меню

Структури и съоръжения 27.04.2019

Най-добрите инструменти за изкопаване на ями под стълбовете на оградата

Пробийте под стълбовете на оградата

Ями под стълбовете на оградите се изкопават на ръка с лопати или сондажни инструменти. Дълбочината на кладенците зависи от височината на оградата и материала за опорите. Те са дървени, метални, стоманобетонни, различни диаметри, профили и тежести. Основното условие при подготовката на ямите е, че след монтажа, колоните трябва да стоят сигурно, нито да потънат, нито да се разпаднат.

Какви са начините

Могат да се използват различни методи за приготвяне на кладенци:

  • копаене с лопати или пробиване с ръчни бормашини;
  • частично механизирано пробиване - свредла на базата на мотоблокове;
  • машинно пробиване на отвори - извършвано със специално оборудване.
Пробийте под стълбовете на оградата

средства

достойнство

недостатъци

Ръчно пробиване с лопата Минимални парични разходи Отнема много време, физически е трудно, неудобно е да се получи почвата от ямата с малък диаметър
Същото се отнася и за използването на ръчни тренировки Работното време се намалява с 2 пъти, почвата може лесно да се отстрани от кладенеца. Упражнението намалява. Двама души могат да работят едновременно. Направете тренировка може да го направите сами При липса на инструмент ще трябва да го купите или да го направите сами. За изкопаване на дълбоки кладенци (над 50 cm) не са подходящи поради неудобството от изхвърляне от кладенеца
Използване на свредла на мотоблокове Работата се извършва по-бързо от лопата 5 пъти. Не почувствах тежестта на изкопа. Можете да монтирате инсталацията на базата на конвенционален мотоблок и конвертирани байонетни лопати Увеличени разходи за гориво за презареждане на двигателя
Използването на специално оборудване Летните обитатели и собствениците на лични парцели са напълно освободени от тежкия труд при изкопаване на дупки. Отдаването под наем на специално оборудване увеличава цената на оградата

Държавните собственици предпочитат да използват прости инструменти за такава работа. Те се опитват да избегнат допълнителните разходи за подготовка на ями за инсталиране на стълбове. Огради са построени ниско до 1,5 метра, така че е по-добре да копаят кладенци с дълбочина не повече от 60-80 cm.

Основни инструменти и приспособления

Лопата може да бъде полезна за премахване на горния слой на земята. Първо очертайте границите на бъдещия отвор. Лопата отрязала козината, извади земята.

По-нататък в работата е необходима градинска бормашина с определен диаметър. Можете да го закупите в специализирани магазини. Цената на такава тренировка не е много висока, от 900 до 1300 рубли. Гамата включва инструменти с остриета с различни диаметри. Трябва да изберете тренировка според размерите на дисковете, тя трябва да е с 5-7 см по-голяма от напречното сечение (диаметър) на стълба.

След монтирането на колоните, кухините във вътрешността на кладенеца се пълнят с фин чакъл и се набиват с подходящи уреди. Тя може да бъде изрязване лопати, мотики, гребла. За по-голяма здравина, ямата се налива с циментова замазка в съотношение: цимент - 1 част, пясък - 1 част, вода - 2 части.

Внимание!

По време на изсушаването на разтвора е необходимо да се закрепят стълбовете с скоби, така че да не се скачат. Също така ще бъде полезно да имате ниво на сграда, което да проверява дали поставете са правилно инсталирани.

Пробийте под стълбовете на оградата

Подготовка на инструмента

Лопатите, ножовете и върхът на свредлото преди започване на работа трябва да бъдат заточени.Новите евтини инструменти често се продават с такава липса по вина на производителя.

За да избегнете закъснения в работата, трябва първо да поправите този дефект. За заточване, използвайте "мелница", но ако не е, тогава ще трябва да прекарвате времето си и да изостряте инструментите с обикновен файл с грубо зърнесто платно.

Сега всичко е готово - можете да продължите директно с пробиването на кладенци.

Пробиване на отвори: инструкции стъпка по стъпка

Пробиването на отвори за монтаж на колони е най-продължителният процес при монтиране на ограда. Въпреки това, градинарите не спират пред трудности, за да намалят изразходваните пари. Силните мъже могат да копаят до 8-10 дупки на ден около 1,5 метра на ден. Всеки от тях се подготвя най-малко 30-40 минути.

  1. Маркирайте мястото за ями. Ширина, дължина и дълбочина на тях - в лопатата.
  2. Отрежете слоя от торф, отстранете земята.
  3. Ръчна бормашина, поставена вертикално в центъра на отвора.
  4. Започнете инструмент за кръгови движения. На дръжките на бормашината трябва леко да натиснете надолу от върха.
  5. Извадете винта със земята, разклатете почвата с ножовете.
  6. Измервателната лента измерва дълбочината на отвора.

Работата продължава до изкопаването на отвора на желаната дълбочина.

Правилно подготвените ями за стълбовете на оградата са гаранция, че при лошо време оградата ще издържа на тежки натоварвания. Той ще служи на собствениците в продължение на много години.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Разпънете се под стълбовете на оградатаРазпънете се под стълбовете на оградата

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания