меню

Препарати и торове 22.05.2019

Тор от картофен бульон за разсад

Тор от картофен бульон за разсад

Много различни тайни от градинари. Те са полезни, ефективни и много по-безопасни от лекарствата, базирани на магазините. Ето, например, картофен бульон. Оказва се, че може да се използва като тор за разсад. Само първо трябва да се запознаете с правилата за неговата подготовка и използване.

Какво е полезно

За нормалното развитие на разсад се нуждаят от много микроелементи. В самото начало има достатъчно плодородна почва. Но от около 30-40 дни от живота младите кълнове започват да изпитват недостиг на калий. Този компонент е необходим за добро цъфтеж, пъпкуване и по-нататъшно образуване на плодове, както и:

Тор от картофен бульон за разсад
  • стимулиране на фотосинтезата;
  • повишен отток на въглехидрати от листата до други части на растението;
  • повишаване на устойчивостта към различни заболявания;
  • повишаване на толеранса към студа и устойчивост на стрес на разсад.

Картофен отвара в този момент може да дойде на помощ. Картофи - това е най-kaliolyubivoy растение. Ето защо, този елемент е много в грудките. По време на топлинната обработка калият се измива от клубени и отива във водата. Ето защо, водата след готвене е течност, наситена с калий, която може да се превърне в екологично чист, естествен тор за разсад.

Как да готвя и да се прилага

Най-добре е водата, останала след готвене на картофи в "униформа". Клубените трябва да бъдат предварително измити, след това да се излее така, че клубените да бъдат покрити, и да се готви след кипене на средна топлина в продължение на 20-25 минути. Не сол!

На второ място е отвара от картофени обелки. Те трябва внимателно да се измият, да се добавят вода и да се вари след кипене на слаб огън в продължение на 25-30 минути. Вода, разбира се, сол също не е необходимо.

Можете да нанесете онова, в което са били сварени изсушените грудки. Но това решение вече е на трето място по отношение на ползите. Солта е забранена.

Важно е.

Изцедете бульона горещо. Охлажда се без картофи.

Полученият разтвор може да се използва веднага след охлаждане.

Ако тя е течност от картофи под "униформа" или от почистването, тогава растенията трябва да се поливат под корена в същия обем като с вода, на всеки 7-10 дни преди трансплантацията в земята.

Бульон от под белени картофи преди употреба трябва да се разреди на половина с дестилирана вода. Важно е утайката да не падне върху почвата. Той ще привлича мушици и вредители. Разтворът трябва винаги да бъде свеж. Срокът на годност не е повече от един ден.

Ако добавите 1-2 капки йод в картофения бульон, разтворът ще повлияе положително на кореновата система, което е особено полезно след бране.

Картофена отвара е отлична превръзка не само за разсад, но и за всички растения, включително стайни растения. Проверете го ефикасност и вие. Може би именно тази течност ще даде на вашите „домашни любимци“ необходимата сила.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Тор от картофен бульон за разсадТор от картофен бульон за разсад

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания