меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 2.12.2017

Домат "Андромеда F1". Характеристика и описание на хибрида

Вече знаем всичко това, но в крайна сметка доматите не са само плодове, те са голям вид, където има различни сортове, всеки от които има свои качества, зреене, форма, размер и т.н. Познаването на тези сортове позволява на летовниците да растат от година на година отлична реколта, въпреки метеорологичните условия през този сезон, размера на пространството и мястото. Доматът "Андромеда" и неговите характеристики и описание на сорта ще ви дадат полезна информация за един от най-добрите домати. Той заслужено може да стане жител на вашата градина през новия сезон.

Обща информация

Този сорт узрява рано, може да се отглежда в райони със студен и топъл климат. Често се отглежда в индустриален мащаб. Доматът е отглеждан от местен селекционер през 1998 година. Мащаков е много известен учен не само в страната ни, но и в чужбина. От под неговата лека ръка развъдчикът дойде не един сорт. Домат "Андромеда" в региона на Ростов е отглеждан, но бързо започва да се разпространява във всички региони. В наше време тя се развива активно.

За информация!

Този сорт се отличава не само с положителните си характеристики, но и с това, че има различни видове. Така че, доматите "Андромеда" могат да бъдат червени, розови и златни (жълти). Един такъв вид може да украси леглата и масата. Но главните животновъди смятат, че това е червен вид.

Сортови характеристики

  • Отнася се за хибридните видове, които имат редица положителни качества.
  • Доматът рано узрява. За да получите първите добиви, трябва да изчакате само 92 до 115 дни. Ако вземете златния сорт на сорта, то отлежава за около 104-110 дни. Розовите видове ще се събират много рано - само за 77-89 дни. Ако сезонът се оказа облачен, студен и дъждовен, тогава датите могат да се променят с 5-10 дни.
  • И трите вида култури са определящи. Бушът не се различава от дебели клони, тялото не се образува, тя е полу-разтеглена. Височината му е 55-70 см. Ако сортът се отглежда в затворени условия, стъблото може да расте повече от метър.
  • Една четка може да образува до 7 домата.
  • Ако говорим за цвета на листата, то само при розовите видове те имат лек сребърен нюанс, докато други видове са стандартно светлозелени.
  • Студоустойчив клас. Той се съхранява перфектно до 120 дни при определени условия, където може да узрее.
  • Всички видове са много сочни, вкусни, ароматни. Кожата им е гладка и гъста, броят на камерите - 4-5. Доматът "Андромеда" има страхотни отзиви. Снимки показват всички видове.
  • Производителността. Червените плодове тежат до 130 грама. Производителност - повече от 10 кг на квадратен метър. Розовите плодове ще тежат 150 грама. Добивът ще бъде малко по-малък или същият. Най-забележителните плодове дават златни видове "Андромеда", където масата на доматите може да достигне 320 грама.
  • Всички подвидове имат универсална таблична цел, могат да се използват за приготвяне на всякакви консерви и да се използват пресни. Хранителна стойност - висока.

Вижте също: Домати "Интуиция" - характеристики и описание на сорта

Характеристики на отглеждане

Семената на сеитбата започват от първата до втората половина на март. Семена от домати "Андромеда", според прегледите, е по-добре да се обработи, за да се елиминират рисковете от инфекции с определени заболявания. Но като цяло сортът е стабилен. Когато разсадът е образувал чифт истински листа, те се гмуркат в отделни саксии.Разсадът се засажда на улицата в края на май, когато температурата се поддържа стабилно повече от 17 градуса. Ако сортът се отглежда в парникови условия, прехвърлянето на разсад се извършва по-рано.

Доматите са предназначени за открит терен, където са засадени 4 храсти на метър. В уличните условия не се изисква образуването и жартиите. Ако климатът във вашия регион е суров, тогава ще отглеждате разсад в оранжерията, тук трябва да осигурите на разсад с жартиера и образуването на два стъбла за най-голям добив.

Вижте също: Домат "Shuttle" преглежда снимките добив

Особеността на сорта е, че кореновата му система не се различава по мощност, защото често не може да подхранва целия храст с плодове. Това означава, че ще трябва постоянно да хранят културата - веднъж на 10-14 дни. За да направите това, замествайте минералните и органичните добавки. Останалата част от обичайната грижа - поливане като сушене, разрохкване, борба с плевелите и контрол на вредителите.

Интересен сорт, който заслужава да расте на нашите легла. Неговото земеделие е просто, а резултатите са отлични.

Видео преглед на доматения хибрид Андромеда F1

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания