меню

Каталог на доматите 28.05.2019

Цветният декабрист: Знаци и суеверие

Всеки знае какъв домашен растеж като декабрист. Тя расте в почти всеки дом, красиво цъфти почти цялата зима и цъфти преди католическа Коледа. Но около завода събрани много тайни и легенди. В същото време, както добрите, така и негативните знаци се свързват с разцвета на Декабриста.

Признаци за разцвета на декабристите

Ще се свърже с цветето, доста много. Въпреки това, въпреки всички видове суеверие, този растение е в почти всеки дом и радва собствениците си с деликатен цъфтеж.

Мога ли да запазя у дома?

За да отговорим на този въпрос е съвсем просто. Можете да държите Декабриста в къщата си, освен това той заслужава почетно място сред останалите растения.

Отличен растеж на издънки през пролетта казва едно нещо - ви харесва цветето, и вие добре се грижите за него. И цъфтят, когато зимата виелици се разбунват навън, може да се сравни с коледното чудо.

А за тези, които вярват в суеверието, бих искал да кажа, че едно красиво цвете по никакъв начин не може да повлияе на хода на живота ви, напротив, ние - хората - напълно влияем върху него и неговия цъфтеж.

В зависимост от месеца на цъфтежа

Много признаци са свързани именно с времето на цъфтежа на декабристите. Въпреки това, имайки представа за особеностите на растежа и отглеждането на zygocactus (друго име), както и познаването на ботаническите закони, можем спокойно да кажем, че пъпките се образуват само ако цветето расте добре и расте в благоприятни условия.

Ще има много народни знаци за цъфтежа на Декабриста. Така че, според една от тях, ако растението цъфти 2 пъти годишно или повече, това е сигурен знак за семейно благополучие.

Като правило, Schlumbergera започва да цъфти в началото на зимата. Ако това се случи през октомври, очаквате финансов успех.

Има и алтернативен знак за цъфтежа през октомври: скоро семейството ще бъде попълнено, особено ако детето е дългоочаквано.

Ако зигокактусът освободи пъпките през ноември, много скоро собственикът очаква приятен познат, той ще има положителен ефект върху цялата бъдеща съдба на човек. Според друг знак, колкото по-дълго цъфти зикокактусът, толкова по-приятни емоции очакват собственика на къщата и членовете на семейството му.

Отрицателни суеверия

Най-негативният знак, който дойде при нас от древни времена, е, че умиращото цвете не си тръгва само по себе си, а отнема със себе си един от жителите на къщата, в която расте. Вярваш или не, това е бизнес на всички, но като правило, декабристът изобщо не умира, защото обещава най-близката смърт на някого, но само защото е бил грижливо за него и не му е било обърнато достатъчно внимание.

Друго негативно убеждение е, че тази прекрасна красота на цветето е съпруг. Мнозина се опитват да свържат покълването си в къщата със семейни скандали, а някои дори обвиняват разпадането на семейството. Според този негативен знак, едно момиче може да остане стара мома и никога да не знае мъжествеността на мъжа.

Но наистина ли е? Трудно е да се прецени, но това е една от причините, поради които зигокактусът е по-често предпочитан да започне не в жилищни помещения, а в офиси и т.н.

Истинското добро и вреда на цвете за къща

Въпреки всички предразсъдъци, много производители размножават този прекрасен комбинат. Често се чудят - къде по-добре да сложат пота? Въпреки това, мястото няма значение, докато Decembrist е удобно.

Декабристът изпълва дома с комфорт, дава добро настроение и също така предпазва домакинството от негативни емоции и дори помага за подобряване на отношенията в семейството. Това е неговата полза.

Е, както и за вреда, цветето просто не може да го нанесе. Затова дръзко започнете растение и оставете да се хареса на всички, които са наблизо.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания