средно: 3,33 от 5)
Зарежда се ...
Лека закуска от хрянЛека закуска от хрян

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания