меню

12.04.2019

Лесен начин да се отървете от трева в градината пътеки за дълго време.

Ваканцията извън града е престой на личния ви остров, създаден от човека. Обрасли каменни пътеки могат да развалят външния вид на градината. През лятото те губят красотата си, защото плевелите започват да се изкачват по тях. Собствениците на селски къщи са загрижени за борбата с неразрешената растителност. Не само ежедневните досадни плевели на ръка могат да дадат резултат - има бърза тактика за премахване на неканени гости.

Появата на плевели

Ако някога сте наблюдавали процеса на настилката на градински пътеки на парцел, тогава забелязвате, че между плочките има шевове. Те обикновено са покрити с пясък. И там, където най-малко едно зърно от пясък е ударило, се появява почвата за плевелите. Плевената трева има голяма жизненост. Дивата природа се стреми да сее живот навсякъде, така че не моркови, но непретенциозен зелена трева расте, когато нищо, изглежда, не може да расте.

Важно е да знаете!

Има няколко непреодолими природни фактора при появата на плевели по пътеките и настилките. Първо, това е вятърът, главният търговец на всички малки семена. Второ, птичи изпражнения с неразградени семена от диви растения. Собствениците на обувки на обекта ще бъдат един и същ превозвач. Безсмислено е да се борим с тези причини, но те трябва да бъдат разбрани.

Колкото по-мрачно е мястото, толкова повече условия за комфортен растеж на трева и плевели. Разбира се, ако настилката е под палещото слънце, рискът от появата на живот е намален. Но когато има сянка, се създава благоприятна среда за плевелите. Това нарушава цялата хармония и съвършенството на настилката в градината. Става неудобно да се движи по такива пътеки, а понякога е опасно.

Основните методи за борба с плевелите:

 • механично;
 • химически;
 • първоначално неконвенционални.

Решаване на проблеми

Има много идеи, които селянинът може да използва, за да поддържа чисти и подредени градински пътеки. Следвайки основните, лесни правила на грижа, лятният жител ще се наслаждава на всеки ден безупречно настилката. Бяха разработени оригинални начини за еднократно поражение на тревата по пътища, но ще трябва да работи усилено. Ако не се ограничите само до един, ефектът ще изглежда много по-ярък.

механичен

Плевелите плевели, както се появяват. Този метод се използва от всички, защото няма нищо по-лесно. Той има много неоспорими предимства, например, ако разкъсате тревата преди да узреят нови семена, шансът за нов растеж намалява почти до нула. Ако обаче плевелите имат развита коренова система, е трудно да се изберат всички подземни части на растението от почвата. Но дори и да го изваждате много пъти, тя постепенно ще изтощи жизненоважни ресурси. Разбира се, този метод на борба предполага постоянство и старание, но някои предпочитат да правят точно това, особено ако участъкът от плочки или пътеки не е много голям.

химически

Когато плевелите станат много, трудно е да се биете с “голи ръце”. Roundup е доказан химикал, който действа изключително агресивно върху растенията. Може да се закупи в специализирани магазини.Това е отровно, следователно, обработка на плочки, не забравяйте да използвате защитно оборудване. Убива на място всички "живи същества", поради това не е подходящо за тези, които имат храсти или други растения в близост до пътеките.

Сред методите за борба са по-малко токсични, например белина. В началото на пролетта, когато тревата все още не е излязла, шевовете се отделят със смес от хлор и сол. Най-вероятно след това нито едно семе не може да покълне в обработената по този начин почва. Хербициди също се отнасят към тази група, всеки втори летен жител знае за тях, които поне веднъж са мислили за намаляване на популацията на плевелите на своя заговор.

оригинал

Ако сол се поръсва по цялата настилка, възможността за поява на плевели в ставите й става малка. Солта постепенно прониква в пясъка, като я импрегнира и не поражда дълго време плодородна среда. Друг продуктивен начин да се отървете от тревата за добро е да добавите цимент към пясъка. Това може да се направи, след като песента е настилка. Необходимо е да се направи смес от цимент и пясък в съотношение от една до шест, след това хвърли шевове между плочките с тази маса.

Той отдавна е изобретен лесни начини да се отървете от плевели по градината пътеки. Развалената форма на настилката, покрита с мъх или вятър, ще бъде от миналото. Още от началото на пролетта си струва да се мисли за проблема с излишната трева. Винаги е по-ефективно да атакуваш врага предварително, да усложниш условията за неговия външен вид или да премахнеш напълно такава вероятност. В ситуация, в която непредназначен зелен гост вече е на пистата, не забравяйте да използвате бързи и ефективни решения.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 2
 1. Владимир

  Статия от категорията "заманух", цялото работно поле е солидна "реклама на боклука". Но в действителност: съветът е най-вече не работи, но със сол и белина - просто лошо. Нанасям хербициди на мястото си за почивка (вътрешен двор) и бързо и безопасно се разлагам на газ и вода. От 5 години няма трева. Успех на всички в сезона, понякога включете мозъка.

  отговор
 2. Станислас

  Владимир, какви специфични хербициди се използват?

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания