меню

Съвети 29.05.2019

Как да се отървем от мол? Най-доказаните методи

Къртици, които се появиха на сайта, могат да причинят много проблеми. За да се отървем от неподготвените гости завинаги, трябва да бъдете търпеливи и с определени познания.

Каква вреда правят къртиците и е необходимо да се борим с тях

По принцип, къртиците са безвредни за култивираните култури, не се хранят със засадени семена, освен това, те са дори до известна степен полезни, тъй като ядат вредни насекоми. Но в търсене на храна (мишки, червеи), слепите могат да подкопаят корените на растенията, поради което умират. Освен това на сайта се появяват непривлекателни и безполезни фунии.

Също така е много опасно за човек да влезе в дупката и ако това се случи, животното може да ухапе много госта. Къртиците са остри, освен това могат да носят опасни заболявания, включително бяс.

Sonic repeller го направи сами от пластмасова бутилка

Този метод е много прост. Тя се крие във факта, че в бутилката се нарязват "остриета". Те трябва да се огъват, навиват пръчката в шията. Такова устройство е залепнало между земните могили. Устройството работи при ветровито време. Звукът, който той създава, е неприятен за къртиците, а пръчката помага да се насочи този звук към почвата, като по този начин подобрява ефекта.

Как да изплашим животните с миризма

Този метод не винаги е успешен, защото, усещайки миризмата, този бозайник може да направи и други движения, но това не гарантира, че ще напусне мястото.

Методът е добър само на етапа на изследване на животното на мястото, докато е желателно да се поставят такива репеленти върху целия обект.

Погребан в парцали, напоени с бензин, керосин, дизелово гориво. Миризмата ще продължи няколко години.

Засаждане на специални растения

Ако цветя или растения растат на парцела, миризмата на която е неприятна за бенки, те едва ли ще дойдат там. Тя може да бъде чесън, лук, цветя със силен аромат, като невен, невен, хризантеми, но те ще започнат да цъфтят само от средата на лятото. Но сред примущите ще помогне зюмбюл, шила и други малки цветя.

капан

Не е най-хуманният начин да се отървете от неканени гости, но много ефективен. Животните се движат по норка, като изтласкват от долната си част с остри нокти. Когато един мол попада в такъв гладък капан, той става безсилен и не може да се освободи.

Такива капани са пластмасови и метални. Първият може лесно да бъде направен сами. Изисква пластмасов съд с нарязан връх. Те правят разфасовки по периметъра, те трябва да се накланят малко. Горната част се поставя напред с листенца. Частите се закрепват с тел, както е показано на фигурата.

След това капанът остава вкаран в отвора. За да се постигне 100% ефект, в бутилката се поставят няколко червеи. Къртицата може лесно да се изкачи в бутилка, но излизането от нея няма да работи и ще умре след известно време.

В друго изпълнение се използва метална или пластмасова тръба. Нейната дължина трябва да бъде най-малко един и половина метра, а единият край - стеснен. В другия край, използвайки контур, поставете щепсела във формата на квадрат. Пълзящ в тръбата, звярът го вдига и вече не се избира назад.

Не забравяйте, че и двете изброени варианти са нечовешки и противоречат на традицията на европейците да се отказват от къртици, които между другото са включени в Червената книга.

химични агенти

Това не означава, че този метод е ефективен, защото е малко вероятно животното да изяде отровата стръв, защото се храни изключително с червеи и червеи. Сред специалните отрови са "Лешникотрошачката", "Кротомет", "Антикрот".

Възможно е да се премахне мол от мястото, но това ще отнеме време и усилия. Най-добре е да се използват хуманни методи.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания