меню

12.05.2019

Храсти цъфтят великолепно през цялото лято

Декоративни храсти

Оформянето на зоната за отдих в градината, декорирането на грозните ъгли на територията на задния двор е трудна задача. Градинарството ще ви помогне да се справите с него: разрушаването на цветни лехи, засаждането на дървета и декоративните храсти, които цъфтят през цялото лято или са украсени с зеленина на борови игли през цялата година. В разсадниците, както и в градинските магазини, е представен голям избор на посадъчен материал със затворена коренова система. Всеки контейнер съдържа името, кратко описание и снимка на екземпляр за възрастни в цвят.

Описание на цъфтящи храсти

За да създадете декоративни композиции, използвайки различни растения. Ландшафтното градинарство се състои от тревни, храстови и дървесни култури. Най-зрелищни екземпляри, цъфтят през цялото лято до замръзване, в комбинация с декоративни листни растения. Често храсти с дълъг цъфтеж се използват за украса на огради или беседки. Те помагат да се скрият невзрачни дизайни от любопитни очи.

Храсти, които цъфтят през цялото лято:

 1. Budley е цъфтящо растение с минимални изисквания за грижа. Възрастните екземпляри достигат до 3 м височина и приличат на люляк. Когато цъфтящите храсти излъчват приятен аромат. Засадените растения се препоръчват в осветените зони, но се чувстват комфортно дори в сянка.
 2. Hortensia - многогодишен храст с буйни съцветия, шапки. Характеристика - променя цвета си по време на цъфтежа от розово или бяло (в зависимост от вида) до зелено, когато хортензия идва към края на вегетационния период.
 3. Weigela е декоративна храст, чиито високи видове са засадени като жив плет. Ниско растящите сортове се използват за проектиране на цветни лехи и алпинеуми. С цветята си те украсяват короната за дълъг период от време, и това е спечелило любовта на градинарите.
 4. Спирея е храст с височина до 2,5 м с кръгла или изправена форма. Цъфтежът продължава през лятото, но за разлика от климата на района на отглеждане, датите могат леко да варират.
 5. Meltweed - без цъфтежа границата е пълна без това растение. По време на цъфтежа корона покриват малки съцветия в големи количества. Важно условие за грижата е годишната резитба, а за почвения състав растението е непретенциозно и може да се развива добре в частична сянка.
 6. Cistus - цветята по храстите избледняват през деня. На сутринта новият цъфтеж. Поради това, впечатлението за непрекъснат цъфтеж. Съцветията наподобяват формата на макове или не-хавлиени бутони.
 7. Kletra olkolistnaya - непретенциозен растение, което бързо заема огромни територии. Заради влагата той се чувства добре в близост до езера. Културата се нуждае от систематична резитба, тъй като образуването на цветя се случва само върху млади издънки.
За ваша информация!

За да се създаде декоративна композиция, използвани храсти от различни видове: цъфтежа в съчетание с иглолистни или ниско растящи тревисти растения. Въпреки че е възможно да се засаждат почти изключително твърда дървесина с дълга фаза на цъфтеж, най-важното е правилната оценка на бъдещата цветова палитра.

Идеи за използване в ландшафтен дизайн

Декоративните храсти се използват широко при проектирането на усамотени територии и зони за озеленяване.Под прозорците са засадени летни цветни екземпляри с фин, ненатрапчив аромат, където те изпълняват ролята на естествен освежител на въздуха. Ниско растящи екземпляри са поставени за формиране на цъфтящи граници, които ще ограничат зоната за отдих.

5 интересни идеи за създаване на пейзажни ансамбли:

 1. Нискорастящи храсти, които радват цялото лято със своя цъфтеж, използват алпинеума в долния ред до иглолистните дървета.
 2. Spiraea засадени като тения на зелена морава.
 3. С помощта на декоративни храсти, достигайки височина от 2-3 м, образуват живи плетове.
 4. Изкуствените водохранилища се изработват от растенията поради любовта на растението към влажни почви.
 5. Дългите цъфтящи екземпляри са засадени в близост до централните входове за жилищни помещения, беседки.

Декоративните храсти са в основата на всеки дизайн на територията. За да украсите напълно цветната леха, предната градина, те трябва да бъдат допълнени от различни растения, включително треви и дървесни форми.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
Декоративни храстиДекоративни храсти

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания