меню

Препарати и торове 26.04.2019

Уникална превръзка от аптеката за буйни цъфтящи дори палави растения

Рициново масло

При отглеждането на домашни цветя е важно да се наторява редовно и навреме. В края на краищата, пространството на тясна саксия силно ограничава тези растения при получаването на хранителни вещества, необходими за пълно развитие и дългосрочно цъфтеж. Наличен източник на полезни елементи е рициново масло. Храненето на основата му активира растежа и увеличава броя на пъпките.

Състав на рициново масло

Рициновото масло е суровина за рициново масло. Това растение е много отровно. Когато се използва неправилно, причинява смърт. Но по време на производството на рициново масло всички токсични вещества се неутрализират. Следователно е безопасно да използвате този инструмент.

По време на производството, рицинови зърна се подлагат на екстракция без нагряване, но понякога активната съставка се екстрахира при висока температура. Резултатът е смес от мастни киселини: рицинолова, олеинова и линолова. Това е гъста, вискозна и бистра течност с леко жълтеникав оттенък. Той има леко чуващ се вкус и неприятен вкус.

Този продукт се отличава от другите растителни мазнини по своята устойчивост на окисление под въздействието на кислород или пряка слънчева светлина. Рициново масло не се разтваря в рафинирани продукти, не изсъхва. Когато гори, не оставя следи.

Ползи за растенията

Основният компонент на рициново масло е рицинолова мастна киселина. Съдържанието му в продукта достига 85%. Ето защо ефектът върху растението на инструменти на базата на касторка се определя от влиянието на този елемент.

Този продукт има силно антибактериално действие. Затова често се използва за унищожаване на патогени, гъбични инфекции. Когато се удари по цветето, рициновото масло потиска активността на патогенните микроорганизми. Освен това, продуктът подпомага заздравяването на уврежданията, стимулира регенерацията на клетките, активира метаболитни реакции и образуването на нови клетки.

Подхранването с рициново масло подобрява състоянието на стайните растения, подобрява имунитета срещу гъбични заболявания и стимулира растежа. В резултат на това растението има по-бързи обменни реакции, а хранителните вещества се усвояват по-добре. Поради това се образуват повече яйчници и се подобрява цялостният вид на цветето.

Как се приготвя разтвор

Използвайки рициново масло като тор за цветя на закрито, важно е да не го прилагате в чист вид. Това води до химически изгаряния на зелената част на растението и върху корените. Направете разтвор за торене на растенията по няколко начина.

Обикновено облекло:

  1. Дестилираната вода при стайна температура се излива в 2 л пластмасова бутилка.
  2. Добавете 2 ч.л. рициново масло.
  3. Плътно затворете бутилката и внимателно я разклатете, така че маслото да се счупи на малки капки и емулсия.
Важно е!

Необходимо е разтворът да се приготви непосредствено преди употреба. Рициново масло не се разтваря във вода. Затова, след като стоите малко, мастните капки бързо се събират в едно място и торят стратифицира.

За да увеличите ефекта от употребата на такъв тор, можете да смесите получения продукт с оборски тор, мляко, дървесна пепел или течност, останала след размразяване на месото.

Как да кандидатствате

Обикновено, торове на базата на маслени екстракти от рициново зърно се прилагат веднъж, когато растението е пъпка. Преди нанасянето на горната превръзка, почвата под растението е леко хидратирана, така че ефектът от нанасянето на връхната превръзка е възможно най-висок.

Приготвеният разтвор се нанася върху листата чрез напръскване от спрей или просто намокряне на повърхността на листните плочи с гъба. Освен това, той може да се използва за напояване на почвата в саксия.

За да се подобри общото състояние на растението, е възможно да се използва тор на основата на кастор по време на други периоди на цвете. Важно е да не се объркват признаците на заболяването със състояние на покой, което е естествено за всяко растение. В последния случай употребата на стимулиращи вещества е нежелана.

В заключение

Рициново масло е евтин, но ефективен начин за подобряване на състоянието на цветята на закрито, за да направят цъфтежа по-изобилен и дълготраен. Но трябва да го приложите правилно, за да не се предизвика химическо изгаряне на листата и корените.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Рициново маслоРициново масло

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания