меню

Препарати и торове 11.05.2019

Най-простият тор за буен цъфтеж Decembrist

cvetenie dekabrista

С правилна грижа, декабристът живее в жилищна среда от 15-20 години. Първите пъпки започват да се появяват през ноември, цъфтят през целия декември, разцъфтяват великолепно през Коледната седмица. Той украсява къщата по време на християнски празник, така че хората го наричат ​​Коледа. Не цъфти при всяка домакиня.

Защо декабристът не цъфти

Заводът има две научни наименования - Zigokaktus, Schlumberg. Той идва от Бразилия, расте в тропическа зона. Там дори през зимата температурата не пада под 25 ° C. Височината на бразилското лято пада на ноември-декември. Затова в нашите географски ширини декабристът цъфти през зимата.

бутони рождественник

Пъпките не се образуват по различни причини. Zigokaktus - придирчив завод. Може да изхвърли всички пъпки, ако се премести в друга стая. Мястото, влажността на почвата, температурата на въздуха, осветлението са от голямо значение за него.

Периодът на почивка при Декабриста е кратък. Той е в края на януари и февруари. По това време, трябва да се намали поливането, да се премести в хладно помещение, ако е възможно. От март зигокактусът започва период на активен растеж.

ЗАБЕЛЕЖКА!

През лятото, декабристът се храни с тор "Идеал".

През лятото и началото на есента той се нуждае превръзка, Поради липсата на хранителни вещества пъпките ще образуват малко. Има вероятност те изобщо да не бъдат. Торове са особено необходими за възрастните декабристи, тъй като почвата се изчерпва с времето.

За да се изгради зелена маса, тя се нуждае от азот, за добра производителност на кореновата система, образуване на пъпки - фосфор, за изобилен и продължителен цъфтеж - калий. За приготвяне на любителите на органичните торове се използват бананови кори.

Ползите от бананови кори

Бананова кора Състои се от вода и органични съединения. Съдържа фибри, въглехидрати, протеини и липиди. Corky - източник на микроелементи, те имат всичко необходимо за растежа и цъфтежа на декабристите:

 • манган - 76 mg / g;
 • калий - 78 mg / g;
 • натрий - 24 mg / g;
 • желязо - 0,61 mg / g;
 • калций - 19 mg / g.

Фосфорът в банановите кори е, но е по-малък от калий. Всички хранителни вещества се предлагат в растителни съединения, лесно се усвояват. Тор, приготвен от кора, нормализира метаболитните процеси на zygocactus, стимулира производството на хлорофил, подобрява имунитета, стимулира образуването на пъпки, удължава цъфтежа.

Хранителните вещества съдържат сухи и пресни бананови кори. Много е удобно, можете да прибирате кората за бъдеща употреба. Изсушете ги във фурната при 60 ° С. За да се натрупат 1-2 листа за печене, ги съхранявайте във фризера, поставете в торба.

сушка бананови корок

Преди сушене банановият пилинг се размразява, нарязва се на парчета. Печенето се поставя във фурната за 5 часа. Изсушената кора се смила в блендер. Полученият прах се изсипва в платнена торба, използвана като поташ тор за декабристите и другите стайни растения.

Рецепти за сухи торове

От сух бананов прах се извършва тор за листно подхранване на зигокактус. За приготвянето на 1 литър концентрирана инфузия:

 • натрошени бананови кори - 1 супена лъжица. л;
 • земни черупки - 1 супена лъжица. л;
 • магнезиев сулфат - 1 супена лъжица. л.

Домашният тор се приготвя за 2-3 дни.Полученият концентрат се разрежда с вода 1:10, напръсква се листата на декабрист. За подхранване с вода, разредена в съотношение 1:20. Прахът може да бъде добавен към засаждащия субстрат, изсипан в съда след поливане.

удобрение от бананових корок

От пресни кори

Decembrist може да се храни с инфузия, направена от пресни бананови кори. Подготвя се бързо и просто:

 • кори, поставени в стъклен буркан;
 • излива вода от чешмата;
 • настояват 3-5 дни;
 • филтър.
Съвет!

Цветето трябва да се полива, след което се опложда инфузия на бананови кори.

За приготвянето на 1 л бананов "компот" има достатъчно кори от 1 голям банан или 2 малки. За да се нахрани един декабрист, достатъчно е 125 ml течен тор, разреден с вода в съотношение 1: 1.

удобрение от свежих бананови корок

Кога да оплоди декабриста

Decembrist даде почивка след цъфтежа 1 месец. Докато той е в покой, той не се опложда, рядко се полива. През март-април растението започва да расте вегетативно, изисква редовно поливане, реагира добре на дресинг, обича да се напръска с топла вода.

От пролетта до ноември Декабристът активно отглежда стъбла и листа, в който време се нуждае от азот. Сложните торове подхранват цветето 1-2 пъти месечно. В края на октомври, стимулирането се стимулира:

 • спиране на производството на азотсъдържащи торове;
 • преместете пота с Decembrist по-близо до прозореца;
 • понижете температурата в помещението до 20-22 ° С.

През декември цветярите подготвят тинктура от бананова кора, Декабрист се храни с естествен фосфатно-калиев тор всяка седмица. Редовно получаване на фосфор и калий, растението образува много пъпки, цъфти обилно и непрекъснато, не хвърля цветя.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
cvetenie dekabristacvetenie dekabrista

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания