меню

Съвети 27.04.2019

Бял цъфтят в саксии за цветя: причини и методи за борба

Бял цъфтят на почвата на стайни растения

White цъфтят на почвата на стайни растения - не е необичайно. Може да се появи поради неправилно поливане, липса на или излишък на тор, поради развитието на гъбички, появата на мушици и по други причини. За да се справите с това е необходимо и възможно. Но първо трябва да определите причината за появата. Мерките за премахване и превантивните мерки ще зависят от това.

Причини за

Една от причините е в неправилното поливане. За развитието на всички цветя трябва да се полива с вода, урежда се за един ден при стайна температура, или най-доброто от всички дъждове. Течността от чешмата е наситена с хлор, твърде твърда, в резултат на което се появява бял варовиков седимент, поради което не е подходящ за напояване. След това се образуват сухи гранули, които могат да бъдат отстранени и заменени със свежа земя.

Също така не си струва да излагате културата на преовлажняване, защото излишната вода започва да се изпарява, соли ще се появят на почвата. Това може да се случи, ако цветът рядко се полива. Необходимо е да се гарантира, че течността не се задържа в земята, а преминава през нея, излиза в дренажния слой, което не позволява да се изпари. Сух въздух в стаята води до изпаряване на течността, така че трябва да следите влажността.

поливане на стайни растения

Необходимо е да се полива цвете с честота от 5 минути, докато водата излезе от дупките в дъното на съда. Това ще означава, че земята е напълно напоена.

Обърнете внимание.

Хлорираната вода може да бъде смекчена. За да направите това, можете да ври, да замразите или да използвате специални инструменти. За да намалите ефектите на химичните съединения, можете да добавите обикновен лимонов или лимонов сок.

Може да настъпи нападение на повърхността, ако към цветето се добави твърде много тор. Неправилното хранене може да развали състоянието на земята, така че трябва да следите неговото количество.

Причината за бялото цъфтеж може да бъде в голямо количество земя, с малко растение. Корените няма да получат достатъчно влага, а нейният излишък ще остане на повърхността под формата на соли. Също така причината за плаката е мека вода.

В допълнение към тези причини биологичните процеси влияят и върху появата на плака. Един от тези фактори са гъбите, които се образуват от преовлажняване. Понякога, в закупения състав на почвата вече е плесен. Не е опасно за вече отгледани култури, но е пагубно за младите разсад, тъй като прониква до самия дъно на саксията. От тази земя трябва да се отървете от.

плесен земя

Ако в придобитата почва има мухъл, то е невъзможно да се засадят разсад в него, в противен случай ще се появи разрушителна инфекция за корените, стъблата и цветето ще умрат.

Появата на бял цъфтеж, наподобяващ пух с неприятна миризма на земята, възниква заради гъбичките. Подходящ климат за възпроизвеждане на микроорганизми се създава чрез прекомерно напояване. В такава ситуация трябва да използвате всички начини да запазите почвата и да я замените с нова. Лечението с торове ще помогне за унищожаване на гъбични инфекции, както и за предотвратяването им. По-нататъшно наблюдение на напояването и влажността на почвата

В някои случаи в земята се появяват малки мушички, които се хранят с гниене. За да се отървете от тях, да започнете да премахвате отпуснатите и развалени части на растението. Трудно е да се борим с насекомите вредители, така че най-лесният начин да се отървете от замърсената земя е да почистите и преработите корените на цветето и да го пресадите в прясна почва. Мократа почва винаги е привлекателно място за вредители, които поставят в нея ларви. За да не се позволи това да се случи, е необходимо да се следи горния слой, който трябва да бъде сух, а в съда трябва да има отвори за отводняване на водата. Стаите в къщата трябва да бъдат периодично излъчвани и третирани с анти-вредители.

Как да се отървем

Ако бял пух с гнила миризма се появи на почвата с растение, тогава трябва да промените времето на поливане и да го повторите, след като горният слой на почвата стане сух. Необходимо е също така да разхлабите земята, така че въздухът да попадне в него, като позволите на корените да диша.

съвет.

Срещу бактериално размножаване ще помогнете на сфагнум мъх и парчета въглен, които се добавят към гърнето.

Можете да се отървете от плесен в саксията, като я извадите от горния слой на почвата и след това да го замените с нов. При разсаждане на растенията почвата трябва да бъде обеззаразена. Специални препарати, съдържащи полезни бактерии, които няма да позволят размножаването на микроорганизми и гъбички, ще облекчат гниенето. Прахообразният агент трябва да се разтвори във вода съгласно инструкциите, да се вари за няколко часа и след това да се излее.

разсаждане на стайни растения

От отливката се добавя лимонена киселина. Тя трябва да се разреди в чаша вода и да се излее върху горния слой. Благодарение на киселата среда гъбичките и плесените не могат да се размножават в него, затова те веднага изчезват. Но е желателно да се приложи това решение към тези цветя, които понасят ефектите на кисела среда.

Методи за омекотяване на водата:

  1. Кипене. За да направите това, сварете водата и я защитавайте през целия ден. След това изливайте течността в лейката и премахнете остатъчната утайка. Такава вода е подходяща за напояване, но липсва кислород, което не е много полезно за цветята. Въпреки това, той не може да причини увреждане на растението и този метод е напълно безопасен, ако няма друг.
  2. Защитаващият. Този метод е подходящ за големи количества вода. Необходимо е да се напълни резервоара, да се покрие с марля, така че нищо да не попадне вътре и така да се предпази от насекоми. Водата трябва да се влива през деня. Той запазва кислород и структура, но все още е невъзможно да се пие такава вода, но е подходяща за напояване. За да може да се пие, водата се вари.

След правилно идентифициране на причината, можете да започнете да се биете с бял цвят. Грамотните мерки ще помогнат да се предотврати смъртта на растението.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Бял цъфтят на почвата на стайни растенияБял цъфтят на почвата на стайни растения

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания