меню

Доматените сортове със снимки и описания 26.06.2019

Най-необичайните сортове домати по форма, цвят и вкус

Необичайни сортове домати

Градинарите са креативни хора, жадни за различни експерименти. За тях не е достатъчно да отглеждат традиционни домати, така че те се появяват в градинските легла. необичайни и редки сортове домати, Плодовете им се различават по форма, цвят, привличат необичаен вкус, добиви. Много екзотики "регистрирани" в районите на руски летни жители и успешно дават плодове, приятни техните собственици.

Snickers

Оригиналният сорт с кафяво-кафяви плодове ще изненада с непретенциозност и устойчивост на болести. Доматът е среден сезон, принадлежи към групата на неопределени видове. Развива се до 1,8 метра, в районите на средния пояс и на север се отглежда само в оранжерии.

Мощни храсти задължително син, водят до два ствола. Препоръчително е да растат на пергола. Плодове от два вида:

 • под формата на чушки с изразени надлъжни ребра;
 • tryufelevidnye.

Претеглят около 200-250 грама, със сочна захар на фрактурата на пулпа. В някои случаи има малки кухини, но като цяло плодовете са месести. Кожата е тънка, в етап на пълна зрялост наситено кафяво с лилави нюанси на цвета. 3-4 грама плодове се изваждат от храста. Използва се в салати, за приготвяне на сосове, макаронени изделия.

Индиго боровинка

Разнообразие от американски разплод, първоначалното име е Indigo Blue Berries. Домат с форма на череша, неопределен, висок (до 1,8 метра). Плодовете са малки, наподобяват череша, розово-лилаво с лилав цвят в близост до стъблото. Тежат по 10-15 грама всяка, в ръцете около 18-20 парчета.

Вкусът е сладък, с ярък аромат. Устойчиви на болести домати, украсявайте всяка област. Плодове се използват за десерт, за украса на ястия.

Кафене буле

В списъка на редки плодови домати се откроява разнообразието Café Bule. Плодовете му, подобни на миниатюрни круши, са много сладки и вкусни. Той принадлежи към групата на неопределени череши, по отношение на узряване - рано (90-100 дни).

Растенията в оранжерии достигат до 2 метра, нуждаят се от опори и жартиера. Олово храст в 3-4 багажника, задължително премахване на долния ред на листата. Доматите са плътни, крушовидни, кафяво-червени на цвят. Претеглят 25-30 грама.

Употреба:

 • десерт;
 • декорация на съдове;
 • цялото консервиране.
Съвет!

В оранжерии за всеки квадратен метър се поставя 3-4 храст.

Вкусът на плода е сладък, с пикантен, плодов аромат. Доматено кафе Bule е устойчиво на болести, не е податливо на фитофтора.

Крем торта

Bicolors са любими на градинари, защото, в допълнение към необичайно оцветяване, те имат отличен вкус. Крем торта - от тази галактика на домати с жълт крем с розови отблясъци. В етапа на пълна зрялост плодовете изглеждат много необичайно.

Растения високи (1.6-1.8 метра), мощни. За получаване на декларираните показатели за образуване на продуктивност в два ствола се изискват редовни превръзки. Мястото за отглеждане е оранжерийно, кацането е 3 храсти на квадратен метър. От момента на разтоварването се установява подкрепа. Плодовете са кръгли, леко сплеснати, богати на крем със златист цвят. От страните са видими розови удари. Тегло - от 200 до 400 грама. Плътта е месеста, сладка. Краищата са златни, а средата на месото е розова.

Основната употреба е прясна, доматът се използва и за приготвяне на сок.Само е необходимо да се има предвид, че от такива плодове сокът не се оказва наситен червен, а бледожълт.

Лев Минусински

Дълъг период на плодните на домат Лео Минусински. Минусинската серия от сортове включва различни видове домати, която се откроява с необичайна оребрена форма и голямо тегло.

Индетерминантните домати формират в едно стъбло, задължително засадени в висока оранжерия. Височината на приютите е най-малко два метра, тъй като храстите растат до 1,8 метра.

По отношение на узряването - среднепоздно зрение, плодовете узряват постепенно, докато на студа. Доматите са големи, кръгли, леко плоски. Ярко изразената ластика им придава прилика с модно червено цвете. Тегло - 350-500 грама. Месото е сочно, месесто, вкусът е сладък. Основната цел на плодовете - приготвянето на сокове, пасти, сосове.

Reystomat

Сорт от немски развъдчици, разпределени големи оригинални плодове форма. Прилича на глава от чесън с филийки яркочервен цвят.

Бушът достига 1,2-1,4 метра, добре листен. Домати с тегло 150-200 грама, в състояние на пълна зрялост розово-червен цвят. Парчетата се счупват лесно и сокът не изтича. Вкусът е приятен, с освежаващи нотки. В каталозите доматите могат да бъдат представени под имената Чесън, Traveller от Трансилвания

грейпфрут

За прясна храна, домат е по-добре да не се намери, отколкото ярко жълто-розов грейпфрут. Сорт за оранжерии, висок, до 2 метра.

За големи домати се препоръчва да се отглеждат на едно стъбло.

Предимства:

 • висок добив;
 • големи плодове (300-600 грама);
 • оригинално оцветяване с мраморна каша;
 • резистентност към сериозни заболявания, включително късната болест.

Месести домати на фрактура приличат на ядрото на цитрусови плодове, няколко семена. Съдейки по прегледите, сортът изисква пълни добавки и не е податлив на заболявания.

жиголо

Степента на универсално назначение е подходяща за осоляване, консервиране. Бушът е компактен, набит, до 60 см височина. Доматите са готови за жътва за около 100-110 дни (етап на техническа зрялост). Плодовете са продълговати, цилиндрични, с плътна кожа.

Пулпа плътен, наситен доматен вкус. Доматите тежат до 150 грама, дълги 10-13 см. На етапа на зреене китовете Gigolo изглеждат впечатляващо - 5-7 разноцветни домати (зелено, оранжево, вече зрели червени).

Употреба:

 • върху салати;
 • опазване;
 • осоляване;
 • обработка на сок, макаронени изделия;
 • сушене;
 • плънка.

Дава добри такси в оранжерии, по билата на открито.

Майкъл Полан

Разнообразие от полу-определящи домати, плодоносно и необичайно сладко. Вкусът е различен от традиционния домат, е смес от плодови нюанси.

Растенията средно, до 1.2-1.4 метра, дават плодове добре на открито. Олово храст в 3-4 стволове, премахване на доведени деца. Форми на плодовете на оригиналната форма под формата на круши, цвят - зелено-жълти, ивици. Средно тегло - 80-100 грама. Домат Майкъл Полан е устойчив на неблагоприятни метеорологични условия, не хвърля яйчниците, перфектно плете плодове. Консумация: прясна, осолена.

Съвет!

Вкусът и цветът са по-ярки и богати на растения, засадени на слънце.

Елбърта Праскова

Домати от групата на "пухкавите" сортове, с червено-жълти сладки плодове. Градинарите са привлечени от оригиналността на цвета, необичайни плодове и пикантен вкус.

Растения високи, до 180 см, с пухкави синкави листа. Изисквайте задължителни подставки и подставки. Най-често те образуват 3 стъбла, засаждане 3-4 храсти на квадратен метър.

Доматите леко овални или кръгли, плътни, с хрупкава плът. Когато е напълно узрял, цветът е червен със златисто-жълти ивици. На кожата - кадифе покритие, като доматите сходство с праскова. Претеглят се 90-120 грама.Използва се за салати, като десерти, за съхранение.

Необичайните сортове домати се виждаха само от колекционери. Днес могат да бъдат засадени оригиналните „круши“, всеки може да отглежда зелени или двуцветни сладки домати, като пише семена от каталози на обекти.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Необичайни сортове доматиНеобичайни сортове домати

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания