меню

Съвети 15.05.2019

Признаци и причини за цъфтеж на кротон

Причини за цъфтежа на Кротон

Кротон, известен още като codiaeum, е цвете от семейството на Euphorbia. В природата родът съчетава 14 вида тревисти многогодишни растения, храсти и дървета. Въпреки това, в къщи, Кротон е предимно разноцветна, ценена заради декоративната си зеленина. Цъфтежът, който е свързан със суеверия и знаци, не представлява интерес заради незабележимостта на съцветията. Като цяло, с правилна и редовна грижа, отглеждането на ярко и ефектно растение е лесно, а резултатът е завладяващ.

Признаци и суеверия, свързани с цъфтежа на кротон

Растението дава благоразумие на собственика, добавяйки малко "разумно самочувствие". Той предпазва от извършване на необмислени действия, които след това трябва да съжаляват. Цветето има благотворен ефект върху всички емоционални изблици, грижи се за духовното и физическото здраве на всички членове на семейството. В случай на депресия, кротон става източник на неизчерпаема енергия, енергизиращ, и всички агресивни и апатични кожести листа се “превземат”.

Независимо от факта, че Кротон е растение с изключително мощна положителна енергия, суеверието е свързано с неговия цъфтеж: началото на фаза на цъфтеж, в която се появяват обикновени изглеждащи съцветия, причинява стресови емоционални състояния, когато атмосферата в помещението е наситена с негатив. Въпреки това, има по-малко поддръжници на това мнение от опонентите, които смятат, че цъфтежът е знак, че Кротон е готов да излъчи мощен заряд на енергия, за да помогне на членовете на семейството да хармонизират отношенията си.

Цъфтеж и фактори, които го засягат

Въз основа на вида на вида, който най-често се отглежда в закрити условия, се получават много разновидности: "Тамара", "Мамми", "Занзибар" и др. Те не надвишават височина от 1 м, често развиваща се до 70 см. Оценявайте ги за декоративна зеленина, която може да бъде ланцетна, линейна или овална, да бъде заострена или тъпа до края.

Когато цъфтеж в началото на март, женски цвят шип с nondescript цветя се развива, които падат след една седмица. В средата на пролетта се оформя мъжка стрела. Цветята върху него се съхраняват за около месец, но и естетически непривлекателни. При цъфтящи бяло-жълти пъпки може да улови лек, приятен аромат. Тъй като цъфтежът няма декоративна стойност, но отнема много енергия от Кротон, стрелките препоръчват премахване.

За ваша информация!

Основният фактор, влияещ върху фазата на цъфтеж е изобилието от мека слънчева светлина.

Croton Care

Кротон е леко и топлолюбиво растение. Тя може да бъде засегната от проекти. След codiaeum, е необходимо да се осигури подходяща грижа, така че моделът на листата не избледнява поради липсата на светлина, имунитетът е силен.

Осветление и температура

Многообразните видове се нуждаят от дълъг светлинен ден. Липсата на осветление води до избледняване на модела. Необходимо е обаче цветето да се постави в близост до прозорците на южната посока с повишено внимание. По-добре е завода да се постави на източната или западната страна на къщата, като се организира допълнително осветление в есенно-зимния период.В зависимост от сезона, термометърът ще промени стойностите, които са удобни за Croton:

  • 22 ° C през лятото;
  • 18 ° C през зимата.

Поливане, влажност и хранене

Croton обича водните процедури и повишеното ниво на влажност. Поливайте субстрата веднага след изсъхване на повърхностния слой, така че почвата да бъде постоянно мокра. Спрей стреля ежедневно. Ако тази техника не е достатъчна, особено през зимата, когато цветето стои в близост до отоплителните уреди, до гърнето се поставя контейнер с вода. Периодично можете да избършете листата с влажна гъба, като отстраните събрания прах от тях. Всички процедури се извършват с отделена топла вода. Хранете растението по време на вегетация всяка седмица. През зимата - само веднъж месечно. Ефективно се редуват минерални и органични добавки с намалена концентрация.

Подрязване и пресаждане

Растението расте буйно, ако периодично го притискате. Първият път е, когато издънките достигнат 15 см. След това процедурата се повтаря на всеки 20 см. Така короната е дебела и кръгла. Честотата на трансплантацията зависи от възрастта на растението:

  • млади - всяка пролет;
  • пораснали - на всеки 3-4 години;
  • растения за възрастни и буйни растения - те просто се преобръщат със старата земна буца, запълвайки кухините с прясна почва.

За ваша информация!

Пот за отглеждане Croton вземе малък. Оптималният състав на субстрата - хумус, торф, пясък, трева и листа се равнява на равни части.

Кротон е мощен енергиен източник, който цветарниците оценяват за декоративна зеленина, а не за цъфтеж. Със стандартна грижа, тя ще се наслаждава на многоцветните мотиви в продължение на много години.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Причини за цъфтежа на КротонПричини за цъфтежа на Кротон

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания