меню

Доматените сортове със снимки и описания 12.10.2017

Описание сортове домати "монголски джудже"

Монголски домат

Да се ​​ядат ли домати, които произвеждат високи добиви, изискват малко внимание, не се ли страхуват от болести? Може би сега попитайте някого. Разбира се, има и засаждане на домат "монголско джудже", виждате това. За нас е удоволствие да го отглеждате, а разнообразието е много необичайно, а по-долу ще разберете защо вашите легла в градината ще предизвикат възторжени въпроси от съседите на вилата.

 

Съвет!

Резервирайте предварително семената за следващия сезон, тъй като градинарите обичат този домат и всички семена се разпадат много бързо. Ако няма такива сортове в редовните магазини със семена, тогава можете да ги намерите в интернет.

 

Общо описание

Така че ви казахме, че доматите са много необичайни. И какви са техните предимства? Е, първо, не трябва да се тревожите за болести, второ, селскостопанската технология е проста и не е нужно да прекарвате време в редица трикове, за да получите реколта, и трето, връщането е много добро. Можете да засадите този домат, дори ако времето във вашия район често е неблагоприятно, капки не са лоши за "монголското джудже".

И това е също много кратък, толкова силни ветрове, които в наше време са се превърнали в неприятна норма, също няма да могат да развалят храстите. Не само това, ще получите домати много рано след засаждането. Такъв чудесен домат беше доведен от развъдчици от Новосибирск и те не се заблуждаваха. Нека преминем към по-подробно подписване.

Вижте също: Доматените сортове за Сибир, със снимка и описание

Домат "монголско джудже". Характеристики и описание на сорта

 • Той има ултра-ранно узряване. Можете да съберете първите си добиви около 80-85 дни след засяването на семената.
 • Поради тази ранна зрялост насекомите не атакуват сорта.
 • Той е силно устойчив на болести на доматите, включително омразната фитофтора.
 • Бушът има уникален нисък растеж - само 15-25 см. Расте на земята, пълзенето, което помага от вятъра, изглежда много необичайно.
 • В същото време доматът „монголско джудже“ не пречи да дава постоянно висок добив - до 10 кг от един храст, което е много.
 • Домати с тегло 200 грама. Това също е много добър размер за такива ниски храсти.
 • Универсална маса за назначаване - можете да направите вкусни пресни салати, да запазите плодове, включително в цялата форма, да правите сосове, тестени изделия и сок.
 • Тя може да расте добре в оранжерията и на улицата, но има и тънкости.
 • Цветът на плода - алено наситени.
 • Добър вкус и аромат.
 • Плодове дълги - от началото на лятото до есента.
 • Не се страхуват от промени в температурата, вятъра, липсата на дог. Устойчива на засушаване, докато добивът не е засегнат.

Съгласен съм, това е вярно, уникално разнообразие. Няма нищо, което да се оплаква дори от много придирчив летен престой. Растат под силата на "монголски джудже" и новак, тогава ние ще кажем как да го направя.

Вижте също: Домат "Мазарин": характеристики и описание на сорта, ревюта

Агротехника расте

Първо, нека поговорим за някои от нюансите. Вече казахме, че този сорт може да расте в оранжерията и на улицата, но все пак последната опция предпочита домат. Това е така, защото „монголското джудже“ може лесно да понася суша, но не третира излишната влага много добре. Освен това, по-добре е да засадят на улицата, ако нямате време да следите внимателно оранжерията, така че всеки път, когато тя се отваря и затваря след поливане, дъжд.

Не харесва този клас и тежък терен без въздух, също кисел. По-добре е да се погрижите за това предварително - да добавите пясък, вар или тебешир.Почвата за разсад е подходящ магазин - лесно се купува, има балансиран състав. Ако решите да използвате земята си, тогава чудесна възможност е градинска почва, пясък, хумус. Можете също така да смесвате почвата и да купувате в равни пропорции. Такива земя използват много често, също така този вариант е идеален за засаждане на саксийни цветя.

Но какво друго обича домат е мулч, и се отглежда най-често, можете да използвате слама, дървени стърготини. Дори на земята градинари облицовка различни материали, така че доматите не лежат на земята, като плужеци често живеят тук, и домати ще бъдат мръсни след дъждовете.

 

За информация!

Забележителен факт е, че доматите растат най-добре в Сибир и в топли райони. В миналото е засадена без разсад. Също така, разсад могат да бъдат засадени под покритието, дори когато заплахата от замръзване не е преминала.

 

Така че, ние вече казахме, че семената на доматите „монголско джудже” купуват предварително, след което могат да бъдат обработени с стимулант за растеж на Epin преди сеитба. Това ще помогне на разсадът да бъде силен и да расте корени и зелена маса. Слизането се извършва доста рано, за да се получи реколта през първите дни на лятото. Според датите - това е началото и средата на февруари, до май доматите трябва вече да имат зелени цветове. Културите могат да се произвеждат в торфени таблетки, което е много удобно, тъй като разсадът не се нуждае от гмуркане, а по време на прехвърлянето на земята извън корените няма да пострада, а това допълнително ще ускори плодните.

В противен случай всичко е съвсем просто и техниката на отглеждане е много често срещана. Разсад трябва да бъдат наблюдавани - това е поливане и светлина, ако си масло, а след това в началото на пролетта можете да използвате лампи. Културите прекарват под филма. Първо, те се овлажняват със спрей. В началото и в средата на май те слизат на постоянно място.

Вижте също: Домат "Краснобай": ревюта, снимки, доходност

Важно е!

Тъй като сортът пълзи по земята, той се нуждае от много пространство. Не насаждайте един метър повече от две растения.

Вече казахме, че почвата трябва да бъде окислена, киселината да се отстрани, ако има такава. За да растат по-добре храстите, добавете лъжица суперфосфат към кладенците. След това, разсадът се засаждат, ако все още има студове, тогава те правят временна рамка, която може да бъде покрита с нещо. "Монголското джудже" се полива рядко, ако лятото е дъждовно, тогава поливането изобщо не е необходимо.

Едно от най-големите предимства е, че не е необходимо да се поставят храсти, да се оформят. Те имат такава особеност, че техните доведени деца са много малки по размер, като в същото време върху тях растат добри плодове. Това спестява време, опростява самия процес, не забравяйте, че доматите няма да изискват много работа от вас.

За сезона добавете още 1-2 пъти минерална храна с по-малко азот, а реколтата ви няма да отнеме много време. Възможно е под корена да се изсипват пилешки тор, които се отглеждат в размер на 1/20 поради силната концентрация. Ако лятото е дъждовно, не забравяйте да разхлабите почвата, така че да няма застой, ако имате мулч, тогава трябва да го разбъркате, за да подарите въздух. Също така, много градинари използват прост метод - така че доматите да не лежат върху почвата или дървените стърготини, те подреждат дъски или друг материал под ръка. На кого е удобно. Това е сортовете от домати "Монголско джудже" описание, много достоен вариант за следващия сезон.

Малко усилие и можете да се насладите на много вкусни домати. След като веднъж се отглеждаш, ще го обичаш и ще стане любим.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Монголски доматМонголски домат

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания