меню

Доматените сортове със снимки и описания 25.06.2017

Домат "Златно сърце". Описание на сорта

домати златно сърце разнообразие описание снимки ревюта

На дневен ред на големи плодове жълто домати "Златно сърце". Описание на сорта и снимки ще ви покаже страхотен домат, мнения за него са страхотни. В култивирането има някои тънкости, за които ще разкажем в аграрната технология. Доматът е много красив, вкусен, наистина прилича на златно сърце.

Общо описание

Този сорт е дело на руските животновъди, подходящ е за отглеждане в много региони, но на север е по-добре да не се засаждат домати. Или можете да използвате топла оранжерия. Много продуктивен домат, който не се страхува от болести, дава отлични резултати. Между другото, според съдържанието на хранителни вещества "Златно сърце" може да се използва за изхранване на децата и хората, че те трябва да следват диета.

Сортът е доста непретенциозен, но обича да има висококачествено поливане и плодородна, добре проветрена почва. Бушът е нисък, но мощен и разтегнат, те трябва да отделят достатъчно пространство. Но за това малко по-късно.

Вижте също: Защо листата от домати пожълтяват в оранжерията и как да се справят с нея?


Домат "Златно сърце". Характеристика и описание

 • Третира сортовете с много ранни срокове на зреене. Така ще получите първата си реколта 80-85 дни след засяването.
 • Определящ тип храст.
 • Той расте не повече от половин метър висок, но в оранжерията може да бъде по-висок.
 • Препоръчва се, така че храстите да не се счупят под тежестта на плодовете, тъй като те са доста големи.
 • Доматите имат плътна кожа, много красива златна сянка.
 • Не се пукват.
 • Добре съхраняван и транспортиран, което е полезно за търговски цели.
 • Теглото на доматите може да достигне до 130-150 грама, средно 110 грама.
 • Подходяща култура за пресни храни, за консервиране, за украса на масата, за производство на сокове, сосове.
 • Плодовете се образуват в ръцете на 5-7 парчета.
 • Листата на храстите са много, цветът им е тъмно зелен.
 • Производителността е висока - 7-10 кг на квадратен метър.
 • Формата на доматите е необичайна във формата на сърце, има слаб ластик.
 • Кожата не е твърда, блести.
 • Пулпата е плътна, сочна, в нея няма киселина. Не са воднисти домати.
 • В плода има малко семена.
 • Този домат се отглежда както на затворено място, така и на открито.
 • Не хибриден домат "Златно сърце".

Прегледите са много добри, снимки и реколтата от лятото жители да купуват семената на този домат и те не остават разочаровани. Да загубим как да отглеждаме този уникален сорт.

Вижте също: Как да се хранят домати по време на цъфтежа и началото на яйчниците?

Аграрна техника. "Златно сърце"

Културите започват от края на март според лунния календар. Опитните градинари препоръчват да не се купува почвата, а собствената му. Той е или хумус, или пръст, или пясък, торф и торф. Уверете се, че сте разцепили земята с вряща вода. Семената по-добре за предотвратяване на ецване в разтвор на водороден пероксид и след това се накисват в стимулатора. Но поради ранната си зрялост, доматът не е болен, така че можете да пропуснете тези стъпки.

Семената се засяват на дълбочина 2 см, овлажняват се и се покриват с филм. Във фазата на двете листа гмуркайте. Прехвърлянето на постоянно място ще бъде около 60-65 дни, когато всички студове ще преминат. Почвата в оранжерията и на улицата се приготвя предварително - те я изкопават, разливат се вряща вода, правят дупки 50/40. Сложете в тях една супена лъжица пепел и суперфосфат. Поставете подкрепа предварително. След това отглеждат разсад, връзват храстите и изливат върху тях много топла вода. Първите стъпала ще бъдат изтрити, когато достигнат 8-10 см. Това става веднъж седмично, сутрин или вечер, така че раните по храстите да се лекуват по-лесно.

Поливането трябва да бъде стабилно, но почвата не трябва да е кисела, водата се нуждае от топло, утаена. След задължително разхлабване. Вие ще трябва да правите торове 3-4 пъти на сезон, което ще даде възможност на доматите да дават плодове през цялото лято, а „Златното сърце” ще узрее равномерно и за дълъг период от време. Първият фураж се прави, след като храстите са пуснали корени, това е около 14-20 дни след прехвърлянето на разсад. Прекарайте профилактично пръскане с разтвор на манган и сапунена вода. Можете да използвате други популярни методи, например, пръскане на инфузия с канела, черен пипер. Такива процедури се извършват само сутрин или вечер.

Вижте също: Домати "Сто килограма" ревюта, снимки, доходност

Важно е!

Този домат се формира в две стъбла, т.е., ако пасинците се отстраняват, единият се оставя на върха и е по-добре да се изтънят някои от листата. Повече от три храсти до един метър не засаждат.

Това е напълно достатъчно, за да получите "златните си сърца" под формата на домати. Опитайте се да не бъдете разочаровани.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
домати златно сърце разнообразие описание снимки ревютадомати златно сърце разнообразие описание снимки ревюта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания