меню

Съвети 1.06.2019

Как да се отървем от обрасли сливи?

metody_borby_poroslyu

Въпреки факта, че личният парцел е разделен на зони, в зависимост от предназначението им, кореновите разсадници на овощните дървета от градината често се появяват в градините. От корените на сливиците се развиват особено интензивно. Има много причини за появата му: нарушаване на агротехниката на засаждане, условия по време на ваксинацията, увреждане на коренището. Определяне на фактора, който влияе на интензивността на образуването на допълнителни издънки ще ви позволи да се отървете от тях завинаги със собствените си ръце.

Обработени сливи: причини, вреди

Корените се образуват много бързо около това плодно дърво. За кратък период от време те заемат огромна площ, покълвайки дори в градинските легла. Дайте стреля не само собствено корени копия, но и ваксинирани. Тъй като кореновата система на потомството и царицата е една, а първата се храни непрекъснато, с течение на времето вече не е възможно да се прибира голяма реколта, а основното дърво започва да "изсъхва".

porosl

Причини за

Долната част на ствола на дървото е основното място на появата на издънки, които бързо растат. През лятото могат да растат до 20 поколения с различни размери, в зависимост от храненето, което получават. Има няколко причини за появата на издънки:

 1. Голи корени - с неправилно засаждане, когато нивото на слизане е твърде високо, или струя под силен натиск.
 2. Увреждане на кореновата система - при кацане в плитки дупки подземната част на културата се развива близо до повърхността. При разхлабване градинарите могат да причинят наранявания, от които издънките се развиват с времето.
 3. Неправилен тръбопровод в областта на присаждане - ако, когато растението се сгъсти на мястото с потомък, лентата се счупи, което е здраво фиксирано, прекъсва изтичането на хранителни вещества от короната в кореновата система. В резултат на това се създават коренови издънки, които осигуряват допълнително хранене.
 4. Неправилно подрязване на короната - с твърде много скъсяване на всички издънки, храната престава да тече към корените. Това причинява развитието на нежелани издънки.
 5. Прекалената хипотермия и сушата са фактори, които допринасят за появата на коренни кърмачета в голям брой.
Важно е!

Потомството от собствени сливи е подходящо за вегетативно размножаване, но тези, които произхождат от присадената пишка, са подложени на унищожаване, тъй като сортовите качества не носят.

Какво боли

Проблемът - в бързото разпространение на леторастите. Заема жилищна площ, нуждаеща се от храна. В допълнение, тя "издърпва" жизнеността на родителската инстанция и изчерпва земята. Резултатът - недостиг на култури и сливи и други култури, отглеждани на мястото.

Интензивността на появата на издънки на сортове

Образование корен потомство има редица нюанси. Едно от тях е разнообразие. Има някои, които растат в голям брой.

Таблица. Интензивността на развитието на леторастите, в зависимост от конкретния сорт.

Сливите образуват много обрасли

С леко развитие на коренните нещастници

"Местен Червен" "Анна Шпет"
"Унгарски обикновени" Renklod Altana
"Италиански унгарски" "Стенли"
"Очаковска жълта"  —

Ефективни начини за борба с коренните нещастници

За да се получи добра реколта, трябва да се отстрани плевелната растителност, включително младите растения. На първо място, трябва да се обърне внимание на превантивни мерки, които са лесни за извършване, определяне на причините за растежа на кореновите поколения.

 1. Ако корените са голи, е необходимо да се излее земята, за да се предотврати висок тип засаждане.
 2. Мулчирането на кръга на ствола ще предотврати нараняване на кореновата система.
 3. Чрез промяна на опънатата лента към по-слаба, можете да избегнете разрушаване на лентата на мястото за инокулация.
 4. При подрязване остават зоните на корона, способни на фотосинтеза.
 5. Ако дървото е засегнато от замръзване, по-добре е да го отрежете и да пресадите кълновете след присаждане.
срезание поросли

Ако младият растеж започва да се развива, той трябва да се отстрани в основата на корена, като практически не оставя никакви пънове. Младите издънки се отстраняват преди потока сок през пролетта. Също така е възможно да се извършват манипулации през есента, след изпускането на листата. Основното условие - за почистване на растежа на нивото на земята. Ако пънове са твърде високи, много издънки започват да растат от тях, образувайки храст.

Ефективни техники:

 1. Подстригване с нож - отстранете издънките под нивото на земята. Секциите на разфасовките се обработват от бодли. Също така премахнете издънките, които се появяват в ствола на дървото.
 2. Изолация - произведена чрез затваряне на картона с радиус от 5 м от ствола, овлажнен и изтъкан в почвата. Покрийте го с покривен материал, заспите със смес от пясък и почва. Пшеницата се засява отгоре.
 3. Мулчиране колело кръг - запазването на влага предотвратява развитието на леторастите.
 4. Използването на хербициди - в пънове на пънове пробити дупки и се изсипва там токсични химикали, покриващи третираното място с филм за една седмица.
За ваша информация!

Когато се използват хербициди, се предпочитат лекарства с непрекъснато действие. Ако се използват по-малко ефективни средства, концентрацията на работния разтвор се увеличава.

Своевременното отстраняване на леторастите е важен компонент за получаване на богата реколта не само на сливи, но и на други култури, които растат в близост.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
metody_borby_poroslyumetody_borby_poroslyu

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания