меню

Отглеждане на домати 16.07.2018

Какво се случва, ако хранят доматите с хляб

Доматено растение

Превръзка от хляб е бърз и достъпен начин да наситите доматите с витамини и микроелементи. Неговата хранителна стойност не е по-лоша от тази на синтетичния тор. Можете да кандидатствате през целия вегетационен период на растенията. За зърнени кисели градинари използват черен, ръжен и бял хляб.

Тайната и ползите от хлябния тор

Коричка за хлябТайната за ефективността на хляба е дрожди, които са част от печенето. Биологично активните полезни бактерии са катализатор в развитието на живите организми. Маята е стимулант за растежа на растенията. Положителният ефект от въвеждането на храненето на зърно ще бъде само когато е надлежно подготвен и направен своевременно.

Ползите от храненето със зърно:

 1. Активира растежа на растенията в рамките на 2-3 дни след полагането му върху почвата.
 2. Увеличава устойчивостта към болести и неблагоприятни метеорологични условия.
 3. Насърчава формирането на силна коренова система.
 4. Увеличава растителността на растенията.
 5. Увеличава вкуса на отглежданите плодове.

След оплождане на почвата, бактериите от дрожди започват да взаимодействат с органичните вещества на почвата, като ги обработват и освобождават азот и други хранителни вещества.

Важно е!

Превръзка с хляб трябва да се нанася с калиев тор. Факт е, че по време на преработката на органични вещества, бактериите се хранят с калий, като по този начин изчерпват почвата. Затова, заедно със зърнената течност, добавете ясен.

Хляб като тор за растения

Можете да се хранят не всички растения в един ред. Някои от тях реагират положително на въвеждането на хляб, докато други могат просто да умрат. Кои растения могат да бъдат оплодени и кои не са?

"Любителите на хляба" включват: краставици, домати, патладжани, моркови, ягоди, ягоди, цветни култури, пъпеши, чушки. Храната може да корен и листен начин.

 1. Подхранват се краставици, пъпеши, ягоди по време на размножаване, цъфтеж, образуване на плодове. Честотата на хранене е 15-20 дни. Можете да добавите квас до есента, докато растението дава плодове.
 2. Домати, чушки, патладжани, торят и в градината или в оранжерията, поне три пъти. Първият, когато яйчниците започват да се образуват, вторият и третият, по време на плодните, с интервал от 10-15 дни.
 3. Цветните култури се хранят няколко пъти на сезон. Първото въвеждане на хранителни вещества се извършва през пролетта, за да се активизира растежа им и да се ускори образуването на зелена маса. При втория път торът се нанася преди цъфтежа.

Тор за хлябВ същото време, преобличането на основата на хляба влияе негативно на състоянието: чесън, картофи, лук, както и болни растения. Растителните култури започват активно да развиват зелена маса, но тора не влияе върху развитието на плодовете.

Топ дресинг доматен хляб

Подправка на домати с хляб и коприваПодправянето с хляб ви дава възможност да получите богата и вкусна реколта. Доматите реагират много добре на торове. Добива се след като хлябът се овкуси с 25%.

Не забравяйте основните правила на торовете:

 • За да може хлябът да започне да действа, той трябва да се внася само в добре затоплена почва. Ето защо ефектът от храненето ще бъде само през лятото или в добре загрята оранжерия;
 • поливане домати е необходимо само преди плодните домати, след като не се препоръчва;
 • преди да направите стартера, трябва да напоите растенията, за да може кореновата система по-активно да абсорбира хранителните вещества;
 • за подобряване на ефекта от инфузията на хляба, добавяне на дървесна пепел или черупки от яйца, смлени на прах;
 • по време на сезона се препоръчва да се нанесе топ лимон 2-3 пъти;
 • торенето се препоръчва в корена вечер, когато почвата е все още топла, а слънцето вече залязва и изпарението от почвата не е толкова активно.

Торове от разсад хляб

След поникването, доматите изискват хранителни вещества, които биха увеличили растежа им. Идеалният момент на този етап е превръзката за хляб. Ферментацията се препоръчва за 20 дни след постъпването на семената.

Закваска "Черно сухарче"

Закваска Инфузията се приготвя на базата на черен хляб и топла вода. В половин кофа вода, с температура 25-30 ° С, поставете 2 килограма черен хляб. Покрийте горната част с капак или плоча, поставете товара, така че хлябът да не се появи. Оставете кваса за 7 дни, за да ферментирате. След това прецедете разтвора през сито или тензух, разредете се с три литра топла вода. Поливайте разсада в основата.

Инфузия "Естествен"

Наситени всички хранителни вещества ще позволят на сместа на базата на пресен мулеин, хляб и сено. В кофа поставете 3 килограма лопен, 2 килограма натрошен хляб на кубчета, напълнете останалото със сено, покрийте с топла вода. Оставете го за 14 дни. На петнадесетия ден изцедете месото. След това разредете един литър от сместа в 10 литра топла вода, посадете разсада от 0,5 литра на храст.

 

Полезна информация!

Не се страхувайте от острия мирис на инфузията върху хляба и факта, че той липсва. Острата миризма се дължи на процеса на ферментация и освобождаването на газове от различно естество. Така трябва да бъде, това означава, че сте направили всичко както трябва.

 

Подхранване по време на пъпките и цъфтежа

За да се повиши плодността на доматите, едно преработване на зърнена тесто ще бъде недостатъчно. Все още трябва да оплоди растения по време на начинаещи и цъфтежа. Това ще увеличи броя на яйчниците и вкусовите характеристики на плода. За тор, използвайте следните рецепти за приготвяне на инфузии на хляб.

Закваска "Хляб и коприва"

Инфузия на коприваВ еднакво съотношение напълнете кофата с натрошени галета от черен или бял хляб и със свежа коприва, покрийте с топла вода. За потисничество, върху съставките, сложи бутилка вода. Оставете сместа за една седмица, за да се влее. След 7 дни се изцежда. Полученият стартер се разрежда с вода. На кофа с топла вода ще се нуждаят от 2 литра инфузия "хляб-коприва".

"Бюджет" за вливане

За да приготвите инфузията, не е необходимо да използвате пресен хляб. Като основа вземете коричките и бисквитите, които могат да се събират през зимата и пролетта. Хлябът се задържа достатъчно бързо, така че да не се хвърля в кофата за боклук, да се нарязва на галета и да се съхранява до лятото, за да може по-късно да приготвите питателна превръзка.

Сложете събраните сухари в кофа, покрийте с топла вода. Настоявайте под ярема, така че сухият хляб да не се появи и да не е покрит с плесен. Ферментната инфузия трябва да бъде поне 4 дни на топло място. Знак за готовност означава пълното отсъствие на бяла пяна. Следващата стъпка, преди да се използва инфузията, е да се прецеди тортата и разтворът се разрежда с топла вода едно към едно.

Отзиви

От многобройните ревюта на различни форуми, хлябната квас е сред първите 5 най-добри естествени торове. В допълнение към хляба, някои градинари също добавят стари сладко или гранулирана захар към киселата тесто. Сладостта ускорява процеса на ферментация и инфузията е по-бърза. Също така, градинарите препоръчват да ферментират хляб с различни пресни билки, след което маята се оказва „мега питателна” и зеленчуците растат като на дрожди. Като основа градинарите използват неликвидни хлябове, напълно застояли и дори покрити с плесен.Имайте предвид, че това по никакъв начин не влияе на резултата. В крайна сметка, най-важното е дрождите, които се съхраняват в печене.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Доматено растениеДоматено растение

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания