меню

Препарати и торове 26.04.2019

Кората на банана - тайната на великолепния растеж на цветята на закрито

Обелете банана

Цвете в саксия се нуждаят от периодично хранене. Не е необходимо да използвате закупени артикули. Като естествена добавка, банановата кора е работила добре. Използва се за постигане на буйно цъфтене.

Каква е употребата на бананова кора

В тропически плодове, както и в кожата си съдържа много хранителни вещества. Особено важно е да се подчертае калий и фосфор. Тези вещества са необходими на растенията за пълно развитие и цъфтеж. Ползи от добавки:

  • магнезият помага на растенията да се справят с липсата на слънчева светлина;
  • Калийът допринася за по-дълъг цъфтеж и съцветията стават по-наситени;
  • фосфорът допринася за образуването на пъпки.

Пилингът се използва както в прясна, така и в суха форма. Основното нещо - не оставяйте свежа субстанция на повърхността на саксията, защото тя ще започне да мухъл. Мухълът е вреден за растението, може да го унищожи.

Съвет!

Прилагането на бананови торове е много важно да не се заливат растенията. Прекомерната влага може да доведе до разпадане на кореновата система.

Как да оплоди растения

Ако градинарят не съжалява за тяхната сила, можете да направите прах от бананова кора. В допълнение, използвайте инфузията и нарязаната прясна кожа. За да се постигнат бързи резултати, някои производители подготвят сложни торове от импровизираните компоненти.

прах

Най-скъп начин във времето и усилията. Въпреки това, удобно е добавката да се използва в нарязана форма. Алгоритъм на подготовка:

  1. Смелете кората с нож.
  2. Изсушете по какъвто и да е начин (на батерията, във фурната, в сушилнята).
  3. Сухите кожи се смилат с блендер, мелница или хоросан.

Използвайте 1-2 супени лъжици на саксия по време на образуването на пъпките. Може да се добавя към не цъфтящи растения, не повече от веднъж месечно. Съхранявайте по-добре в затворен контейнер, далеч от слънчева светлина.

вливане

Прост и ефективен метод. За производството ще са необходими кожа от един банан и 1 литър вода. Настоявайте най-малко 48 часа. След това инфузията се разрежда в съотношение 1: 1 с чиста вода. Използвайте получената течност за поливане на разсад и стайни растения.

Свежият

Методът е подходящ по време на трансплантацията. Кожата трябва да бъде смачкана, поставена на дъното на саксията. Изсипете земята отгоре. Важно е корените да се поставят така, че да не влизат в контакт с банановата кожа. Ако контактът е позволен, корените могат да изгният.

Сложен състав

За готвене можете да използвате разнообразни хранителни остатъци. Химически оптимален списък:

  • кори от четири плода;
  • две черупки от черупки на яйца;
  • Магнезия, 20 гр.

Изсушена кожа и черупка. Полученият прах се смесва с магнезиев окис и 1 литър вода. Съставът се смесва добре и се съхранява в хладилника. Допустимо е да се използва както за напояване, така и за пръскане на зелена маса.

Банановата кора има положителен ефект върху растежа на растенията.Благодарение на този остатък от храната, много градинари постигат буйни и дълги цъфтежи. Основното нещо е да се предотврати гниене и формоване на кори от банан до корените.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Обелете бананаОбелете банана

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания