меню

Съвети 12.06.2019

Най-добрите ми превръзки за буйни здравец цъфти

Geranium - цъфтящи растения, които могат да бъдат намерени в почти всеки любител на цветята на закрито. Но пъпките няма да се появят, ако декоративната култура е недостиг на хранителни вещества. Ето защо, всеки цветар трябва да знае най-ефективните и доказани превръзка, която е необходима за изобилие от цъфтящи растения в дома.

Когато здравецът се нуждае от превръзка

Тъй като доставката на хранителни вещества в почвата е доста бедна, всички цъфтящи декоративни култури се нуждаят от допълнително хранене. Точно времето, в което се прилага торът, ще помогне да се осигури изобилен и дълъг цъфтеж на здравец.

През периода на активен вегетационен период, който пада в пролетно-летния период, цветето трябва да бъде хранено 2 пъти месечно.

През есента растението не се препоръчва да се тори повече от веднъж на всеки 30 дни. Но в студения сезон е по-добре да спрете храненето на здравец и да му дадете време за почивка.

Йод и пероксид

Разтвор на водна основа с добавяне на йод и пероксид стимулира добре пъпките на растението. За да приготвите хранителен разтвор, трябва да вземете:

  • вода (разделена) - 1 л;
  • водороден пероксид, 1-2 ml;
  • йод - 1 капка.

Получената течност трябва да овлажнява краищата на земната кома, така че торенето да не попадне върху кореновата система и листата на цветето. За 1 копие е достатъчно 50 ml от този разтвор. Препоръчва се този тор да се използва веднъж на всеки 22 дни от май до септември.

Борна киселина

Разтворът на борна киселина може да увеличи броя на пъпките няколко пъти и да удължи периода на цъфтеж. За приготвянето му е достатъчно да се разтворят 0,5 g прах на борна киселина в малко количество много топла вода, така че кристалите да се разтворят. След това получената концентрирана смес се разрежда с още 1 литър вода.

Експертите не препоръчват торене на растения с борна киселина повече от 2 пъти на сезон, тъй като с честата му употреба цветето може да се изгори.

мая

Подхранване с дрожди ускорява развитието на пъпките и допринася за по-дълго цъфтеж. Това се дължи на факта, че навлизайки в почвата, дрождите започват да стимулират производството на калий и азот. Хранителната течност се приготвя в съотношение 10 g суха мая на 10 литра вода. Добавянето на малко количество захар към разтвора ще подобри полезните свойства на дрождите. Възможно е също цветето да се оплоди с пресен продукт, достатъчно е да се разтворят 100 g от него в кофа с вода и да се остави да престои един ден.

Направете полезно решение, препоръчвано през пролетта преди началото на активния цъфтеж, не повече от 1 път на месец. Но през лятото, когато културата е активно цъфтежа, по-добре е да се даде предимство на тор с минимално количество азот.

За да може да се насладите на буйния и ярък цъфтеж в продължение на дълъг период от време, той трябва редовно да се снабдява с хранителни вещества. Като тор можете да използвате както готови храни, така и такива, приготвени със собствените си ръце.Много от производителите предпочитат последните, поради тяхната ефективност.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания