меню

Съвети 29.05.2019

Най-мразовитите храсти за градината

Устойчиви на замръзване цветни храсти

Храстите ви позволяват да направите територията уютна, да вкарате хармония в ансамбъла на пейзажа. Те са засадени в големи паркове и вили. За средната група се характеризират с трудни метеорологични условия през зимата. Поради тази причина, при избора на храст, който ще служи като градинска украса, трябва да се вземат предвид не само неговите декоративни качества. Растението трябва да е устойчиво на замръзване, така че лесно да издържи малко снежна зима или дълъг студ.

Устойчиви на замръзване цветни храсти

В райони с рисково земеделие със замръзване на голи почви, внезапно настъпване на тежко студено време, отглеждането на топлолюбиви растения е много трудоемък процес. Особено важен проблем за вили, собствениците на които идват от време на време. Решение, което ви позволява да не губите време за подслон / отваряне и украсяване на градината цъфтящи храстиима. Достатъчно, за да събере зимно-издръжливи растения.

Устойчиви на замръзване цветни храстиИма много неизискващи декоративни храсти. Въпреки това, си струва да се подчертае най-непретенциозен по отношение на зимните температури.

Таблица. Топ 10 на най-популярните храстови растения

име

Кратко описание

Spirea Непретенциозно растение, което цъфти обилно и дълго. Тя може да расте в частична сянка, на сравнително бедна почва. Височината на зимно-издръжливите храсти варира от 0,5 до 2 m, в зависимост от вида.
хортензия Non-капризна растение, което е покрито с цъфтежа съцветия по време на цъфтежа. Чувства се чудесно в северните райони. Храсти толерират добре засенчването, обичат влагата и плодородната почва.
bloodroot Типичните видове могат да издържат на температури до -40 ° С. Устойчив на суша храст, който се развива добре на богати на хранителни вещества почви. През периода на цъфтеж, който продължава цялото лято, яркозелената корона е покрита с малки цветя.
Лист от зелена ябълка Тя е декоративна не само по време на цъфтежа, тъй като има ярка златиста или лилава листа. Устойчив на замръзване Височина - до 3 m.
snowberry Белият сорт оцелява добре в суровия климат. Ширината достига 2,5 м. При липса на резитба се образуват гъсталаци. Чувства се добре в слънчеви зони и в гъста сянка.
Вайгел Устойчив на замръзване храст, който обича плодородна почва. Също така може да се развие в частична сянка, наслаждавайки се ежегодно с розови, рубинени или бели съцветия. Нуждае се от ежегодно подрязване, стимулиране на помпите и цъфтеж.
Chaenomeles Тя расте както на сянка, така и на слънце. Съставът на почвата за него няма значение. След обилно пролетно цъфтене през есента се наливат жълти плодове, наподобяващи лимони.
берберис Най-декоративната гледка на Тунберг. Освен цветята, тя се отличава с листа, чийто цвят се променя с промяната на сезоните. Тя се развива добре в райони на рисково земеделие, без да изисква подслон.
люляк Непретенциозен храст, приятен буен цъфтеж и сладък аромат всяка пролет. Непретенциозен. Основните условия - ежегодното подрязване и отстраняване на корените.
Forsythia Храст, цъфтящ дори когато целият сняг не слезе, обича влагата. Това е единственият "каприз" на непретенциозно растение. Цветът на листата се променя по време на вегетацията.

Устойчиви на замръзване цветни храсти

За ваша информация!

Дълго цъфтящи лапички се използват често като граници, които спомагат за отделянето на градинската зона от други райони.

Декоративни храсти в градината

Градинарство е инструмент, който ви позволява да направите територията добре поддържана, красива, уютна. Осъществяване на градината, собствениците често прибягват до използването на храстови растения. Те могат да бъдат засадени като тения на тревната площ с буйни зеленини, в алпийски алпийски възвишения и алпийски хълмове, украсени с помощта на декоративни храсти на входовете към беседката.

Избор на място за кацане

Създаване на композиция, когато се използват храсти, трябва не само да помисли за хармонията на ансамбъла. Важни нюанси:

  • изисквания за състава на почвата, структурата на почвата;
  • толерантност за затваряне на подпочвените води или затопляне на пролетта;
  • толерантност на сянка;
  • помпа и височина на короната.

Характеристики на отглеждане

Зимно-издръжливите храсти може да не се нуждаят от допълнителен подслон. Въпреки това, за поддържане на техните декоративни растения трябва да се полагат грижи, спазвайки определени агротехнически изисквания. Важни дейности, от които се нуждаят всички храсти в различна степен:

  1. Подхранването - дори растение със спирей, неизискващ към почвения състав, няма да цъфти изобилно на изчерпана почва. В началото на пролетта е по-добре да се хранят растенията с органично съдържание на азот в достъпна форма. И преди пъпките, фосфорът се въвежда в състава.
  2. Поливане - ако има малко естествени валежи, овлажнете стволовете на дърветата, като избягвате преливания. Растенията не обичат застоялата влага в корените.
  3. Подстригване - трябва да се оформят дори компактни храсти, придавайки желаната визия на короната. В допълнение, всяка пролет преди началото на потока сок, санитарна резитба се извършва, отстраняване на замразени издънки, които растат вътре.

Frost-resistant цветя храсти - украсата на всяка градина, независимо от стила. Те се вписват перфектно в рабатки, разделят територията на зони и крият грозни ъгли.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Устойчиви на замръзване цветни храстиУстойчиви на замръзване цветни храсти

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания