меню

Препарати и торове 23.05.2019

Тор от хляба за цъфтеж и краставици яйчник

Тор за хляб за краставици

За отглеждане на сочни зелени краставици на вилата ще бъде полезен обикновен тор от хляб. Той действа още от първия път: растенията растат бързо, развиват се активно и започват да дават плодове рано. Лесно е да приготвите инфузия, но можете да я използвате няколко пъти през целия вегетационен период.

Принципът на действие и предимствата на зърнените торове

Хлябът съдържа много ценен компонент за растителни култури - дрожди. Те се състоят от хранителни вещества, органични съединения, минерали. Когато дресингът на дрождите попадне в почвата, бактериите и гъбичните спори, които живеят в него, добре усвояват добавката и това веднага се отразява на зеленчуците. В резултат на това краставиците изглеждат много по-добре и по какви причини:

Тор за хляб за краставици
 • кореновата система става по-мощна, бързо се развива;
 • ускорява се разлагането на предишните органични превръзки: оборски тор, дим, пепел, конски оборски тор;
 • броят на оранжериите върху храстите се увеличава значително;
 • увеличава се количеството на “добрата” микрофлора в почвата;
 • плододаването настъпва по-рано от очакваното с няколко седмици;
 • храстите, които изостават, стават по-силни, камшиците стават по-дебели и по-мощни.

Някои градинари дори забелязват промяна в вкуса на плода: от дресингът на хляба, месото става сочно и приятно подслаждащо.

Интересно!

Още от времето на Русия всички растения в зеленчуковата градина са били хранени с тор на хляб. Отдавна се смята за доказано народно средство и все още се търси сред многото летни жители.

Хранителни добавки за зърно

Ще ви трябват бисквити, хляб, корички. Можете да вземете замразения продукт или вече е изтекъл, няма разлика. Опитните градинари твърдят, че черният хляб се скита по-бързо от белия, но малко подкислява почвата. Въпреки това, хлябът е подходящ и за печелене на пари, само времето, необходимо за ферментация за няколко дни. Добавката се приготвя в следната последователност:

 • напълнете кофа с капацитет 10 литра на 2/3 от хляба и коричките;
 • напълнете съдържанието с вода при стайна температура и настройте налягането. Натоварването няма да позволи на кората да излезе и да я предпази от образуването на мухъл;
 • напълнения контейнер се прехвърля на топло тъмно място и се оставя за 5-7 дни. Колкото по-топъл ще бъде в стаята, толкова по-бързо и по-добре ще се осъществи процесът на ферментация.

Когато се получи ферментация, мехурчета със специфична миризма се появяват на повърхността на течността, събрани в бяла пяна. Ако има много, то процесът е в разгара си, а ако няма мехурчета, тогава няма да има пяна. В края на ферментацията те филтрират масата от остатъците от подутия хляб, тъй като е необходим само течен разтвор. Концентратът се разрежда 3 пъти, ако хлябът е малко (около половин кофа), след това може да се разреди 2 пъти. Горната превръзка е готова за употреба.

Използването на тор на зърно

Донеси хляб с дресинг само в основата, като го замени с редовно поливане. Трябва да се използва по време на активното разработване на краставици. След като на миглите се появят млади яйчници, можете да започнете хранене.Ако почвата, в която растат културите, има лош органичен състав, тогава добавката може да се прилага от момента на разсада в фаза от 4-5 листа.

Скоростта на напояване на храст е 0,5 литра. За да получите добра реколта, зелени неща са достатъчни хранете културата 1 път в 5-10 дни. Общият брой превръзки не трябва да надвишава 4-5 пъти. Зърнената превръзка, провеждана по време на цъфтежа, увеличава броя на женските съцветия и това има положителен ефект върху добива. По време на узряването на плодовете на тора, по-добре е да не се използва или да не се използва повече от 1 път за целия период.

Вредното въздействие от добавката на зърната може да е резултат от твърде честото използване или неспазване на установените концентрации при приготвянето на торове. С високо съдържание на дрожди в почвата почвеността на почвата се увеличава значително, което може да повлияе зле на състоянието на растенията. Ако краставиците внезапно изсъхнат, а листата изсъхнат на стъблата, яйчниците се образуват бавно, след това се прекъсва подхранването и се балансира киселинността на почвата до неутрална стойност.

Внимание!

Хлебните превръзки се използват не само за краставици, но и за домати, плодове и ягодоплодни култури, чушки и дори цветя.

Други възможности за обличане на хляб

За най-добри резултати, градинарите препоръчват използването на тор в съчетание с други хранителни вещества. По-сложният хранителен състав оказва силно въздействие върху краставиците. Като допълнителен източник на азот, няколко шепи прясно нарязана трева се поставят в кофа с хлебни корички. Азотните съединения са необходими за добрия растеж на зелената маса в растенията, така че тъканите и листата ще се оформят по-добре.

Друга хранителна смес може да бъде приготвена съгласно следната рецепта:

 • в барел от 100 л се прави кофа с прясно нарязана трева;
 • към съдържанието се добавят около 1 kg натрошен хляб и 500 g дрожди;
 • изсипете цевта на върха с вода и разтворете чаша захар.

Захарта ще допринесе за ферментацията. Покрийте съда с капак или филм и го поставете на топло място. След 5-6 дни към цевта се добавят 4-5 чаши фина дървесна пепел. Активната добавка е готова. За използването му концентратът предварително се разрежда с вода в съотношение 1: 5.

Превръзка за хляб е ефективен, но много достъпен продукт, който може да се приготви у дома. Когато се използва правилно, дава добър ефект: краставиците са здрави, а съставът на почвата се променя към по-добро. Необходимо е да се опита веднъж такъв тор, и той бързо ще стане любим не само за оранжерии, но и за други култури.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 оценки, средно: 3,80 от 5)
Зарежда се ...
Тор за хляб за краставициТор за хляб за краставици

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания