меню

Доматените сортове със снимки и описания 4.12.2017

Най-плодовитите, сладки сортове домати

Има ли нужда да търсите най-плодовитите сладки сортове домати и закърнелите култивиращи се и ги изпробвате на леглата си? Разбира се, че има. Описание на сортовете е едно, но специфичните условия са напълно различни.

Вашето внимание представя сортове с високи добиви, отличен вкус и тези, които не растат над 60 сантиметра.

Amur Dawn

Агрофирма "Седек" представи на пазара един домат, който първи ще ви зарадва с плодове. Това ще бъдат не само първите домати, които се ползват във всеки случай, но и домат с чудесен вкус.

Като салата, тя има високо съдържание на сухи вещества и захари. Кумулативният баланс прави вкуса не забравен.

Растението е кратко с доста голям лист. Неговата плътност е средна, плоска кръгла и гладка. След като си взел красив, розов домат, вече имаш удоволствие, без дори да се опитваш.

Плодове със средно тегло 100-120 g.

Предимствата са неоспорими:

 • голям вкус;
 • ранна зрялост;
 • приятелско завръщане на плодове;
 • добър добив.

Този домат е трудно да се открият недостатъци, той засяга заболявания на ниво стандартни сортове.

"Калинка"

Вкусен и продуктивен домат не е задължително да е голям. Коктейлните домати са много търсени, а чрез засаждане на няколко храсти в градината можете да осигурите красотата на интериора на имението за лятото и празничната трапеза за цялата година.

Агрофирма Аелита представи сорт с малка листа и малки червени плодове до 12 грама доматен сорт.

Недостатъкът - изисква обвързване и оформяне.

Предимство:

 • висок добив (до 9 кг на квадратен метър);
 • ранно плодните;
 • красива, еднородна форма на плодове без кълцане;
 • разширено плодоносене;
 • универсалност при употреба (в салата и в буркан).

недостатъци:

 • огромни храсти;
 • домати с дебела кожа;
 • повече върхове от реколтата.

Оценете всички възможни предимства. Но когато целият домат попадне в устата, незабавно се извършва експлозия от удоволствие. Доматът е много вкусен, приятен, нежен.

Резистентността на сорта срещу болести не е повече и не по-малка от тази на стандартните сортове.

"Пинк Бул"

Да разберете кои сортове домати са най-сладките, не можете да пропуснете това разнообразие. Но за да разберем прекрасния вкус на тези домати, трябва да изчакате малко - късно узряло разнообразие. Въпреки това, за някой, който вече е засадил този сорт, не е проблем. В очакване на дегустация на вкусна домати, зеленчукопроизводителите се съгласяват да изчакат, за да узреят.

Голям със светли ребра, плодът е с дължина до 310 гр. Плодовете са розови, с мека, мека и невладяна плът.

Недостатък:

В стъблото на плода има тъмно петно. Въпреки това, тези, които вече са отгледани домати, знаят, че премахването на деликатната кожа може веднага да види розова плът. Еднородността на цвета на пулпата е впечатляваща, така че този лек недостатък е простим за идеалния домат.

Предимства:

 • висок добив (до 400 kg / ha);
 • висока продаваемост и еднородност на плодовете;
 • отличен вкус, според дегустаторите 4.9 точки;

Плодовете са многокамерни, но стаите са изпълнени с нежна и приятна плът.

прочетете също така: Семена от домати от сибирската селекция, най-плодотворна

"Челото на бика"

Уникално, интересно разнообразие. Самото име е взето със сигурност заради формата на доматите. Плодовете са кубовидни, въпреки че върху торбичките понякога са боядисани плоско-закръглени. Въпреки това, оригиналния, сортови домат, авторът на който Дедерко В.Н.донесе разнообразие достоен за възхищение.

Не висок растеж, но много висок добив, разнообразието изисква внимателно подвързване и формиране.

По отношение на зреенето е средно с голямо, масивно листа, богата тъмна зеленина. Растението е със средно узряване, а първото съцветие не бърза да поставя отметка, но следващите бързо минават.

Огромен кубичен, червени плодове понякога достигат тегло от 480 г, но като недостатък, плодовете не са дори. Същият храст носи домати от 100 до 500 грама

Предимства:

 • страхотен вкус;
 • отличен добив до 18 кг / кв. м.
 • устойчивост на топлина.

недостатък

 • стокова доходност 51%.

Ниският добив не прави този домат по-лош. С такъв висок добив, някои от плодовете ще отидат за салата и продажба, а някои за преработка, която е перфектно получена от плодовете на този сорт.

"Валентина"

Разнообразие от края на миналия век. Институт по обща генетика. NI Вавилова, Москва, даде на света разнообразие, но не се включи в нейната "промоция", а всъщност е напразно, той заслужава специално внимание.

Домат от този сорт, всеки е добър. Красива в салата и много добре поддържана в калай.

недостатъци:

 • изисква staving;
 • изисква жартиери и подкрепа.

Как би могло да бъде иначе, когато храстите са натъпкани под тежестта на плодовете, защото много от тях са вързани и определящото растение не може да ги нахрани.

Ранното узряване позволява да се консумират домати в началото на юли. Доматите са ясно видими и погалени от слънцето поради факта, че листата са малки и не са много, а по цвят е светложълто, с леко зацапване.

Плодът е яйцевидно-издължен, гладък, гладък. Цветът, за съжаление не всеки харесва, той няма богат червен, но по-близо до червено-мръсно-оранжево. Самият домат не е много голям до 90 гр. Той пълзи в буркан перфектно и лесно се изтегля.

Предимства:

 • високо съдържание на твърди вещества;
 • високо съдържание на захар;
 • ниска киселинност;
 • отличен вкус на пресни и консервирани домати;
 • висок добив (до 500 kg / ha);
 • висок добив на хомогенни търговски продукти;
 • висока устойчивост на засушаване.

Доматът от този сорт заслужава внимание, особено тези, които ценят вкуса и качеството на консервираните домати.

Вижте също: Сортове домати за Сибир със снимки и описания

"Giant"

Доматът се продава от Агро-Бест ООД, Смоленск, също е създател на сорта. В продължение на десет години "Гигант" спечели своите почитатели и продължава да "завзема" територията.

Въпреки че растението е закърнело, изисква внимателно обвързване и оформяне, за да се запази цялата култура. От тази разновидност не може да се получи ранна култура, тя е средно време на зреене, но е дългоочаквана и желана.

След изчакване на пълно плод, зрели домати ще бъдат достатъчно тежки до 260 г, кръгли, със слаби ребра. По плътност плодовете са средни. Тяхната плът е нежна, умерено сочна. Обелете със средна плътност, но в състояние да предпазите плодовете от напукване. Доматите са червени, но с интересен розов оттенък.

Вкусът на доматите е много приятен. Дегустацията е отлична. В допълнение към идеалните качества за салата, доматите се държат добре при ецване. Тъй като той не влезе в буркана, домакинята, странно достатъчно, ги нарежете на филийки. Такива парчета не губят своята форма дори по време на топлинна обработка.

Предимствата на сорта

 • Страхотен вкус;
 • Устойчивост на температурни промени;
 • Висока производителност (до 10 kg m2)

"Роял"

Името на сорта говори само за себе си. Животновъди ООД АЕЦ "Агровнадрение" Астрахан създаде сорт, който се превърна в любим, както сред градинарите, така и сред фермерите.

Доматът е чудесен за салата и отлични суровини за получаване на перфектни продукти от домати.

След като доматите се отглеждат напълно, трябва да отнеме поне 120 дни, докато се насладите на узрелите плодове.

Вегетативната форма, макар и къса, е много мощна, а височината му е в рамките на 60-80 cm.Интересна особеност на сорта е, че първата китка може да се види след 6-7 листа, след това след 1-2, но само на един изстрел има не повече от три.

Плодът е наистина кралски, макар и не еднороден. Кръгла и гладка, понякога може да има лек ластик, но теглото е от 150 до 300 г. Разтягането на плодните ви позволява да се наслаждавате на вкусни плодове за дълго време и да не бързате да преработвате, защото доматите остават на храстите дълго време.

Вкусът на „Роял“ е изгладен, нежен, с добър вкус на домати. Дегустацията показа, че такъв домат може да бъде оценен като “отличен”.

Отличен показател за сорта е резистентността към цял комплекс от заболявания. Този домат не се повлиява от гниене на върховете, вирусни мозайки и джудже.

предимства:

 • добиви;
 • висок добив на продукт;
 • големи плодове;
 • размножаване на плодните навреме.

"Лотус"

Ако търсите не само вкусен и плодотворен домат, но и такъв, който при всякакви метеорологични условия няма да бъде засегнат от болестта, тогава Lotus е за вас.

Разнообразие, което не само дава ранни плодове на домати, но и доставя истинско удоволствие на вкус.

Растителната форма не е дебела, със средна мощност на растежа на издънките, а височината не е по-висока от 50 см. Странността на това разнообразие е, че отвора на първото съцветие n започва след 8–9 листа, след 1-2, и в същото време е рано.

Плодовете в пълна зрялост са кръгли и гладки, розови и с тегло до 100 гр. Изглежда, че тези домати не представляват нищо специално, но това е докато ги опитате. Деликатен, сочен пулп с приятен вкус и дълъг финал не оставя избор.

Предимства:

 • добро залепване при всякакви условия;
 • висок добив;
 • страхотен вкус.
Jpeg

"Crimson Dream"

Изборът на най-сладките сортове домати може да не е в състояние да намери семената на този домат, но не го пренебрегвайте. За много кратко време този сорт ще бъде добре познат сред любителите на доматите.

Сортът е вписан в регистъра през 2017 г. Създатели на "Crimson мечти" LLC НПО "Градина и градина" Челябинска област. Сортът е вписан в регистъра за отглеждане и всички региони на страната през първата година на тестване, а това казва много.

В началото на плодовете на вкусни домати за консумация на салати, изглежда, че това не е нищо ново, но розовият домат с такава реколта все още не е вкусен от нашите зеленчуци.

Доматено плоско-закръглена форма и много красив, богат розов цвят. Плътността е средна, а ребрата, покриващи плодовете, са леки за някои домати, но не и за някои.

Теглото на доматите не пада под 380 g, но 450 също е норма. В същото време, реколтата може да бъде събрана до 15 кг на квадратен метър, което е много за ниско растящите домати.

предимства:

 • вкус;
 • добиви;
 • едроплодните.

Вижте също: Поликарбонатни парникови домати, най-добри класове

"Obzhorka"

Класически консерви от домати. Но когато тези домати се изваждат от буркана, всеки единодушно се съгласява, че този домат е най-добрият.

Универсалната цел на доматите, започвайки рано да дарявате плодовете си, изисква от вас да навременно подгънете. Закръглените, плътни, месести плодове са изключително плътно „седнали“ на растение от домати и просто се разбиват под тежестта на реколтата.

Доматите са със средно тегло 100 грама, но вкусът им не е просто добър, а различен и след като са засадени само няколко храсти, семейството ще бъде напълно снабдено с шевни продукти за зимата.

Предимства на доматите:

 • добиви;
 • голям вкус;
 • гъвкавост.

Изберете от какво. След като разгледа сортовете, можете да се опитате да растете и да получите истинско удоволствие от добива и вкуса.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 2,00 от 5)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 1
 1. Куричак Людмила

  Искам да купя един вид 1 пакет

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания