меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 13.10.2017

Видове домати "Андромеда F1"

характеристика и описание на сорта

Характеристиката на доматите "Андромеда" и описанието на сорта предполагат, че след като сте засадили този домат, няма да се наложи да чакате дълго за реколтата, а зрелите плодове ще бъдат вкусни и ароматни.

Официални данни

Хибридът успешно премина тестовете и влезе в регистъра през 1998 година.

Групата автори, които работят по създаването на хибрид, се състои от: Стрелникова, Т.Р., Машкова, А.А., Машкова, А.Х., Мащакова, Л.Ю. Разновидности на създателя Мащаков Л.Ю.

Хибридът се препоръчва за отглеждане в Централно-Черноморския, Северен Кавказ, Среден Волга, Долна Волга, Западно-Сибирски и Източен Сибир за отглеждане в открит терен и е включен в регистъра на гнездещите постижения под номер 9503363.

Вижте също: Защо листата от домати пожълтяват в оранжерията и как да се справят с нея?

Описание на домати

Няма много салатни сортове и хибриди, които отглеждат своите култури на ниски издънки. Така че този домат принадлежи към детерминанта, нисък.

Растението на храст не е стандартно, наполовина разтеглено със средна листа и средно разклоняване. Височината на растенията никога не надвишава 70 cm.

Листовата плоча на класическия доматен вид, среден по размер, зелен със сив оттенък, набраздяването се изразява в лека степен. Първият съцветие, този хибрид се поставя над 6-7 листа, а след това след 1-2, докато съцветията са прости и междинни, а стъблото има съвместно.

Доматът принадлежи на ранните хибриди и вече 90-120 дни можете да опитате зрели плодове.

Плодът

Разнообразието от домати "Андромеда", описание на което предполага, че те са червени, гладки, плоски кръгли и тежат в диапазона от 70-120 грама, и в гнездото на 4-5, са желани на всяко легло зеленчукова градина.

Вкусът на доматената салата е повлиян от съдържанието на захар, което е в диапазона от 1.7-2%, сухото вещество - 4-5%, и общата киселинност - 0.4-0.6%. Всичко това създава баланс на ароматизиращи вещества, които комисията по дегустация оцени като "добра".

Вижте също: Топ дресинг домат по време на цъфтежа и плодове

продуктивност

Доматеният хибрид е много добър. При изследване в Централно-Черноземноморския регион е показано ниво от 130-516 c / ha, което е с 4-140 цента над стандарта за районите Свитанок и Лагидни. Той се показа от най-добрата страна в Северен Кавказ, издавайки шахта от домати в диапазона 170-600 центнера на хектар, което е с 20-90 центнера на хектар по-високо от Агата, Сутрин и Непрядна. Средноволжкият регион дава малко по-ниска цифра, в диапазона 270-360 центнера на хектар, по-висока от „Дън“ със 130 кг и по-висока от „Марушка“ с 140 кг. Нижне-Волжски е доволен от доходността от 270-720 центнера на хектар, която е по-висока от ранните 83 с 54 цента на хектар, а сутринта е по-висока с 250 цента на хектар. Хибридът успя да покаже максималния вал в рамките на 722 цента на хектар, който е по-висок от ранния с 250 цента на хектар, и това е записано в Астраханската област.

Изненадващо е и добивът на продаван домат, който варира от 75 до 100%. Всички тези индикатори показват, че прегледите, снимките, добивите на Андромеда имат много висок и пълноценен генетичен показател.
Резистентност към заболявания

За съжаление, животновъдите все още не са успели да премахнат доматите, които са устойчиви на късна фитозамена, и затова Андромеда принадлежи към тези, които са много податливи на късна фиброза и умерено податливи на макроспороза.

Своевременното лечение с фунгициди предотвратява развитието на гъбичките достатъчно добре, затова превенцията за този домат е особена необходимост.

Разнообразие "Андромед"

Домат "Anromeda" наистина харесва градинари и това накара групата от автори да продължат да работят в тази посока.

"Златна Андромеда"

Така през 2005 г. хибридът „Златна Андромеда” е вписан в регистъра. Доматът, чието описание трябва да започне от ранната му зрялост, тъй като още 77 дни от началото на пълното поникване вече могат да бъдат събрани първите плодове.

Доматът на този хибрид, както и червената “Андромеда”, са плоски кръгли, но леко оребрени и оранжеви на цвят. Съдържанието на бета-каротин в плодовете в рамките на 2.37 mg% прави тези плодове подходящи за диета и детска храна.

Habitus растенията от този хибрид са много подобни на своя предшественик, но самият плод е по-устойчив и транспортируем.

Добивът на оранжевото растение е по-висок от червения и е в диапазона 400-500 центнера / ха. Максималният хибриден вал показва 700 c / ha.

Вижте също: Домат "Мазарин": характеристики и описание на сорта, ревюта

"Розова Андромеда"

Групата от автори в същия състав продължава да работи по размножаването на Андромеда и през 2008 г. новият хибрид Андромеда се въвежда в регистъра на сортовите постижения.

Доматено "Розова Андромеда", характеристиката и описанието на сорта показват, че е по-рано и като маруля като неговите предшественици. Но плодовете на неговия пурпурен цвят, но много по-малък по размер. Теглото на такъв домат е 60-90 грама.

Андромеда домати f1, розово се отличава с повишена устойчивост на топлина, и се препоръчва за отглеждане в открит терен само в региона на Северния Кавказ.

Добивът на този хибрид е толкова висок, колкото и предшествениците му. Максимумът на доматите е показан в Ростовска област в рамките на 744 центнера на хектар.
Цялата Андромеда е много плодотворна. Техният генетичен код има огромен потенциал и всички те са предназначени за търговско производство. Въпреки това, културата на домати е взискателна към почвеното плодородие и няма да показва добиви на слаби почви или в нарушение на основните технологични процеси.

Правилно подготвената почва за засаждане на посадъчен материал, навременна коренова и листна превръзка, редовно пръскане срещу болести и вредители, както и добър избор на сортове, гарантират добра реколта от вкусни и висококачествени домати.

Видео преглед на доматения хибрид Андромеда F1

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания