меню

Съвети 24.06.2019

Нар от камъка у дома

Гранат

За нар започва да расте и дават плодове у дома, трябва да изберете посадъчен материал. Ако искате да преминете през целия период на отглеждане, тогава трябва да започнете с покупката на зрели плодове на пазара. Когато не искате да чакате, можете да ускорите процеса чрез закупуване на хибридни семена. Познаването на характеристиките на отглеждането на нар ще позволи да се получи красиво дърво с големи плодове.

Подбор на семена, засаждане в субстрат

След като сте закупили на пазара зрели и напълно здрави нар, можете да го използвате за отглеждане на декоративно растение. Повечето от продадените на пазара нар се произвеждат от хибриди, така че са подходящи за плод на домашен праг.

косточки граната

За да ускорите процеса на отглеждане, можете да си купите хибридни семена в градинските магазини. Можете да засадите кост с нар. Семената, подходящи за сеитба, са много твърди на допир и имат кремав цвят. Ако костите са меки и имат зелено или бледо оцветяване, те не могат да бъдат засадени в земята.

Семената, предназначени за засаждане, трябва да се накисват във вода най-малко 12 часа. Когато се накисва, добавете 2-3 капки Epin или Zircon във водата. Такива капки ще позволят на растението по-бързо да покълне. Семената по време на поникването трябва да имат достъп до кислород.

Най-добре е да се сеят семена в универсален субстрат. Сушените семена се засаждат в универсална смес за цъфтящи растения на дълбочина 10-15 мм. Засадени кости, напоени с вода, покрити със стъкло и поставени на слънчево място.

Интересно!

100 грама нар съдържа 70 калории. Плодовете са подходящи за хора на диета.

Характеристики на отглеждане

Семената от нар ще поникнат само в рохкава почва. Съставът трябва да съдържа торф, питателна почва и пясък. Най-добре е да се сеят семена през последните седмици на февруари или в първите седмици на март. Дървото ще поникне за 15 дни.

vshody granata

Растението се чувства комфортно при температура от 25 градуса. Сместа на почвата в горчиво трябва периодично да се навлажни с топла вода от пръскачката. Стаята, в която расте дървото, трябва да бъде излъчена.

Когато се появят няколко издънки с листа, те седят на горчиво място. В пота трябва да се дренира, а коренът се съкрати с 1/3. Слънчевите лъчи трябва да осветяват дървото поне 2 часа на ден. Светлината трябва да бъде разсеяна. След появата на две двойки листни плочи растението се затяга, за да стимулира растежа на страничните издънки.

Важно е!

Когато дървото има два върха и на всеки един от тях, три листа от растението отново се прищипват. След такива процедури, растението ще има много листа и ще изглежда като дърво. Температурата на въздуха трябва да е 20 градуса.

След 10 месеца, дървото започва първия цъфтеж. През есента листата от нар падат и растението попада в състояние на покой. Заводът започва да почива, така че поливането се намалява, торът спира, а температурата на въздуха пада до 10 градуса. Почиваването продължава 1-2 месеца. След почивка на дървото се появява нов лист и нарът става още по-красив.

Как да се полива

Поливане растения в периода на развитие, плодните, цъфтящи в изобилие. Поливането на нар трябва да бъде 1-2 пъти за 7 дни. Ако дървото се излее, тогава ще се появят кафяви и жълти петна.

През зимата поливането е значително намалено, но се наблюдава, че почвата не изсъхва. През пролетта и есента дървото обича да пръска 2 пъти седмично. Ако времето е много горещо, можете да пръскате дървото по-често. През зимата пръскането с нар не се нуждае.

В турските кафенета сокът от нар се продава като силен афродизиак.

тор

От март до ноември растението изисква минерално торене 2 пъти за 30 дни. Когато дървото е в покой, няма нужда да се прилага тор. В допълнение към минералните, органични торове могат да бъдат използвани, например, лопен. След поливане се използват органични торове. Можете да използвате лопен, носилка.

резитба

Младо растение в рамките на 6 месеца става дърво. За да придадете на растението красива форма, трябва да формирате короната на растението. Има 5-6 основни клона на растението и те са подрязани. Формиране на короната трябва да се има предвид, че образуването на плода се случва на узрели издънки миналата година.

Обърнете внимание!

Ако растежът расте бързо, тогава е необходимо допълнително рязане на клоните.

трансплантация

Трансплантацията от нар се извършва в края на зимата, ранна пролет. Ежегодно се пресаждат растения на възраст под пет години. След това веднъж на всеки три години. Увеличаването на пота става като образуването на растението.

granat_razmnogenie

Дренажът трябва да бъде височина на пота. Трансплантирани растения чрез прехвърляне. Ако корените са повредени по време на трансплантацията, мястото на увреждане е внимателно подрязано.

Плодове у дома

Цъфтящото дърво започва през април и завършва през август. Цветовете са с форма на стомна и камбана. Цветовете на плодовете не са оформени. На дърво се образуват само 10% от плодоносните цветя. Плодните цветя живеят до 10 дни. Цветовете с форма на кутийки попадат бързо.

През есента, след цъфтежа, малките плодове започват да се оформят. Плодът е покрит с твърда кора. В плода има семена. Плодовете на домашното растение са годни за консумация, но кисели на вкус. Гранатите не трябва да се консумират, те са по-подходящи за декориране на стая.

заключение

Нарът расте добре у дома, при условие, че се полагат по подходящ начин. Растението обича разсеяна светлина, постоянна температура на въздуха, обилно поливане, тор.

През зимата дървото се нуждае от почивка, а след хибернация растението става по-силно и по-красиво. Къщата може да даде плодове. Плодовете са кисели на вкус, но не носят специална полза за тялото.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
ГранатГранат

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания