меню

Доматените сортове със снимки и описания 13.05.2019

Най-плодородните сортове домати в оранжерията ми

sorta_tomatov_dlya_teplic

Изборът на семена от домати е труден етап, тъй като магазините са пълни с имена. Има много разновидности и разновидности. хибридикоито дават чудесна реколта. Но всеки човек, разчитайки на собствения си опит, прави свой собствен списък на най-плодородните сортове. За отглеждане в оранжерия, можете да вземете най-продуктивните сортове, които имат добра устойчивост на болести и вредители.

Какво да разгледа

При избора на сортове домати за засаждане обърнете внимание на редица фактори:

  • добиви;
  • климатични особености;
  • период на плодове;
  • устойчивост на заболявания;
  • място на поникване.

При избора на най-доброто разнообразие е важно къде ще расте културата: в оранжерия или на открито. За парникови условия могат да бъдат идентифицирани най-много прибиране на реколтата вид.

Съвет!

Много компетентно комбинират високи и късо растящи домати в една оранжерия. Последните видове са засадени по периметъра, а високите са разположени в центъра. Ниски плодове от домати по-рано, след прибиране на реколтата, те се отстраняват, за да направят място за високи.

De barao

Много популярен вид домати. Има няколко подгрупи, но основната им разлика е цветът на плода. Като цяло грижата за Де Барао е същата. Висока индетерминантна степен, която се отличава с късен плодов период (от момента на засаждането до събирането на плодовете отнема 115-120 дни).

Височината на храстите достига 2 метра. Всичко зависи от вида на почвата, в която е засадена културата. Бушът е неопределен, затова непрекъснато премахват стадийците, прищипват върховете и образуват храсти.

Непретенциозен изглед, от който се получава реколтата, дори и при минимално поливане. Средният добив е 10 кг на растение. Плодове с тегло до 100 грама.

De-Barao-гигант

Sort De Barao се характеризира с високи нива на запазване на качеството, транспорт, отличен вкус. Вкусът на доматите е много нежен и приятен. Има едно докосване на киселина и малка сладост.

Основното предимство е устойчивостта към болести и вредители.

Пролет север F1

Избирате измежду най-много събиране на домати за оранжерии, обърнете внимание на ранния хибрид на определящия тип. Тя се отглежда за продажба, тъй като се характеризира с бързи периоди на зреене (100 дни от момента на появата) и добри показатели за транспортиране.

Буш с малък ръст (50-60 cm). Въпреки малката височина, можете да съберете 8-10 кг от всеки храст. Плодове със среден размер около 200 грама.

tomat-Весна

Буржоа F1

Един ранозрел вид домати (от момента на засаждане до узряване на плода отнема 100-105 дни), който расте добре на всяка територия на страната.

Съвет!

За да растат домати Буржоа F1 в северните райони може да бъде само в парникови условия.

Втулки с височина до 1,5 m, стандартни. Необходимо е да се извършва редовно отстраняване на пасинките и образуването на храсти. Клоновете са сравнително слаби, така че трябва да свържете и монтирате опори.

Плодове със среден размер 150-200 гр., Може да достигне 400. Добивът на квадратен метър е 8-12 кг. Привлича градинарите гъвкавост. Използва се за консервиране, производство на сокове, прясна консумация.

burzhuj f1

Предимствата на този вид са високата устойчивост на много болести. Но тя се нуждае от лечение от вредители, тъй като често може да бъде засегната от колорадския бръмбар, охлювите, акарите.

Избор на различни домати, е необходимо да се вземат предвид различни фактори, да слушате опита на по-опитни градинари. Но без значение какви отлични характеристики определя производителят, без да спазват правилата за грижа и качествена грижа, обещаната реколта няма да работи.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
sorta_tomatov_dlya_teplicsorta_tomatov_dlya_teplic

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания