меню

25.06.2019

Най-продуктивните сортове и хибриди на супер-снопче краставици

краставици

Superbug краставици - резултат от работата на животновъди, които съчетават в него дългоочакваните качества, които традиционните сортове не са имали: няма нужда от опрашване, устойчивост на лоши метеорологични условия и болести, висок добив на сладки плодове без горчив вкус. Въпреки това, за да се реализира потенциалът на хибридите, посочен в прегледите, е необходимо да се спазва агротехнологията на отглеждането на зеленчуци, като се имат предвид съветите на създателите.

Супербук краставици: съвети за отглеждане

Културата с развитието на типа лъч бързо се е утвърдила сред зеленчукопроизводителите. Въпреки това, животновъдите не спряха на лаврите си и скоро извадиха хибриди, в листните синуси, от които се образуват до 10 женски цветя. Наричали се са супер снопи. До 400 хрупкави плода могат да бъдат събрани от един храст.

Функции за грижа

Мощни букети на яйчника се формират на добре осветени издънки. Подгответе леглата в слънчеви места с дълбоки подпочвени води. Вторият важен момент в отглеждането на такива сортове - добро хранене. Това ще позволи да се реализира потенциалът на културата, в противен случай растението няма да има достатъчно енергия, за да „нахрани” многобройните яйчници. Основното нещо - не прекалявайте с азот, стимулиране на растежа на леторастите, но не и образуването на цветя и плодове. За супероблажни краставици те организират капково напояване, при което водата попада под корените на малки порции.

Образуване на мигли

Когато издънките растат, те затварят лъчите на яйчниците от светлината, като по този начин намаляват броя им. Важно е правилното формиране на мигли. Стандартно оформление:

  1. Трите долни възела „заслепени”, като отстраняват яйчниците, страничните издънки, просто започват да се появяват.
  2. По цялата височина на централния ствол до решетката, те прищипват вторични процеси, така че само възходящите плодове се намират в възлите.
  3. Главният изстрел се хвърля върху жицата, увита около нея няколко пъти, прикрепена към върха, когато достигне съседния образец.

ТОП 10 популярни сорта

Не първата година в градините, крайградските зони, култивирали ранозрели хибриди "Херман", средно "Маринда". Това са краставици с лъчеобразна форма, отличен вкус и добив. Но работата на развъдните институции не стои на едно място. Всяка година се появяват нови сортове, а старите се подобряват. Най-популярни сред тях са партенокарпиите, които не изискват опрашване.

За ваша информация!

Избирайки семена, трябва внимателно да прегледате прегледа, препоръките на производителите за образуването на храсти, защото понякога схемите могат да се различават.

Повечето сортове хибриди на превъзходни краставици могат да се отглеждат на открито и в земята. Зеленчуците са чудесни за приготвяне на салати заради сладкия вкус.

Таблица. 10 най-обещаващи и продуктивни сортове

име описание
"Конски гърбица" Ранен тип краставица. Плодовете нямат горчивина. Целта е универсална: прясна употреба, консервиране. Плодният период е дълъг през цялото лято.Хибридът е устойчив на внезапни климатични промени.
„Пет звезди“ В синусите се образуват до 10 плода с дължина около 9 см. Хибридът от последното поколение е студоустойчив и толерантен към гниене и мозайка. Когато кисели краставички остават плътни, хрупкави.
"Милионер" Разклонението е ограничено. Плодове от тип корнишони. Плододаването започва рано и продължава дълго време.
"Приятели на приятелите" Добив на хибрид. До 20 кг еластични, месести краставици могат да се събират от 1 m2. Благодарение на продължителното плодоносене и запазването на представянето на търсенето сред производителите.
"На Генерала" Сензорно устойчив, ранен хибрид. Клонът се саморегулира. В синусите могат да се образуват до 12 яйчника.
"Тайната на баба" Ранният хибрид лесно пренася нощното охлаждане. Поради бързото връщане на плодовете, адаптирани към климатичната зона на северните райони. Плодовете с малки размери имат богат вкус на краставица.
"Сибирска изба" Ранен хибрид, чиито семена се продават неотдавна. Можете да се насладите на сладкия вкус на краставиците в рамките на 37 дни след появата на листата на котиледоната.
"Мечта на летовника" Ултра къса и устойчива на болести. Буш, силен с къси междувъзлия. Подходящ за отглеждане в ниски оранжерии.
"Балкон" Имам име за гъвкавост. Може да се отглежда не само в леглата, но и в лоджиите и балконите. Плътност и вкус ви позволяват да използвате плодовете за приготвяне на заготовки за зимата.
"Всички са ревниви" Сензорно устойчив хибрид. Периодът на плодородие е дълъг, до замръзване. Толерантен към болести и лоши метеорологични условия.

Краставицата е популярна растителна култура. За да се улесни фермерите да получат богата реколта, животновъдите са разработили много продуктивни сортове с форма на яйчници. Със стандартна грижа след 40 дни можете да се насладите на вкуса на хрупкави плодове.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
краставицикраставици

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания