меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 25.02.2018

Серия от домати "Хибрид Тарасенко": описание на сортовете

Поредица от домати хибридни Tarasenko ревюта, снимки, добиви всички каза, че сортовете са обичани от зеленчуци. Те се отглеждат, преминават от устата до устата по качество и характеристики, но не са включени в списъка на гнездовите постижения.

Официална информация

Авторството на серията хибриди на Тарасенко принадлежи на развъдчика-любител Ф. М. Тарасенко. През 80-те години на 20-ти век един учител по физика е работил за размножаването на неговите оценки в сек. Воронеж, Сумска област, Украйна.

В продължение на 30 години селекционерът е успял да даде на света цяла серия от разновидности, въпреки че името им започва от думата хибрид. Втората дума в заглавието е фамилията на автора, а след това само числата. Онези, които веднъж засяват и отглеждат сорта Тарасенка, винаги намират място в градината за по-нататъшно отглеждане.

Прегледите на производителите на зеленчуци твърдят, че фондът за семена не претърпява никакви промени от дълго време и хората събират семената си от години и отглеждат отлични домати от тях.

"Хибрид Тарасенко 2"

Сортът е най-популярен от серията Тарасенко. Много производители на зеленчуци са запознати с този домат. Растението е рано, неопределено, високо, някои го описват като лианоид. Височината на оранжерията може лесно да се преодолее с 2 метра.

По въпросите на формирането на мнения експертите са различни. Ако почвите са много питателни, се препоръчва да се водят в две или дори три издънки. В този случай сортът ще се храни и издърпва цялата огромна култура, но са необходими внимателни жартиери. Ако почвата е прясна, и торенето не се извършва на всички, а след това само в един изстрел.

Четене на доматите „Хибрид Тарасенко 2” с описание на добива, понякога тези, които все още не са нараснали, се съмняват в достоверността на информацията, но след като са изпробвали сорта на леглата си, те са убедени, че четката от комплекс домат може да носи до 30 домати. Някои производители на зеленчуци предоставят информация, че теглото на една четка може да бъде в рамките на 2 килограма.

Вижте също: Домат "Moneymaker": високопродуктивен и транспортируем сорт

Плодът

Разнообразие от универсална цел. Плодовете му не са големи, от порядъка на 65-70 г. Те са чудесни за салати и консервирани плодове.

Доматите са кръгли, с отличителен чучур, което ги прави разпознаваеми. Кожата е гладка, без ребра. На секция 3-4 се виждат камери, но пълни с пулп.

Вкусът на доматите е много висок. Ароматът от домати напомня много от старите домати, когато са били наситени, с характерен домат и аромат на домати.

Доматите се държат добре в закаточна банка. Тънка, но издръжлива кожа добре предпазва месото от температурни обработки, те не се пръскат в бреговете и никога не се счупват по храстите.

Събрал значителна реколта, зеленчукопроизводителят може да не се тревожи и да не бърза с обработката. Сортът има отлично качество на съхранение.

Резистентност към заболявания

Няма нито един коментар, че „Хибрид Тарасенко 2“ е претърпял някакви болести в оранжерията или на открито.

Уникалната, генетично обусловена устойчивост на имунитет осигурява на сорта висок добив и отличен добив на продукти.

достойнство

Списъкът с предимствата на сорта е неоспорим:

 • голям вкус;
 • гъвкавост;
 • висок добив;
 • интересно затруднение;
 • lozhkost;
 • устойчивост на заболявания

"Хибрид Тарасенко 3"

Доматено средно узряване. Височината на леторастите лесно достига 150 см. Растението е неопределено. Образуването за предпочитане се извършва в 1-2 издънка. Домат "Хибрид Тарасенко 3" изисква постоянно свързване на издънки. Ръцете му са огромни и могат да носят от 8 до 15 плода.

Класът се препоръчва за отглеждане в оранжерии и открит терен.

Плодът

Домат с изразена кубоидна форма. Червено, плътно, с гладка кожа и без намек за ластика.

Като на пръв поглед много плътни домати по кройката са захарни, месести. Никой не може да каже, че плодовете са твърди и в същото време са доста сочни.

Въпреки че теглото на доматите и достига 140-150 грама, но формата му позволява да пълзи в шията на буркана. След като са опитвали консерви от този сорт, някои зеленчуци го признават за най-добри. Качеството се определя от месестата и сочна каша от кисели и консервирани домати, както и от факта, че плодът не съдържа кухини. Издърпвайки го от буркан или варел, лесно можете да го нарежете на парчета, което рядко се прави с консервирани домати.

Любимият този сорт и тези домакини, които прекарват прибирането на салати за зимата. Този вид невероятно запазва формата си. Парчетата са плоски, еднакви, чисти.

Доматените сокове и сосове са дебели, червени и много ароматни.

Доматите не се поддават на напукване на царевичните кутии в градината.

Резистентността на сортовете Тарасенко към болести се простира до хибрид №3.

Предимства:

 • отличен добив;
 • отлични качества на ецване;
 • висока устойчивост към заболявания.

"Хибрид Тарасенко 6"

Разнообразие от среден сезон по височина под хибридните му екземпляри и достига само 1,2-1,5 м. Растението е неопределено, изисква стриктно управление в един изстрел.

Доматът "Хибрид Тарасенко 6" е по-малко популярен сред останалите участници в поредицата, а всъщност е напълно напразно. Тъй като е плодоносен, а теглото на плодовете понякога достига до 350 грама, то има плоско-закръглена форма.

Сортът е изключително уважаван от гастрономите. Неговата плътна кожа перфектно запазва месестия пулп, а големите плодове позволяват да се изчисти домат, както с нож за зеленчуци, така и с вряла вода. Да влезеш в салата, такъв домат е нежен и приятен, а вкусът му е уникален.

Премахването на домати от градината може да се наслади на неговия вкус за дълго време, тъй като има невероятен капацитет за съхранение.

С този хибрид често се случва повторна класификация. Когато продават семена, търговците на дребно рисуват овални и „носови“ домати и на чували, с описания.

Както всички Тарасенковци, сортът е много устойчив на температурни колебания и болести.

Предимства:

 • отличен добив;
 • големи плодове;
 • прекрасен вкус;
 • добро запазване на качеството;
 • висока преносимост;
 • устойчивост на заболявания.

Вижте също: Домат "Златно сърце". Описание на сорта

"Хибрид Тарасенко 7"

Сред високите сортове има един, храст и детерминант, а това е домати "Хибрид Тарасенко 7".

Растението е от храст, но поради високите добиви се изисква обвързване. Но можете да откажете pasynkovka. Всяка доматена четка носи 4-6 плода с тегло 100-120 гр. Формата на доматите е закръглена с леко изтеглен връх.

Вкусът на доматите също е много висок, както и неговите събратя. Мнозина твърдят, че днешният пазар е препълнен с „пластмасови” домати и само Тарасенковци спасяват онези зеленчуци, които оценяват истинския доматен аромат.

Подобни обърквания се случват и с този хибрид. Сервира се на зеленчукопроизводителите с овални плодове, така че те привличат и плоско закръглени.

Цветовата схема също е различна за всеки пакет. Въпросът обаче е, че цветът на плодовете се променя като хамелеон. Един доматен храст може да носи червени, розово-червени и розови плодове. Но размерът на доматите е много равен, хомогенен с висока доходност на стоките.

Доматено средно узряване.Ако го отглеждате в култура без разсад, както препоръчват някои производители, зреенето се забавя и четките нямат време да се откажат от цялата си реколта.

стабилност

Принадлежащи на семейство Тарасенков, хибрид 7 има същата висока устойчивост към болести и аномални явления като другите.

Няма оплаквания за болезнеността и лошите плодове. Но фактът, че този хибриден lazhe в аномална топлина перфектно плети плодове многократно споменати в прегледа.

Доматите се толерират добре и засушават. Този сорт е много любим на тези производители, които рядко посещават градината.

Предимства:

 • добиви;
 • устойчивост на анормални температури;
 • голям вкус;
 • без необходимост от притискане;
 • lozhkost;
 • устойчивост на заболявания.

Други сортове от Тарасенко

По време на селекционната работа авторът-аматьор се интересуваше малко от неговото наследство. За да се легализира това, което е направено, трябва да е било в живота, но оставяйки голямо наследство на производителите, авторът е напуснал.

По време на соевата дейност селекционерът е произвел достатъчен брой интересни сортове, но хибридът Тарасенко 1, такъв тип домати, не съществува.

Серия от хибриди на Тарасенко може да се разшири с разновидности:

 • Юбилей Трасенко;
 • Надя (Легенда);
 • Kombitomat;
 • Подарък Woodland.

Характеристики на отглеждане

В допълнение към сортовете за разплод, развъдчикът е разработил технология за отглеждане на домати. Според което основата на високите добиви се крие в огромна коренова система.

Като се започне от периода на разсад, трябва да се внимава да се изгради огромен, влакнест корен, който ще осигури зоната на усвояване на хранителните вещества. Ето защо, отглеждане на разсад трябва да се прилагат следните елементи:

 • отглеждането се извършва със задължително гмуркане;
 • разсадът трябва да има значително количество почва (най-малко 500 ml);
 • капацитетът за отглеждане на разсад е избран не широк, а дълбок;
 • хранителната стойност на почвата за разсад трябва да бъде много висока.

Отчитайки характеристиката и описанието на доматения "Хибрид Тарасенко" и сортовете, се прилагат всички агротехнически мерки.

Вижте също: Описание на ранозрелия сорт домати "Катя Ф1"

Не можете да се надявате на високи добиви с лошо плодородие на почвата.
Постоянната грижа за хранителните вещества на органичните и минерални свойства ще позволи на растението да консумира елементи по балансиран начин и да увеличи плодовете според генетично детерминирания потенциал.

Поливането, храненето, подхранването и мулчирането са основата на добива.

Видео: Как да растат добри домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания