меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 2.12.2017

Описание на клас от домати "Гранд"

Домат "велик" - той винаги има отлични отзиви. Снимките показват сходството му с "сърцето на бика". Тези, които са засадени от летни обитатели, често смятат, че е сходен по качество с доматите от Буденовка. Ако сте опитен летовник, тогава разбирате, че и двата вида, които са равни на „Гранд“, произвеждат големи плодове и високи добиви.

Обща информация

"Благородникът" стана фаворит сред лятните жители след старта му, който се случи в началото на 2000-те години. Той е регистриран в регистъра от 2004 г. насам. Този домат принадлежи към сибирската селекция. Той е хибрид, има много положителни характеристики.

Тя има универсална маса цел, може да се отглежда във всички региони на страната ни. Подходящ за отглеждане на открито и в оранжерия. Добивите са стабилни, високи. Плодовете винаги се отличават със значителното си тегло, сочно, месесто месо. Домат във всички отношения може да се припише на един от най-добрите, защото не страда от студ, има висока устойчивост към заболявания.

Добивите с подходяща грижа и своевременно хранене в райони със студен климат, като Урал и Сибир, могат да достигнат до половин тон на хектар. Имаше случаи, при които агрономи регистрираха по-високи темпове в студения климат от 700 тона.

Вижте също: Сортове домати за оранжерия, устойчиви на фитофтора

Характеристики и описание на сорта

 • Това е хибрид с висока устойчивост на студ и болести.
 • Отнася се за сортове със средно ранно узряване. Така че, културата след посев семена можете да получите в 105-115 дни.
 • Не образува ствол, определящ храст.
 • Височината на храста е малка - само 50-60 см, но може да расте до един и половина метра, но е по-често в парникови условия или в топъл климат.
 • Високодобиващ и непретенциозен сорт.
 • Плодовете имат много приятен вкус и доматен аромат.
 • За храстите се изисква да бъдат вързани.
 • Разнообразните стъпала, които някои могат да намерят минус, също трябва винаги да се хранят и редовно да се поливат. Но това ще осигури много висока доходност, която плаща за разходите за труд.
 • Цветът на плода е червен или розов. Може да бъде много наситен тъмен цвят.
 • Масите на доматите са до половин килограм, защото храстите изискват подкрепа. За доматите са най-големите, на клоните е по-добре да оставите не повече от 4-5 съцветия.
 • Плодовете са с форма на сърце. Месото е приятно, в доматите има много хранителни вещества. Вкусът е сладък, защото е идеален за приготвяне на салати, сокове, сосове. Като цяло, формата на плодове консерви трудно, така че те са нарязани.
 • Големите плодове от този сорт са добре съхранени и лесно транспортирани, което е полезно за търговско засаждане.

Вижте също: Семената на сибирската селекция - най-плодотворна

Характеристики на отглеждане

За да може "Гранд" да даде максимален добив, е необходимо да се спазват важни земеделски практики. Засяването семена не се различава в действие от всички други сортове. Провежда се в началото на март. Семената могат да се преработват в хранителен разтвор и да се дезинфекцират, което ще подобри покълването и минимизира риска от заболяване. Можете да използвате разтвор на манган, "циркон", "Appin".

Трансферът се извършва на улицата, когато всички нощни студове. В различни региони по различни начини. Храсти ще трябва да пасат и да се грижи за други подкрепя предварително, тъй като клоните могат да се счупят под тежестта на културата.Но най-важните нюанси са:

 • редовно поливане. Тя трябва да бъде като почвата изсъхва. Почвата трябва винаги да бъде леко влажна, но не влажна;
 • задължително разхлабване и отстраняване на плевели;
 • на един квадратен метър не трябва да се засаждат повече от 3 храсти;
 • и най-важното, трябва непрекъснато да се хранят. За този сорт, основните поташ фосфатни торове. Те се правят на всеки 10-14 дни. Първият фураж след прехвърляне към открития терен трябва да бъде не по-рано от 1,5-2 седмици, така че разсадът да може да се утвърди;
 • когато цветята започват да се оформят, не оставяйте повече от 4-5 на четката. Така че, плодовете ще бъдат по-големи и месести.

Това са всички правила. Те са лесни за следване. Резултатите от засаждане сортове "Гранд" приятно ще ви изненада.

Видео преглед на плодовете на доматения сорт "Гранд"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания