меню

Доматените сортове със снимки и описания 6.04.2018

Домат "китайски розов": ще се хареса с големи плодове


Като се има предвид описание на китайския розов домат, ревюта, снимки, добиви, разнообразие, става ясно, че при едноименните градинари култивират напълно различни сортове.

Характеристика и описание

„Китайско розово“ представи на градинарите две компании:

 • "Седекия";
 • Семена от Алтай, под егидата на китайската серия.

За съжаление, нито един от тях не даде пълно описание на сорта, а регистърът на развъдните постижения на Руската федерация и съседните страни не съдържа такова разнообразие.

Описание на вегетативната форма

И двете фирми еднакво описват навика на Буш. Доматите лесно растат до 180 см височина и няма да бъдат подрязани, затова самият производител трябва да прищипа върховете си.

Тези, които са отглеждали сорта, го описват високо със средна листа. Тя не носи специален лист, изглежда като нормален доматен лист със средни размери.

Характеристики на формирането на плодове

Фирмата представя сорта като едър плод. Доматите са плоски кръгли, месести, умерено еластични.

Но онези, които вече са успели да закупят семена и растат, описват формата на плода като класическа форма на сърце. Следователно фактът, че това преразглеждане е очевидно, не е необходимо да се разчита на пълно съответствие.

Цветът на доматите е по-кореспондиращ - той е розов, както е посочено в името на сорта. Плодовете нямат зелено петно ​​върху стъблото и техният цвят е еднакъв.

Пакерите обещават, че китайският розов сорт домати има отличен вкус, баланс на киселини и съдържание на захар, както и приятна текстура на пулпа.

Въпреки това, зеленчукопроизводителите не споделят мнението си с тях и говорят за посредствен вкус и липса на аромат.

Още един препънка беше размерът на доматите. "Sedek" щедро обяви тегло 500-700 грама. Компанията "Семена на Алтай" не е толкова щедра и те казват за тегло в 300 гр. Въпреки това, градинари, които се опитват да отглеждат "китайски розово" твърдят, че плодовете едва достигат 200 гр.

Освен това се стигна до разногласия и доходи. Фирмите не наричат ​​стоковата шахта в цифри, ограничени до думата "плодотворна". Земеделските производители, а не лукаво, говорят за много малки количества плодове с неравни показатели.

Вижте също: Домат "Розов крал (крал) f1": отличен вкус гарантиран

Присвояване на степен

„Зедек” предписва задачата на сорта като салата, но „Семена на Алтай” заявяват, че сортът е универсален.

Като се има предвид, че китайските розови домати трябва да бъдат големи плодове, тогава салата за дестинация е за тях. Въпреки това, с излишните продукти винаги можете да рециклирате към сос, доматен сок, лечо или кетчуп. Като се има предвид цветът на доматите, става ясно, че продуктът няма да има търгуем продукт при преработката, тъй като бледо розовото не съвпада напълно с цвета на продуктите от домати. Затова трябва да им добавите червени плодове.

Съдейки по мненията на тези, които вече са нараснали, този сорт не дава излишък, тъй като доходността не е голяма.

Разнообразие от ползи и алтернатива

Трудно е да се преценят достойнствата и липсата на реорганизация.

Четене на прегледите, става ясно, че по-голямата част от зеленчукопроизводителите са направили разнообразие в списъка "Тези сортове, които няма да засадят". Има някои градинари, които все още се съмняват и вярват, че сортът се нуждае от специални условия, които според тях те не са създали, поради което "китайците" не показват добиви.

Опитните градинари вярват, че китайският розов сорт не е нищо повече от законното разнообразие на земеделската фирма за търсене, китайски сувенири. Остава неясно само какво да се направи от това прекласиране.

"Китайски сувенир" има същото лице:

 • ранно узряване;
 • дава големи плодове;
 • красив розов цвят;
 • неопределен;
 • подходящи за прясна консумация;
 • устойчива на гъбична инфекция фузариум.

Характеристики на отглеждане

Всички високи домати се отглеждат разсад и "китайски" няма да бъде изключение.

Колкото по-рано се планира засаждане на домати в открит терен или в оранжерия, толкова по-рано е необходимо да се сеят семената.

Въпреки това, ранните култури ще бъдат изтеглени без допълнително осветление от фитолампи. Следователно е необходимо или да се осигури осветление, или да се избере края на март за времето на засяване.

Региони за отглеждане

Времето за засяване естествено зависи от региона. Тъй като опаковчиците не си направиха труда да регистрират този продукт, културите трябва да се ръководят от следните стандарти:

 1. Възрастта на разсад по време на засаждане в земята трябва да бъде в рамките на 55-65 дни. Следователно, ако във вашия район замръзванията са невъзможни едва след 20 май, тогава е необходимо да се сеят семената на 10-15 март. Ако се практикува накисване, тогава времето може да бъде отложено до 20-25 март;
 2. Разсадът трябва да има 6-7 добре развити листа. За постигането на такива резултати е необходимо да се избере универсална, питателна почва или да се извършва редовно хранене в периода на разсад;
 3. Разсадът трябва да има време, за да формира отлична коренова система. За тази цел е необходимо в един отделен контейнер да се вземе подбор във фаза от 2 истински листа.

Устойчивост на патогени

Тъй като фирмите, които продават семената, не посочват каква е съпротивлението на сорта, а прегледите на зеленчукопроизводителите също са направили малко за това, необходимо е да ги обработят.

За превантивни лечения има и правила:

 • началото на пръскане трябва да съвпада с образуването на първия яйчник;
 • не е възможно да се използват същите системни лекарства година след година, причинява пристрастяваща микрофлора и те стават неефективни;
 • необходимо е да се редуват лекарства през целия сезон, като се избират от различни групи въз основа на тока;
 • множествеността на третирането се избира в зависимост от метеорологичните условия, но най-малко 1 път за 20 дни;
 • по време на периода на прибиране на реколтата се избира препарат, който има най-краткото време на изчакване t за момента на пръскане до момента на събиране на плода.

Вижте също: Домат "Кралят на Лондон": средно и едри плод

Правила за отглеждане на разсад

Колко бързо започва плододаването и добивът на доматените храсти ще зависи от качеството на разсад.

За да получите най-добрата доходност, трябва:

 • да извършват своевременно засяване;
 • използват само хранителни почви;
 • уверете се, че се гмуркате;
 • своевременно поливане с накисване на цялата земна кома.

Трансплантация в градината

Ако разсадът се отглежда в индивидуални контейнери, тогава той няма да се чувства трансплантант в открит терен или в оранжерия, но температурният режим е важен.

Преди засаждане трябва да се оставят храсти от домати да се аклиматизират, да се износят. За да направите това, разсадът се извършва на чист въздух, първо за 1-2 часа, и след това те увеличават времето.

Когато избирате сайт за разтоварване, помислете за:

 • място (слънчево, без стагнация на водата и защитено от ветровете);
 • предшественик (с изключение на соленки);
 • тип на почвата (дишаща, лека, питателна);

грижа

Основните правила за грижа за храстите от домати са:

 • своевременно поливане;
 • окопаване;
 • Хед;
 • превръзка;
 • обвързване на издънки;
 • образуване (прищипване);

Не можете да получите богата реколта от домати на почви с ниска хранителна стойност. Освен това е трудно да се отглеждат големи и вкусни плодове, ако земята е бедна на необходимите минерални елементи. Ето защо, само навременна, редовна подправка, корен и не-корен, ще може да позволи на сорта да покаже пълния потенциал на животновъдите.

Веднага след като разсадът влезе в градината, се извършва азотно торене, към разтвора се добавя калий след 15-20 дни, а след 15-20 дни се добавя фосфор, но азотът вече се отстранява.

Вижте също: Домат "Семейство F1": невероятна доходност е гарантирана

Характеристиката на китайския розов сорт домат е дадена въз основа на описания на опаковчици на две фирми и становища на зеленчукопроизводители и градинари. За да не се заблуждаваме и да не пропускаме, е възможно сортът, който харесвате най-много, да бъде поседен и отгледан. Не спирайте дотук. Животновъдите постоянно представят на пазара нови продукти и те трябва да използват.

Видео: Подробни инструкции за отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 2
 1. Инга

  Сортът има невероятни вкусови качества: сладки, месести, най-салати! Тя се корени добре, стъблото е силно, но естествено се нуждае от жартиера, реколтата от храста е добра.

  отговор
 2. Елена

  Този сорт дава отлична реколта - плодовете са големи, вкусни. Въпреки че не са особено подходящи за преработка, те са идеални за салати.

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания